Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Αντ. Νυστάζος: «Οι πραγματογνώμονες ήρθαν με σαφή εντολή… αντί για αυτό άκουσαν για γραμματολόγους!!»

Επειδή κάποιοι κόπτονται για την αλήθεια στο θέμα ΧΥΤΑ καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι:

1)  Επιτόπου στο έργο ο Διακομιχάλης ζήτησε από τους πραγματογνώμονες γραμματολόγο για να του αναλύσει επακριβώς την γραπτή εντολή του ανακριτή για τομές σε τμήματα του έργου, άκουσον άκουσον ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΌΓΟ!!! επίσης αρνήθηκε τα μηχανήματα της 3Κ να κάνουν τις τομές γιατί η εντολή έλεγε μηχανήματα του Δήμου, αν αυτό δεν είναι παρεμπόδιση και υπεκφυγή τι είναι;

2) Η υπόθεση ΧΥΤΑ όντως πήγε στο αρχείο αρχικά και τότε βγήκαν στο κλαρί και μιλούσαν για παραδικαστικό και ΞΑΦΝΙΚΑ!! ζητήθηκε επανεξέταση.

3) Οι ΑΡΧΙΚΕΣ καταγγελίες Τάτση - Διακομιχάλη δεν επιβεβαιώθηκαν από ΚΑΝΕΝΑΝ εμπλεκόμενο στην υπόθεση από ΚΑΝΕΝΑΝ φανερό , κρυφό, πληρωμένο ή εθελοντή!!! και η έρευνα του ανακριτή μέχρι στιγμής σε άλλους δρόμους κινείται, φαίνεται αυτό και από τις μέχρι στιγμής κατηγορίες και σε ποιούς τις έχει απαγγείλει.

Οι πραγματογνώμονες ήρθαν με σαφή εντολή για τομές σε τμήματα του έργου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν αυτά αποτελούνται από μπάζα ή είναι άσκαφτο βουνό αντί για αυτό άκουσαν για γραμματολόγους!!  και στροφές του κυττάρου!!!η μπάλα στην εξέδρα δηλαδή και για μια ακόμα φορά καθυστέρηση!!

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Νυστάζος Αντώνης δημοσιεύθηκε από Νυστάζος Αντώνης

  Μπράβο κύριε Ολυμπίτη έχετε αντίληψη!Αν και δεν είχα καμιά διάθεση για διάλογο μαζί σας ψάξτε αλλού για γόνιμο διάλογο εκεί που θα σας ακούν με σεβασμό και δέος!! σε κάνα εκλογικό κέντρο του αρχηγού σας ίσως!!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ δημοσιεύθηκε από ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

  Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται κανενός είδους γόνιμος διάλογος μαζί σας, εξ άλλου είναι προφανές, ότι λειτουργείτε ως «σπασμένο τηλέφωνο», κ. Αντώνη Νυστάζο. Στην ουσία δεν φωτίζετε το αμιγώς τεχνικό θέμα, γι’ αυτό παρατηρώ, ότι κραυγάζετε περί αλλοτρίων, και μάλιστα, όπως αυτά τα εισπράττετε από τον περίγυρό σας.
  Αν έχετε να πείτε κάτι σημαντικό που μπορεί να ωφελήσει την υπόθεση ή ακόμα και το εμπλεκόμενο αφεντικό σας, είναι θεμιτό να επισκεφθείτε τον κ. Ανακριτή και να το καταθέσετε ευθαρσώς.
  Τέλος από μένα, φίλε μου.

 • Σύνδεσμος σχολίου Νυστάζος Αντώνης δημοσιεύθηκε από Νυστάζος Αντώνης

  Κύριε Ολυμπίτη συμβουλές για αποφυγή κραυγών δεν μπορω να δεχτώ απο εσάς, ακόμα θυμάμαι το περίφημο γράμμα που δημοσιεύσατε εκείνο το καλοκαίρι γεμάτο
  , βρισιές και άλλα καλούδια!!!. Η ανάλυση του κυρίου Τάτση χρησιμοποιεί συνθήματα του μπαλκονιού και με αυτά πορεύονται σχεδόν τρία χρόνια τώρα με ένα μόνο στόχο την παράταση αυτής της αθλιότητας μέχρι και τις επόμενες εκλογές.Εγώ ταυτίζομαι με τον περίγυρο μου ενώ εσείς επιλέξατε τον δικό σας περίγυρο και ρόλο για το καλό της Καλύμνου έ; κύριε Ολυμπίτη; άπειρος είπα ότι είμαι κύριε Ολυμπίτη όχι ανάπηρος για σκέψη και κρίση τις προτροπές και τις συμβουλές εκεί που τις χρειάζονται πραγματικά στον δικό σας περίγυρο, το έχετε ξανακάνει άλλωστε!

 • Σύνδεσμος σχολίου Ολυμπίτης Μανόλης δημοσιεύθηκε από Ολυμπίτης Μανόλης

  Δεν λύνεται το θέμα με κραυγές κ. Νυστάζο. Απλούστατα δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα.
  Ο κ. Τάτσης σας ανέλυσε επαρκώς τα πράγματα ... αλλά "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα". Συγκρατείτε, καθώς φαίνεται, και ταυτίζεστε μόνο με τους τίτλους που κυκλοφορούν στον περίγυρό σας για το ζήτημα, δεν σας μέμφομαι γι’ αυτό,ίσως είναι η απειρία σας, που εσείς ο ίδιος επικαλείστε...
  Ωστόσο προσπαθήστε να δείτε καθαρά, χωρίς στεγανά και παρωπίδες, αν μπορείτε.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΥΣΤΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΝΥΣΤΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

  Κύριε Τάτση λυπάμαι πραγματικά που ξεκινάτε το σχόλιο σας με προσβολές, άν εσείς έχετε την ανάγκη να κρύβονται διάφοροι πίσω από τα γραφόμενα σας ή να σας υποβάλλουν τι θα λέτε αυτό δεν ισχύει για όλους ακόμα και για έναν νέο και άπειρο ύπομηχανικό όπως εγώ.Δεν διεκδισα το ρόλο του αντικειμενικού ούτε του προστάτη του δημοσίου συμφέροντος όπως εσείς, η ιδιότητα μου είναι γνωστή και άλλωστε δεν έγραψα κάποιο άρθρο απλά έκανα ένα σχολιασμό.Το τι γράφει η εντολή του ανακριτή το γνωρίζετε και εσείς και εγώ χωρίς την βοήθεια γραμματολόγου,το σίγουρο είναι πως οι πραγματογνώμονες ήρθαν για να κάνουν έλεγχο(τομές, αποτύπωση) για αυτό και έφεραν τον εξοπλισμό τους μαζί αλλά τελικά δεν έκαναν τίποτα.Αναρωτιέμαι αφου σας δικαιώσαν οι πραγματογώμονες του ΤΕΕ γιατί αυτοί έβγαλαν 354.000 και εσείς 500.000;Οι πραγματογώμονες του ΤΕΕ μηνύθηκαν απλά γιατί ενώ δεν σας δικαίωσαν στις αρχικές καταγγελίες ανακάλυψαν κάτι άλλο για να έχετε να φωνάζετε στα μπαλκόνια την προεκλογική περίοδο.Αναρωτιέμαι ο κύριος Διακομιχάλης δεν είπε απο τηλεοράσεως ότι θα έκανε μηνυση στην εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στο αρχείο;Για στροφές εσείς δεν μιλήσατε αυτό είναι σιγούρο, αν μιλούσατε ίσως να πέφτατε και σε κάτι μέσα!Εσείς μιλήσατε για δρόμους που δεν σκάφθηκαν στο πλάτος που έπρεπε (αλλά κοιτούσατε λάθος σχέδιο) μιλήσατε για τμήματα του κυττάρου που δεν σκάφθηκαν καθόλου αλλά και εκεί μάλλον λάθος κάνατε (το θυμάστε τελικα το τμήμα Η;).Αυτά τα λίγα κύριε Τάτση και δεν έχω καμιά διάθεση να συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σας ούτε μου ταιριάζουν οι δημόσιες κόντρες απλά κάποια στιγμή και έμείς οι υπάλληλοι έχουμε την ανάγκη να πούμε την άποψη μας για όλη αυτή την βρωμιά που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ΝΥΣΤΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Τ.Ε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 3Κ

 • Σύνδεσμος σχολίου ΤΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΤΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Αγαπητέ Σακελλάρη,
  Καλό βέβαια θα ήταν να ενημερωνόμαστε όλοι για την αλήθεια, το σχόλιο όμως του κ. Νυστάζου Αντώνη μάλλον δεν πείθει κανένα. Υποθέτω κατ’ αρχήν ότι δεν κάνω λάθος, όταν επισημαίνω, ότι ο Αντώνης Νυστάζος εργάζεται ως υπάλληλος του εργολάβου κ. Κρούσκου. Καλό θα ήταν να δήλωνε την ιδιότητά του αυτή εξ αρχής, για να συμπεράνουμε με ποιά «αλήθεια» είναι ο άνθρωπος. Με την αντικειμενική ή αυτήν που ωφελεί ή υποβάλλεται από το αφεντικό του, το οποίο θεωρώ ότι κρύβεται πίσω από το κείμενο; Σ’ αυτή την περίπτωση, ας υπογραφόταν απ’ ευθείας από τον κ. Κρούσκο για την καθαρότητα του διαλόγου…
  Θα ευχόμουν να μην γινόταν όπως παραπάνω, είναι χρήσιμο όμως να εννοήσει ο καθένας τα εξής λίγα, προκειμένου να μην παραποιείται η μία και μόνη αλήθεια στο θέμα ΧΥΤΑ:
  Κι αρχίζω από το τέλος προς την αρχή των παρατηρήσεων του σχολιαστή:
  Η εντολή που πήραν οι πραγματογνώμονες από τον Ανακριτή είναι, «να διαπιστώσουν το ύψος της στάθμης εκσκαφής και να καταγράψουν τον όγκο των χωμάτων των πραγματοποιηθεισών εκσκαφών, προκειμένου να καταμετρηθεί το σύνολο των εκτελεσθεισών εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία του έργου κοινοπραξία «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ». Αυτό σε απλά ελληνικά δεν σημαίνει κάποιες «τομές σε τμήματα του έργου» (επιθυμητό από κάποιους που θέλουν να την «βγάλουν» με συνοπτικές διαδικασίες), αλλά επιμέτρηση των εκσκαφών με έναν και μοναδικό στόχο:. «να καταμετρηθεί το σύνολο των εκτελεσθεισών εργασιών». Ο κάθε πραγματογνώμονας εντέλλεται να μην προβεί σε ενδεικτική έρευνα λοιπόν, ως εύχονται κάποιοι, επαναλαμβάνοντας τον επιθεωρητή Λούρμα, αλλά να επιμετρήσει τις γενόμενες εργασίες, για να συγκριθούν προς τις αποπληρωθείσες του λογαριασμού. Η στροφή εξάλλου του κυττάρου του ΧΥΤΑ που θίγεται, αφορά αυτούς που προσπαθούν σκόπιμα να αποδείξουν κάτι τέτοιο, άστοχα όμως και παρά την σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει άλλου είδους διαδικασίες στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας περίπτωσης, όχι εμάς τους καταγγέλλοντες που ποτέ δεν υποστηρίξαμε κανενός είδους στροφή. Απεναντίας υποστηρίζουμε την αποδεδειγμένη θέση του έργου που προκύπτει, παρά τις προσπάθειες και του ίδιου του επιθεωρητή να αποδείξει την ορθότητα της άποψής του για μια δήθεν ελαφρά στροφή του κυττάρου κατά μία μοίρα, δηλ. για μια ακραία μετατόπιση 2.50 περίπου μέτρων, που είναι, λέει αυθαίρετα και άστοχα, μέσα στα περιθώρια της τοπογραφικής αποτύπωσης, δηλ. … αν είναι δυνατόν … των 25 έως 33 εκατοστών του μέτρου.
  Οι αρχικές καταγγελίες λοιπόν Διακομιχάλη-Τάτση, παρά τις ευχές κάποιων ενδιαφερόμενων, επιβεβαιώθηκαν, τόσον από έγκριτους μηχανικούς με πολλές περγαμηνές, όσο και από τους εμπειρότατους πραγματογνώμονες ΤΕΕ οι οποίοι,, παρά το ότι πληρώθηκαν από τον εργολάβο, κατέληξαν ότι ο αποπληρωθείς λογαριασμός είναι επαυξημένος κατά 354.000 ευρώ περίπου, χρήματα που εισπράχτηκαν, δηλαδή, αρκετά παραπάνω. Μόνον από το στόμα του εργολάβου θα μπορούσε να ακούσει κανείς ότι οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ τον δικαίωσαν. Γι’ αυτό λοιπόν τους μήνυσε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στα κανάλια;
  Σ’ ότι αφορά τις κατηγορίες που έχει απευθύνει ο Ανακριτής, ας μην δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς «πόδια», προφανώς αναμένει να πάρει στα χέρια του και το καθοριστικό πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων, οπότε βέβαια θα έρθει η σειρά και των άλλων κατηγορουμένων. Δεν σας κάνει εντύπωση, ότι δεν αρκείται στην θολή έκθεση του «αλάνθαστου» επιθεωρητή; Ο καθένας κατάλαβε πολύ καλά, και δεν χρειάζεται να είναι ειδικός γι’ αυτό, ότι ο επιθεωρητής ήλθε και απήλθε… χωρίς να έχει προβεί σε επιμετρήσεις, χωρίς να εξετάσει το θέμα των καταγγελιών στην ουσία του, αν απολείπεται δηλ. η αξία του εκτελεσθέντος έργου από τον αποπληρωθέντα λογαριασμό. Βέβαια ενδιάμεσα της έκθεσής του επεσήμανε και εργασίες που δεν εκτελέστηκαν, αλλά αποπληρώθηκαν κι αυτές … «ξέχασε» όμως να τις κοστολογήσει στο «διά ταύτα». Ταυτίζονται όμως με τις καταγγελίες μας οι παρατηρήσεις του αυτές… να είναι καλά ο άνθρωπος… που παραλίγο… θα προστάτευε το δημόσιο χρήμα.
  Στο κείμενο αποδίδονται, σκόπιμα επίσης, περίπου «υπερφυσικές» ικανότητες στον Διακομιχάλη: Μιλούσε δήθεν…για παραδικαστικό (πότε;) και ξαφνικά … ζητήθηκε επανεξέταση του θέματος του ΧΥΤΑ. Έτσι θα λέμε τώρα τις εντολές άνωθεν του Εισαγγελέα Εφετών που παραγγέλλουν να μην αρχειοθετηθεί η υπόθεση, ως εκτίμησε ταχύτατα η μετατιθέμενη τότε Εισαγγελέας Μπούμπα; Ακόμα και την Δικαιοσύνη ελέγχει ο Διακομιχάλης στην χώρα αυτή; Έλεος πια… Μήπως είστε εσείς που μιλάτε για παραδικαστικό με τον τρόπο αυτό;
  Σ’ ότι αφορά τον «γραμματολόγο» που απαίτησε δήθεν ο Διακομιχάλης, για να ερμηνευτεί η εντολή του Ανακριτή προς τους πραγματογνώμονες: Οι καταγγέλλοντες Διακομιχάλης-Τάτσης (μαζί ήσαν) ζήτησαν να γίνει η επιμέτρηση ως ορίζει η εντολή του Ανακριτή, όχι περιπτωσιακά και υπό την αιγίδα του εργολάβου, όπως έγινε στην περίπτωση του επιθεωρητή … που προσπάθησε να μας πείσει τότε, για να συμπεράνουμε άκριτα, λόγω της ύπαρξης επιχώσεων κατά μήκος μικρού τμήματος του εργοταξιακού δρόμου, ότι η λεκάνη είναι μπαζωμένη με μερικές χιλιάδες κυβικά. Βλέπετε… ο εργολάβος έσκαβε τον βράχο, τον κάλυπτε στην συνέχεια με μπάζα και πληρωνόταν χωρίς κανένα έλεγχο για όσα υποτίθεται ότι έσκαβε, έστω κι αν δεν απομάκρυνε τους χιλιάδες, καθώς ισχυρίζονται βέβαια, τόνους των μπάζων, ως όφειλε...
  Υπομονή, όλα θα βγουν στο φως, για να σιγήσουν οι σειρήνες της παραπληροφόρησης και του θράσους σ’ ένα θέμα τιμής πλέον για μας …τους «μπακάληδες», για να χρησιμοποιήσω τον θρασύ χαρακτηρισμό του εργολάβου απέναντί μας. Αυτού του ξερόλα μηχανολόγου μηχανικού, που όμως κατέχει όλα τα γνωστικά πεδία καλύτερα απ’ όλους, και από τους καθ’ ύλην αρμόδιους μηχανικούς, δηλ. εμάς τους καταγγέλλοντες και όλους μαζί τους πραγματογνώμονες που αποφάνθηκαν για την υπόθεση ΧΥΤΑ.
  Ευχαριστώ για την δημοσίευση εκ των προτέρων (παρακαλώ να τοποθετήσετε το σχόλιό μου και στο άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε ως σχόλιο το άρθρο Αντ. Νυστάζου)
  Τάτσης Ιωάννης
  Συντ/χος πολιτικός μηχανικός και
  εργολάβος δημοσίων έργων –
  Δημοτικός σύμβουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version