The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια μουσική βραδιά διαφορετική

Μοναδική μουσική βραδιά χάρισε το «ΑΜΟΝΙ»

(Σύλλογος Φίλων της Τέχνης και του Πολιτισμού) στους φιλόμουσους του γούστου της ποικίλης ελαφράς μουσικής, στο ανοικτό αμφιθέατρο του Αγ. Παντελεήμονα, στις 7.8.13.

Οι συντελεστές

Βασικοί συντελεστές του πραγματικά εξαίσιου μουσικού ταξιδιού ήταν, με τη σειρά εμφάνισης, πρώτος, ο θαυμάσιος κιθαρίστας και τραγουδιστής Τίμων Μωραϊτόπουλος με τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Ακολούθησε η Νέλλυ Κοσκινά με την κιθάρα της , σε τραγούδια μοντέρνας ποιοτικής μουσικής. Την κα Κοσκινά γνώρισε η Κάλυμνος, πριν λίγα χρόνια, ως δασκάλα της μουσικής στο Δημ. Σχολείο Πανόρμου, και οι μαθητές/μαθήτριές της από τότε της επιφύλαξαν την ευχάριστη έκπληξη της προσφοράς ανθοδέσμης. Τέλος, από τους τραγουδιστές της βραδιάς, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα η εκρηκτική στις ερμηνείες της Νατάσα Μωυσόγλου με την «απέραντη» και ζεστή φωνή της . Και η Μωυσόγλου είναι γνωστή στην Κάλυμνο – φίλη του συλλόγου – από άλλες της εμφανίσεις της.

Πολύ ωραίο μέρος του προγράμματος αποτέλεσε και η παρουσία των κιθαριστών Γιάννη Λισγάρη και Σταύρου Ρωμανού. Ο Γ. Λισγάρης, γνωστός ως εξαιρετικός στη ρύθμιση του ήχου, τη βραδιά αυτή αποκάλυψε και μια άλλη πτυχή του μουσικού του ταλέντου στην κιθάρα με δύο δικές του μουσικές συνθέσεις.

Η γνωστή… αποκάλυψη

Αφήσαμε για το τέλος τη γνωστή… αποκάλυψη του εφηβικού συγκροτήματος. Πρόκειται πια για ένα «δεμένο» μουσικό σύνολο παιδιών που διαθέτουν μεγάλο ταλέντο στηριγμένο και σε γνώση της μουσικής. Ήταν τα παιδιά που άνοιξαν τη μουσική αυτή βραδιά: η νεαρή τραγουδίστρια Ελένη Γ. Καραφύλλη, με τη βελούδινη και πολύ εκφραστική φωνή, ο (αδελφός της)  Μιχ. Γ. Καραφύλλης, ο μικρός μουσικός και μάγος στο κανονάκι - χωρίς τη βοήθεια παρτιτούρας, και ο Μιχ. Σ. Τσαγκάρης, ο δεξιοτέχνης στο πιάνο. Ο μικρομέγαλος μουσικός με το εντυπωσιακά πλούσιο ρεπερτόριο χωρίς τη χρήση παρτιτούρας κι αυτός. Στο σχήμα προστέθηκε, στην συναυλία αυτή, και η μικρή κιθαρίστρια Μαρία Ι. Μαστροκούκου, και τα παιδιά αυτά απέδειξαν ότι μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν στους μικρούς αλλά πολύ δυνατούς ώμους τους μια μουσική βραδιά.

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους μεγάλους σε μια «μουσική κομπανία» της στιγμής, υπό την καθοδήγηση της Νατάσας Μωυσόγλου. Ανάμεσά τους κλήθηκε και η Ελένη, για να αποδείξει, τελικά, ότι το ρεπερτόριό της ξεκινά από τα κλασικά ελαφρά τραγούδια Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, προχωρεί στα μοντέρνα ελαφρά και ροκ, αλλά μπορεί, αν το απαιτήσει η στιγμή, να είναι το ίδιο εντυπωσιακή και στα παλιά ρεμπέτικα.

*

Σχόλια ΣΝΤ

Η Κάλυμνος είναι, αποδεδειγμένα, μια αστείρευτη πηγή ταλέντων στη μουσική και το τραγούδι.  Και η ευτυχής «συγκυρία» είναι ότι υπάρχει το «ΑΜΟΝΙ» με πρόεδρο τον ακάματο  κ. Δημ. Καρδούλια. Η δράση του συλλόγου αυτού - στηριγμένη πάνω στο ρομαντικό και προοδευτικό ιδεολογικό του υπόβαθρο για την Τέχνη – εδώ και δέκα χρόνια αποτελεί πολύτιμο στήριγμα για τέτοιες νέες παρουσίες παιδιών με ταλέντο. Παρουσίες ποιοτικές και «καθαρές», που θέλουν να κινηθούν σε «καθαρό» χώρο της μουσικής.

Είναι, γενικότερα, πολύτιμη η προσφορά του συλλόγου αυτού στον πολιτισμό του νησιού μας, γιατί εκτός από εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις του, είχε και την πρωτοποριακή πρωτοβουλία τα αδύνατα οικονομικά να τα διαθέτει κι αυτά υπέρ της κοινωνίας, του πολιτισμού και των παιδιών αγοράζοντας και δωρίζοντας σε δημοτικά σχολεία πιάνα, για τη μουσική παιδεία των μαθητών.

Με άλλα λόγια, αυτό που όφειλε να οικοδομήσει ο Δήμος (ο οποίος μετεωρίζεται με αεροβατούσες μεγαλοστομίες, πάνω από τα ερείπια του Καρπάθειου δημ. σχολείου και του γυμνασίου-λυκείου της Ψιλιανής, έξω από το κλειστό Πνευματικό Κέντρο, κάτω από το, επίσης, κλειστό «θεατράκι» του… Δήμου και γύρω από κενές «επιδόσεις»), αυτή την πολιτική και ηθική υποχρέωση ήταν υποχρεωμένος να την αναλάβει ο Δήμος (δηλαδή τα μισθοδοτούμενα πολιτικά του «στελέχη») με συνέπεια, συνέχεια και ευθύνη απέναντι στη νεολαία, το ανέλαβε το «ΑΜΟΝΙ».

Πάντα  το κενό της πολιτικής το καλύπτει  η κοινωνία - με εξαίρεση βέβαια τις γνωστές «δυνάμεις» που οικοδομούν  το κενό προς ίδιον όφελος, πολιτικό και οικονομικό. Η υγιής κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει μέσα στα κενά της πολιτικής. «Η φύση μισεί το κενό».

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos