Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα ξεχασμένα αμάξια θα τα παίρνει ο γερανός του Δήμου

 

Τα αμάξια που μένουν ξεχασμένα σε δημοτικά πάρκινγκ ή καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο και ιδιοκτήτης τους δεν εμφανίζεται, θα τα παίρνει ο γερανός του Δήμου και θα τα πηγαίνει στη χωματερή, στα Γιαννοχώραφα.

 

Αυτή την απάντηση έδωσε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης σε ερώτηση του δ.σ. της ελ. αντ/τευσης κ. Μ. Ρήγα, στο δημ. σ/λιο της 26/2/11. και δεν υπάρχει πια άλλη λύση για το Δήμο. Θα λέγαμε μάλιστα ότι ο Δήμος καθυστέρησε πολύ.

Το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα είναι πολλαπλό και σε κάθε περίπτωση επιβαρύνει αισθητικά το περιβάλλον και καταλαμβάνει ζωτικό χώρο για την κυκλοφορία ή για το παρκάρισμα. Πρώτα πρώτα, τα ΙΧ που είναι «πεταμένα» στο πάρκινγκ αποτελούν και πρόκληση. Οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν λόγω παλαιότητας και τους έπεσε πιο… εύκολο του δημοτικό πάρκινγκ, αντί να τα πάνε στη χωματερή.  

Αλλά και τα εγκαταλειμμένα αμάξια σε δημόσιους δρόμους δημιουργούν περισσότερα προβλήματα: Περιορίζουν το πλάτος του ωφέλιμου για την κυκλοφορία οδοστρώματος και δημιουργούν τριτοκοσμικές εικόνες, ακόμη και σε μήκος των κεντρικών δρόμων. Γι’ αυτά τα αμάξια έκανε ήδη θετικά βήματα η Δημ. Αστυνομία και συνεχώς βελτιώνεται η κατάσταση.

Επίσης, δημόσιους χώρους καταλαμβάνουν και τα τρέιλερ που αφήνουν ακόμη και μέσα σε κεντρικές γωνιές της πόλης οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Ο Δήμος θα μπορούσε να εφαρμόσει εδώ την «ελεγχόμενη στάθμευση», δηλαδή να πληρώνουν ενοίκιο του χώρου, με κάπως τσουχτερό, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά. Πάντως, ο δήμαρχος δήλωσε ότι και τα τρέιλερ θα τα παίρνει ο γερανός…    

Θα προσθέταμε ότι και τα αμάξια που έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία και είναι πεταμένα σε κάποιο χωράφι, και αυτά πρέπει να εξαφανίζονται, γιατί ένα νησί που θέλει να προβάλλει ελκυστικό φυσικό περιβάλλον για τουριστική εκμετάλλευση, με αυτές τις εικόνες υποβαθμίζεται αισθητικά και ζημιώνεται οικονομικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version