Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας"...

Γιώργος Κασσάρας … Πρ. βουλευτής Δωδεκανήσου, Δ.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Ενα σχόλιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο και τα γκάλοπ

         

Αν είναι σωστά τα ποσοστά των μετρήσεων, που καταγράφουν ότι το 60% και πλέον των πολιτών λένε ναι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τότε η προπαγάνδα του συστήματος έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, αφού έχει πείσει τους περισσότερους ότι :
Για όλα τα δεινά τους φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι  και επομένως

αν αυτοί απολυθούν, οι υπόλοιποι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.  Στην χειρότερη δε περίπτωση θα διοριστούν αυτοί στη θέση τους, ανεξάρτητα αν  στους απολυμένους είναι και το παιδί τους ή κάποιος άλλος συγγενής τους, μιας και δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει μια σχέση εξάρτησης, με κάποιον τρόπο, με το Δημόσιο. Ακόμα και ο ιδιωτικός υπάλληλος, οπουδήποτε και αν εργάζεται, δεν κατανοεί ότι κάθε φορά που απολύονται Άνθρωποι, από οποιαδήποτε εργασία, το επόμενο θύμα θα είναι ο ίδιος, αφού οι μισθοί των απολυμένων θα λείψουν από την αγορά και άρα θα κλείσει και η επιχείρηση που εργάζεται ο ίδιος.
Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να πούμε για αυτήν την κρίση που ποδοπατάει ανθρώπινες ζωές, υποβάλλει συμπεριφορές του τύπου "ο θάνατος σου η ζωή μου", διαλύει τελείως τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή και ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει ελαφρά τη καρδία: «Γιατί να είναι «εμπόδιο»; (σ.σ. οι απολύσεις).Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του «ξεκαθαρίσματος» στο Δημόσιο!»
Δεδομένου δε ότι κάποια στιγμή, όλοι έχουμε εκνευριστεί από τη συμπεριφορά κάποιου Δ.Υ., η κυβέρνηση κάνει πιο εύκολα τη δουλειά της, έχοντας την κοινή γνώμη μαζί της, εμάς δηλαδή που δεν σκεφτόμαστε ότι εχθρός δεν είναι ο διπλανός μας, αλλά οι κυβερνώντες που υλοποιούν ως πειθήνια όργανα τις εντολές των δανειστών.

Σε αυτόν τον ύπουλο πόλεμο θεωρώ ότι ο μόνος  δρόμος επιβίωσης , είναι ο κοινός δρόμος του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version