Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φιλολογική βραδιά στη μνήμη Γ. Ν. Κουκούλη

Με συνδιοργανωτές την Ένωση Καλυμνίων Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Άι-Γιάννη Μασουριού,  το βραδάκι της 6.8.13, φιλολογική βραδιά στη μνήμη του Γιώργη Ν. Κουκούλη, φιλολόγου-γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Θηλαίων Καλύμνου και ιστορικού ερευνητή.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κα. Άρτεμις Σκουμπουρδή, ξεναγός και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων με θέμα την Αθήνα. Στο βήμα τη διαδέχτηκε, ως συνδιοργανωτής βασικός υπεύθυνος των οργανωτικών  ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος, δάσκαλος.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης πρώτη ομιλήτρια ήταν η δασκάλα κα. Φανή Καπελλά, η οποία περιέγραψε με γλαφυρότητα και πηγαίο συναισθηματισμό τον καθηγητή και γυμνασιάρχη της Γιώργη Κουκούλη ως «άνθρωπο, παιδαγωγό και πολίτη». Την ομιλία της κας Καπελλά πλαισίωσε η συντ. δασκάλα κα. Λισγάρη, απαγγέλλοντας σε γνήσια «καλύμνικα» το σκωπτικό-ηθογραφικό παραμύθι του Γιώργη Κουκούλη «Ο γιατρός του σουλτάνου».

Ακολούθησε η δεύτερη ομιλήτρια της βραδιάς, η κα. Μαρία Καρδούλη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, αντ/δρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας. Θέμα της: «Η τεχνοδιάλεκτος του ευεργέτη της Κάλυμνας». Η ομιλήτρια με υποδειγματική εκφραστική τέχνη ομιλήτριας αναφέρθηκε στα δύο εξαιρετικής επιστημονικής αξίας βιβλία του αείμνηστου  γυμνασιάρχη Η ΚΑΛΥΜΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ και Η ΚΑΛΥΜΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - δύο μνημειώδεις εκδόσεις του Αναγνωστηρίου.

Τη φιλολογική βραδιά εμπλούτισε η νεαρή και ταλαντούχος πιανίστρια-τραγουδίστρια Φωτεινή Τσακνάκη, από την Κάρυστο της Εύβοιας.

Στους ακροατές της άριστα επιμελημένης και οργανωμένης φιλολογικής βραδιάς το Αναγνωστήριο προσέφερε ένα κέρασμα.

Η μαγική εικόνα του φυσικού τοπίου, με θέα το νησάκι της Τελένδου, αποτελούσε το ιδανικό σκηνικό της φύσης σε μια τέτοια πνευματική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη ενός ρομαντικού αγωνιστή και μαχόμενου διά βίου πνευματικού ανθρώπου, του Γιώργη Κουκούλη.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version