Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια πολύ ωραία υποβρύχια φωτογραφία

Ο Μικές Ιω. Ρεΐσης με τη φωτογραφία του αυτή κέρδισε το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καλύμνου.  Είναι μια καταπληκτική υποβρύχια φωτογραφία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Μικέ.

 

Όταν δώσουμε βάρος και έκταση στις υποβρύχιες φωτογραφίες που αναδεικνύουν τις ομορφιές του βυθού των θαλασσών μας, ομορφιές ασυναγώνιστες, έχουμε να κερδίσουμε πολλά ως νησί: α) συμβάλλουμε στην ευαισθησία των συμπατριωτών μας για σεβασμό των θαλασσών μας (όχι δυναμίτες, όχι ρύπανση και μόλυνση κ.α.),  β) βοηθούμε στην προστασία των βυθών μας που είναι ο πλούτος μας (σφουγγάρια, αχινιοί και άλλοι βενθικοί οργανισμοί που πάνε να εξαφανιστούν),  γ) προβάλλουμε τον υποβρύχιο τουρισμό του νησιού μας, κλπ. κλπ.

Η βραβευμένη φωτογραφία του Μικέ μας αφυπνίζει περιβαλλοντικά, όπως και κάθε υποβρύχια φωτογραφία με ευδιάκριτο και «διδακτικό» θέμα. Είναι αυτό που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη σήμερα: η ανάπτυξη του νησιού μας σε κάθε τομέα πλουτοπαραγωγικό που διαθέτει, "πέρα κι έξω" (που λένε και κάποιοι)... από τις αερολόγες πολιτικές μπουρδολογίες και τα "μποφόρ" της "τρικυμίας εν κρανίω", των "ηγετών" που οδηγούν την Κάλυμνοσε από ναυάγιο σε ναυάγιο με τη σημαία... ψηλά ώς εκεί πάνω που αυτοί περπατάνε.   

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

1 σχόλιο

Argo Kalymnos