Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Στην Κάλυμνο ο Καλύμνιος μητροπολίτης της Ν. Υερσέης, Ευάγγελος Κουρούνης

Ο μητροπολίτης της Νέας Υερσέης των ΗΠΑ, κ. Ευάγγελος Κουρούνης, γεννημένος στην Αμερική, πριν 52 χρόνια, από Καλύμνιους μετανάστες, επισκέφθηκε και πάλι την πατρίδα των γονιών, κάτι που δεν παραλείπει να κάνει συχνά.

 

Σ’ αυτό του το ταξίδι έμεινε στην Κάλυμνο τέσσερις ημέρες και την τελευταία μέρα της παραμονής του, την Κυριακή 7.7.13, λειτούργησε στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στην ενορία του αειμνήστου πατέρα του, όπως είπε.

Χοροστάτησε ακολουθώντας με κάθε λεπτομέρεια όλους τους τύπους της αρχιερατικής λειτουργίας, έχοντας συλλειτουργούς τον εφημέριο του ναού ιερέα Παντελεήμονα και το διάκονο Γεώργιο. Το εύσωμο παράστημά του, η βροντώδης και συνάμα μεταλλική και μελωδική φωνή του, προσέδωσαν στην ιερή ακολουθία βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

Στο Χριστό εκκλησιάστηκαν πολλοί Καλύμνιοι, για να ακούσουν τον αγαπητό τους συμπατριώτη ιεράρχη της αλλοδαπής και να ασπαστούν τη δεξιά του, εκφράζοντας  πηγαία αισθήματα βαθιάς συμπάθειας προς το πρόσωπό του.

Στο τέλος της ακολουθίας ο κ. Ευάγγελος απηύθυνε χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα εκφράζοντας τις καλύτερες ευχές του ως γνήσιος Καλύμνιος της διασποράς, και δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο του ταξίδι, το Σεπτέμβρη, θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πόθιας, στην ενορία της αείμνηστης μάνας του.

*

Ο Ευάγγελος φόρεσε το ράσο το 1987, στα 26 του χρόνια, ως διάκονος, και ιερέας χειροτονήθηκε δύο χρόνια μετά, το 1989. Από τις 10 Μαΐου του 2003 (44 ετών),  είναι μητροπολίτης της Νέας Υερσέης.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version