Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα δύο δελτία τύπου & video (ΣΚΑΙ) για τους «μαϊμού»-τυφλούς, από ΙΚΑ και δήμαρχο Κύριο

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου (δ.τ.)  του ΙΚΑ, το οποίο υπογράφει ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (φωτο) και αποτέλεσε «βόμβα μεγατόνων», στο βαθμό που απασχόλησε όχι μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά έφτασε και μέχρι τον γερμανικό Σπίγκελ. Ακολούθως παραθέτουμε και το  δ.τ. του δημάρχου Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλη, μαζί και τις τηλεοπτικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

 

Το «πακέτο» αυτό το θέτουμε υπόψη του κάθε  αναγνώστη-ακροατή που θέλει να ενημερωθεί και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, τα κοινωνικά και τα πολιτικά…

***

ΙΚΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2013 

Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα επανελέγχου επιδοματούχων τυφλότητας Πρόνοιας

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε συνεργασία με την Πρόνοια, προχώρησε σε επανέλεγχο επιδοματούχων τυφλότητας Πρόνοιας, από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) από 11/06/2013-13/06/2013 στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών και από 26/06/2013-28/06/2013 στη Ρόδο.

Τα αποτελέσματα της επανάκρισης επιδοματούχων τυφλότητας έχουν ως εξής:

Κάλυμνος 

Ρόδος 

Σύνολο κληθέντων προς επανέλεγχο: 

156

Σύνολο κληθέντων προς επανέλεγχο: 

131

Δεν προσήλθαν: 

4

Δεν προσήλθαν: 

6

Εξετάστηκαν: 

152

Εξετάστηκαν: 

125

Τυφλοί:

52

Τυφλοί:

116

Όχι τυφλοί:

100

Όχι τυφλοί:

9

Ποσοστό τυφλών:

34,21%

Ποσοστό τυφλών:

92,80%

Ποσοστό μη τυφλών:

65,79%

Ποσοστό μη τυφλών:

7,20%


Το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει εκ νέου το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεσμεύεται να συνεχίσει τη γενικότερη προσπάθειά της, σε όλα τα πεδία εφαρμογής, για εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

***

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Ιουλίου 2013

Προς ΜΜΕ

Δελτίο Τύπου

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (19-7-2013) σχετικά με τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας των νησιών της πρώην Επαρχίας Καλύμνου, που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο από 11 έως 13 Ιουνίου 2013, ψευδώς αναγράφονται κάποιοι αριθμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή αλληλογραφία και τα αποδεικτικά έγγραφα υλοποίησης της συγκεκριμένης ιατρικής εργασίας, εκλήθησαν 89 δικαιούχοι, όπως αναλύονται παρακάτω:

Κάλυμνος - Δικαιούχοι 44

Λέρος - Δικαιούχοι 31

Αστυπάλαια - Δικαιούχοι 9

Πάτμος - Δικαιούχοι 4

Λειψοί - Δικαιούχος 1

Όλοι οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διενέργεια της συγκεκριμένης διαδικασίας υπηρεσιακώς, με ενυπόγραφα αποδεικτικά στοιχεία παραλαβής των σχετικών εγγράφων. Δεν προσήλθαν 4 δικαιούχοι άπαντες από Λέρο. Επίσης 1 δικαιούχος είχε αποβιώσει, 1 δικαιούχος είχε μεταφέρει τα δικαιώματα του στην Αθήνα, 1 δικαιούχος είχε ήδη εξεταστεί από το ΚΕΠΑ Ρόδου. Συνολικά λοιπόν προσήλθαν και εξετάστηκαν 82 δικαιούχοι.

Τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου, τον οποίο προκάλεσε ο Δήμος Καλυμνίων, δυστυχώς δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, ενώ έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες στη διάρκεια του επανελέγχου.

Για μια ακόμη φορά η Αυτοδιοίκηση στοχοποιείται. Ενώ επί της ουσίας ο κάθε Δήμος δεν έχει καμιά ουσιαστική εμπλοκή, παρά μόνο την πληρωμή των επιδομάτων των δικαιούχων, εντούτοις η Αυτοδιοίκηση απολογείται, ενώ είναι το ίδιο κεντρικό κράτος αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Εμείς ως Δήμος Καλυμνίων περιμένουμε τη Διοίκηση των ΙΚΑ να ανασκευάσει το από 19-07-2013 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με τα αποτελέσματα επανελέγχου των επιδοματούχων τυφλότητας πρόνοιας στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Αρκιούς και Αγαθονήσι.

Την περιμένουμε να δώσει τα πραγματικά στοιχεία του ελέγχου που έλαβε χώρα από την 11η-6-2013 έως την 13η-6-2013.

Διαφορετικά θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Τις όποιες παραβατικές περιπτώσεις δεν είναι δίκαιο και έντιμο να τις φορτώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και να διασύρονται οι τοπικές κοινωνίες".

Ο

Δήμαρχος

Δημήτρης Διακομιχάλης

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version