Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κυβερνητικός δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης απειλεί την κυβέρνηση με παραίτηση του αέρα… Κύριο

Ο δήμαρχος της Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλης ζήτησε εξουσιοδότηση από το δημ. σ/λιο, στη συνερδίαση της 10ης.7.13, για να εισηγηθεί στο συνέδριο των δημάρχων την παραίτηση όλων των δημ. σ/λίων της χώρας, για στήριξη των δημ. αστυνόμων, και κέρδισε ομόφωνη απόφαση.

 

Το δράμα των δημοτικών αστυνόμων είναι συγκλονιστικό και η απόφαση της δικομματικής κυβέρνησης σφαγιαστική. Με μια μονοκοντυλιά πετάει στους δρόμους νέους που ξεκίνησαν τη ζωή τους, έφτιαξαν οικογένειες και ανέλαβαν υποχρεώσεις, ακόμη και προς τράπεζες, στηριζόμενοι στο μισθό του δημοτικού αστυνόμου. Και ξαφνικά η κατοχική κυβέρνηση, εντολοδόχος και εντεταλμένος εκτελεστής της γερμανικής ηγεμονίας, τους κόβει τα «κεφάλια» ένα πρωινό. Αυτή είναι η μία όψη της ζοφερής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της ζοφερής πολιτικής του λαϊκισμού και της ασύστολης δημαγωγίας που ακολουθεί ο δήμαρχος της Καλύμνου, με την εντελώς ανεύθυνη και εν γνώσει του ανεφάρμοστη και ανεδαφική πρότασή του να παραιτηθούν οι δήμαρχοι και τα δημ. σ/λια σε όλη τη χώρα υπέρ των δημοτικών αστυνόμων. Επιγραμματικά έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Ο κυβερνητικός δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, φίλος του συγκυβερνήτη κ. Βενιζέλου (όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή ο κ. Διακομιχάλης κινήθηκε υπέρ του κ. Βενιζέλου στην ενδοπασοκική αναμέτρηση Παπανδρέου-Βενιζέλου) προτείνει μια επαναστατική φιγούρα χορού εναντίον της κυβέρνησής του.

2. Είναι πέρα για πέρα ανεδαφική η παραίτηση των δημάρχων όλης της χώρας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Διακομιχάλης και επομένως η πρόταση είναι πολύχρωμο μπαλόνι γεμάτο αέρα για το σόου μιας ημέρας. Είναι για τις εντυπώσεις και την παραπλάνηση των οικογενειών γύρω από τους δημ. αστυνόμους και για την ψευτοηγεμονική του λειτουργία μες στο δημ. σ/λιο και εκτός δημ. σ/λίου.

3. Παρασύρθηκαν οι δημ σ/λοι της αντ/τευσης (δε μιλάμε για τη συμ/τευση, αυτή απλώς συναινεί… και αινεί… ). Θέλησαν κι αυτοί, αιφνιδιασμένοι από τον κολπατζή δήμαρχο,  να εκφράσουν τη συμπάθειά τους προς τα θύματα της ελληνογερμανικής κατοχής, τους εξοντωμένους δημ. αστυνόμους. Χωρίς να αποκλείω την λαϊκίστικη στόχευση.

4. Ο κ. δήμαρχος ξέρει πολύ καλά ότι, κατά τη φράση του «γενάρχη» Καραμανλή, «ενίοτε οι παραιτήσεις γίνονται αποδεκτές». Γι’ αυτό και ποτέ δε θα την υποβάλει, ακόμη κι αν παραιτηθεί ακόμη και ο «σύντροφος» του Βαγγέλης.

5. Και ο Καλυμνιακός λαός θα υποδεχτεί… με ανακούφιση την παραίτησή του. το γνωρίζει και αυτό και δε θα του κάνει αυτή τη χάρη…

6. Και από τους επιλαχόντες της παράταξής του η παραίτησή του θα γίνει αποδεκτή… μετά χαράς. Το γνωρίζει και αυτό. Ότι μετά χαράς ένας άλλος θα βρεθεί δήμαρχος, έστω και για το 10μηνο μέχρι τις δημ. εκλογές, ενώ και άλλοι θα «δικαιωθούν».

Όλα αυτά τα γνωρίζει πιο καλά από τον καθένα ο κ. Διακομιχάλης και, επομένως δεν έχει καμιά διάθεση να προχωρήσει στην «γκάφα» της παραίτησης.

Εκτός κι αν περνάει απελπιστικά δύσκολες μέρες ως δήμαρχος της αποτυχίας και θα προτιμήσει τη δραπέτευση με μια «ηρωική παραίτηση».

Αλλά ούτε και τέτοια αίσθηση της πραγματικότητας έχει, ώστε να έχει και την αντίστοιχη συναίσθηση. Απλώς ψάχνει για προεκλογικά πυροτεχνήματα και να πηδάει «φωτιές τ’ Ά-Γιάννη» και μες στο χειμώνα…

Έχει και τα μηρυκαστικά χορτοφάγα… που του αναπαράγουν τους «άθλους» με το γνωστό «έξυπνο βλέμμα» της Μεγάλης του Γένους Χολής.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Θεοφίλης δημοσιεύθηκε από Θεοφίλης

    Κυριε Τρικοίλη δεν είναι γκαφατζής ο αεριτζής μας. Ενας κορυφαίος και έμπειρος πολιτικός παπατζής δεν πέφτει ποτέ σε γκάφες . Εαν ομως θέλει ντε και καλά να κάνει τον ήρωα, ας παραιτηθεί πρώτα απο μέλος του Πασοκ. (είναι πρόσφατα ξανά εκλεγμένος ή κάνω λάθος). Ως μέλος του πασοκ είναι συνυπεύθυνος και αυτομάτος είναι υποστηρικτής όλων των δεινών που αντιμετωπίζουμε σαν Χώρα, οπότε και των απολύσεων των Δημοτικών αστυνόμων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version