Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υποχρεωτική η είσπραξη των τελών, αλλιώς θα τα πληρώνει ο δήμαρχος

Η γραφειοκρατία επιβάλλει τη λογική στη διοίκηση και την τάξη: Στο εξής θα ελέγχεται από τον Επίτροπο του Δημοσίου η είσπραξη των τελών που έχει υποχρέωση να εισπράττει ο Δήμος.

 

Δεν είναι καμιά καινούρια υποχρέωση, το καινούριο είναι ο αυστηρός έλεγχος. Γιατί οι δήμαρχοι  για λόγους ψηφοθηρικούς και άλλους, δεν εισέπρατταν όλα τα τοπικά έσοδα του Δήμου: δημοτικός φόρος, τραπεζοκαθίσματα της πλατείας κ.α. Πλήρωναν οι σωστοί στις υποχρεώσεις τους και «έστριβαν τη γωνία» σφυρίζοντας αδιάφορα οι ξύπνιοι και οι κολλητοί της εκάστοτε Δημαρχίας.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Διακομιχάλης, στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου της 26/2/11, για την υποχρέωση το Δήμου να εισπράττει όλα τα τέλη, μέχρι τελευταίου ευρώ, από τις 15/3/11 θα ελέγχεται ηλεκτρονικά από τον Επίτροπο του Ελληνικού Δημοσίου που εδρεύει στη Ρόδο. Αν ο δήμαρχος ολιγωρήσει για την είσπραξη ή έχει μειωμένα έσοδα από τα επιβαλλόμενα, ο επίτροπος θα τον υποχρεώσει να τα βάλει από την τσέπη του. 

Ο κ. Διακομιχάλης ενημέρωσε το σώμα για το «μαντάτο» αυτό στα σύντομα και δεν αναδείχτηκε η σοβαρότητα του. Έρχονται νέες μέρες για τα πολιτικά στελέχη του Δήμου που έκαναν «παιχνίδι» και, προφανώς, γι’ αυτούς που δεν πλήρωναν δημοτικό φόρο για τα εμπορεύματα τους, που δεν πλήρωναν για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία τα οποία ξαπλώνουν μέχρι την παραλιακή, για ομπρέλες στις παραλίες κ.λπ. Τώρα θα πληρώνουν οι πάντες.

Αυτονόητο βέβαια είναι ότι την υποχρέωση της είσπραξης θα τη μεταβιβάσει ο κ. δήμαρχος υπηρεσιακά προϊσταμένους υπηρεσιών και μέσω αυτών στους αρμόδιους υπαλλήλους. Θα υποχρεωθούν οι πάντες, κλιμακωτά, να λειτουργούν με καθαρή υπηρεσιακή λογική.  

Ισως ούτε ο κ. δήμαρχος να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το στρίμωγμα που του κάνει το Δημόσιο. Θα το νιώσει στο πρώτο του «ατύχημα». Θα υποχρεωθεί να «χαλάσει καρδιές» πολλών φίλων και μη φίλων. Να κοντραριστεί με νοοτροπίες Καλυμνίων (αυτό είναι και το δυσκολότερο) που θεωρούν περίπου «κεκτημένο δικαίωμα» το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» - στην Κω και τη Ρόδο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και μετά μιλάμε για τι η Κάλυμνος μένει στάσιμη.

Μπορεί το καλύμνικο «σιωπηρό κίνημα» του «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» να προηγήθηκε του αθηναϊκού (εκεί «παίζει» στα μέσα μεταφοράς…) κατά 35 χρόνια και άνω…- μάρτυρές μου οι διατελέσαντες δήμαρχοι – και να διαθέτει «πείρα», δηλαδή να γνωρίζει κόλπα, αλλά όλα τα κινήματα κάποτε έχουν ένα τέλος. Στο εξής ο δήμαρχος, ακόμη και να θέλει, δε θα μπορεί πια να κάνει τα «στραβά μάτια», γιατί θα τρώει αυτός το πρόστιμο και συνάμα δε θα εγκρίνονται από τον Επίτροπο δαπάνες του Δήμου για έργα.  

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version