The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

ΦΑΝΗ ΚΑΠΕΛΛΑ: «Τα σακιά» της Ι. Καρυστιάνη και τα σακιά της αυτεπιστασίας

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το 2010, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα  «Τα σακιά» της Ιωάννας Καρυστιάνη ,καταξιωμένης και πολύγραφης συγγραφέως (Βραβείο μυθιστορήματος περιοδικού «Διαβάζω»,2011)

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με τον μεταφορικό αυτό τίτλο, που  όταν ολοκληρώσει κανείς την ανάγνωσή του δεν του μένει καμιά αμφιβολία: Τα βαριά, ασήκωτα φορτία ,υλικά , σωματικά και κυρίως ψυχικά που στιγματίζουν τους ανθρώπους για όλη τους τη ζωή ,αυτά είναι «Τα σακιά» της Καρυστιάνη. Η ηρωίδα είναι μια γυναίκα που ανατρέχει στο παρελθόν  να καταλάβει, να αναγνωρίσει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για ένα ζοφερό παρόν που ζουν εκείνη και ο γιος της.

Τι μπορεί να μου  τον θύμισε  αυτόν τον τίτλο, τρία (3) χρόνια αφότου διάβασα το μυθιστόρημα;

Όσοι παρακολουθούν την τοπική επικαιρότητα θα απαντήσουν εύκολα στην ερώτηση. Σίγουρα θα έχουν ακούσει  ότι τα έργα της  πολύπαθης αυτεπιστασίας έχουν σταματήσει πριν καλά-καλά αρχίσουν.

Τι βρήκε λοιπόν ο Δήμαρχος ως δικαιολογία γι’ αυτή τη διακοπή  σε έργα που είχε αναγγελθεί ότι θα άρχιζαν την επομένη των εκλογών ως η απόλυτη θεραπεία της ανεργίας , της μετανάστευσης και της κατατρόπωσης του εργολάβου; Τα σακιά. Η προμηθεύτρια εταιρεία δηλ. προμήθευσε τον Δήμο σακιά μεγάλα και όχι μικρά όπως είχε συμφωνηθεί (;) Η αλήθεια όμως αποκαλύφθηκε άμεσα από δημοσιογράφους που είναι ευτύχημα ότι υπάρχουν και μας «ξεστραβώνουν», με το συμπάθιο. Ο πραγματικός λόγος αυτής  της υποχρεωτικής διακοπής είναι μια καθοριστική παράλειψη  εκ μέρους του Δήμου στις προβλεπόμενες διαδικασίες για έργα αυτεπιστασίας, (ύστερα από τόση καθυστέρηση και τόσες παλινωδίες).

Τα βαριά σακιά λοιπόν φταίνε! Ο Δήμαρχος -μεταξύ σοβαρού και αστείου τα λέμε- δε θέλει άλλα φορτία βαριά να του θυμίζουν τι έχει το δικό του  το πολιτικό σακί. Να μην τα επαναλάβουμε τα φορτία του, τα μάθαμε πια απέξω. Να  υπενθυμίσω μόνο ότι η ηρωίδα της  Καρυστιάνη ανατρέχει στο παρελθόν και πασχίζει να βρει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για τα δεινά του παρόντος.

Προσωπικά, μετά τις παραστάσεις «Σωκράτης τώρα» και «Ο εχθρός του λαού», θα περίμενα μια πιο ευέλικτη και ευαίσθητη στις μικρές καθημερινές αλήθειες, στάση της Δημοτικής Αρχής, στάση επηρεασμένη από τα μηνύματα  των δύο παραστάσεων , αντί της συνεχούς άμυνας ( και  επίθεσης) και της προσπάθειας συγκάλυψης των λαθών και των παραλείψεων της!

 

Κάλυμνος, 12 Αυγούστου 2013

Φανή Καπελλά -Κουτούζη

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos