Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παράδειγμα η Καρδίτσα: Υπογειοποιούνται οι κάδοι απορριμμάτων για λόγους υγιεινής Κύριο

Στην υπογειοποίηση των κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Καρδίτσας, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος.

Η σχετική πρόταση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, για την προμήθεια και εγκατάσταση Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων που είχε υποβάλει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» εγκρίθηκε και εντάχθηκε με προϋπολογισμό 238.620 ευρώ.

Η εγκεκριμένη από το Πράσινο Ταμείο πράξη προβλέπει την προμήθεια 12 κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων (τριπλάσια σε σχέση με τους υπάρχοντες) και την εγκατάστασή τους σε 6 σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 169.740 ευρώ και δύο γερανούς ανύψωσης υπόγειων κάδων τοποθετημένους σε δύο απορριμματοφόρα οχήματα προϋπολογισμού 68.880 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια και εγκατάσταση του Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι το δεύτερο έργο που εντάσσει ο Δήμος Καρδίτσας στο Πράσινο Ταμείο, καθώς προηγήθηκε η ένταξη, χρηματοδότηση και λειτουργία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

Με το σύστημα αυτό αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας. (Πηγή: koolnews, 31 Ιουλίου, 2013)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos