Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Προς Κολασαείς επιστολής Σακελλάρη το ανάγνωσμα

Αδελφοί της πολιτικής χυδαιολογίας και της δημοσιογραφικής εμπάθειας, χαίρετε. Κάθε φορά που θέλετε να γράψετε καμιά βλακεία για τα προσωπικά μου, αλλά άλλων πολιτών ή δημ. σ/λων των αντ/τεύσεων, να πηγαίνετε στον καθρέφτη σας, να στέκεστε μπροστά του και να φασκελώνετε με τα δυο σας όποιον δείτε  μέσα σ’ αυτόν.

 

Η προσωπική μου ζωή, πρωταθλητές της μιζέριας, δεν είναι «ύλη» για την πολιτική σας εμετολογία και τη δημοσιογραφική σας παράνοια.  Είμαι 70 χρονών, έχω 5 χρόνια συνταξιούχος και εσείς, κούφια μορμολύκεια, πιστεύετε ότι μπορείτε να «παράγετε» την πολιτική που έχει ανάγκη η Κάλυμνος ασχολούμενοι με τις προ 50 ετών σπουδές μου. Μήπως τις συγκρίνετε με τις δικές σας λαμπρές σπουδές!

Δεν έχω να σας απολογηθώ για τίποτα. Χωνέψτε το. Ποτέ δεν έδωσα εξηγήσεις σε κανέναν για την πολιτική μου δράση στα φοιτητικά μου, ούτε για τις σχέσεις μου με τα κόμματα της εποχής εκείνης ή με τις κομματικές και φοιτητικές νεολαίες. Μακάρι να είχες κι εσύ αξιωθεί, "βουτυρόπαιδο" του ΠΑΣΟΚ, να είχες «γράψει» στο προσωπικό σου ημερολόγιο κάτι παρόμοιο. Αλλά ποιος είσαι εσύ που θα με ελέγξεις για τις σπουδές μου;

Όμως, αυτό που αναδεικνύεις , δήμαρχε της πολιτικής αποτυχίας, είναι η εμπάθεια σου. Είσαι φαινόμενο! Ποτέ και σε κανένα μέρος της Ελλάδας δεν πρέπει να έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά ένας δήμαρχος, ώστε να… καταγγέλλει δημόσια έναν δημότη του για τις σπουδές του – για τις οποίες μάλιστα δεν έχει την ελάχιστη ενημέρωση, χωρίς βέβαια να αποκλείω και το ενδεχόμενο της ενσυνείδητης λασπολογίας. Δήμαρχος που να κάνει «πολιτική» του τα «όπλα» που χρησιμοποιούν γυναικούλες της γειτονιάς, δεν ξανάγινε!

Γιατί, δεινέ επιστήμονα Διακομιχάλη Δημήτριε, δεν μας αποκαλύπτεις τα επιστημονικά σου επιτεύγματα σε πύργους και ουρανοξύστες, σε γέφυρες και λιμάνια, σε αποχετεύσεις, υπονόμους, ΧΥΤΑ κλπ.; Γιατί μας κρύβεις το συγγραφικό σου έργο; Μα, πέρα από τις σπουδές και αυτά τα πτυχία, τη γενικότερή σου παιδεία  πού μπορούμε να τη δούμε;  Μήπως στην ξύλινη πολιτική σου φρασεολογία  ή στο πολιτικό ήθος της ιταμότητας στο δημ. σ/λιο και στις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις;

Εγώ είμαι αυτός που είμαι και δεν σου πέφτει λόγος. Πέρα από το έργο μου ως καθηγητής-φιλόλογος μες στην τάξη επί 33,5 χρόνια, προσέφερα και συνεχίζω να προσφέρω στο νησί μου πολλά στα μέχρι σήμερα 55 χρόνια της ιεροψαλτικής μου πορείας, στα 26 χρόνια της δημοσιογραφίας μου παρουσίας και στα 30 χρόνια του συγγραφικού μου έργου. Εσύ, που τόσο εύκολα μιλάς για μένα (ωραίος δήμαρχος!), τι έχεις να παρουσιάσεις ως προσωπική σου προσφορά; Έδωσες ποτέ κάτι στην Κάλυμνο ως άτομο;  Ή μήπως αισθάνεσαι ευεργέτης του νησιού με τα χρήματα του ελληνικού κράτους και της ΕΕ, που κι αυτά τα διασπαθίζεις σε έργα κούφια, σαν αυτό του λιμανιού;  Πότε διέθεσες το μυαλό σου ως πολιτικός μηχανικός και την τσέπη σου ως Διακομιχάλης για να κάνεις κάτι στο νησί; Είσαι ένας μισθοφόρος «ευεργέτης». Και το χειρότερο είναι ότι τσάμπα παίρνεις το μισθό του δημάρχου. Υπάρχεις ως δήμαρχος μόνο όταν βρίζεις και απειλείς. Συντηρείσαι με το να πουλάς ψέμα πάνω στο ψέμα.

Για τις άλλες αθλιότητες που γράφεις και κάποιοι ηλίθιοι αναπαράγουν, σχετικά με το βιβλίο μου Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου (βιβλίο που σε πίκρανε …) θα επανέλθω όταν εγώ το κρίνω. Τώρα θα σου θυμίσω ότι σε ενημέρωσα γραπτώς όταν μου το ζήτησες, και τότε μου είπες ότι έχω δίκιο αλλά στο δρόμο άλλαξες «γραμμή» (αυτή που σου επέβαλε συνεργάτης σου) και κατέφυγες στη γνώριμή σου μέθοδο, τη λάσπη. Θα σου απαντήσω όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, για να… πληρώσω εσένα και κάποιους άλλους που συμμαχούν μαζί σου στη σιωπή. Γι’ αυτό και η παρούσα επιστολή μου απευθύνεται προς όλους τους Κολασαείς.

Για τα βιβλία μου που διατίθενται στο παγκάριο του Χριστού δε θα σου απαντήσω, σ’ αφήνω στην πολιτική σου κακομοιριά.  Πάντως αυτό που εγώ κάνω με αυτά τα βιβλία, εσύ δεν το διανοείσαι, γι’ αυτό και επιχείρησες και εκεί να ρίξεις νέα λάσπη. Και δυστυχώς σε πίστεψαν και σε ακολούθησαν κάποιοι που προτιμούν να μιλάνε χωρίς να ξέρουν τίποτα για το θέμα. Ούτε σ’ αυτούς δε θα δώσω εξηγήσεις, γιατί ξεκίνησαν πιστεύοντας εσένα.

Αλλά, δήμαρχε της αποτυχίας, μάταια προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή του κόσμου στην προσωπική μου ζωή προ 50ετίας(!) για να γεμίσεις το δικό σου χαοτικό κενό, το καταστροφικό για την Κάλυμνο. Κοίτα  τα δικά σου ανομήματα. Φοβερός και απίστευτος ο τελευταίος σου άθλος και καλείσαι να δώσεις λεπτομερείς και σαφέστατες εξηγήσεις για την κρυφή συνεργασία μεταξύ ΑΝΕΚ και τούρκικου καταμαράν, εις βάρος των Κώων πλοιοκτητών.

Συνεχώς θα καλείσαι, δήμαρχε κοπανατζή της πολιτικής, να μιλήσεις πάνω στα καυτά προβλήματα του νησιού και για τα προβλήματα που εσύ δημιουργείς: ΧΥΤΑ, διαγραφή της  Χώρας από το χάρτη, αδιευκρίνιστες «εφοπλιστικές» σχέσεις με Τούρκους κλπ. κλπ. Έχεις πολλή δουλειά και το μυαλό σου είναι στις τηλεοράσεις…

Σακελλάρης, 7.7.2013

ΥΓ Ειλικρινά, λυπάμαι πολύ που αναγκάστηκα να σου μιλήσω έτσι, δήμαρχε, αλλά εσύ με εξανάγκασες.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΒΕΝΕΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ δημοσιεύθηκε από ΒΕΝΕΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Αγαπητέ μου δάσκαλε Σακελλάρη αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε την Κάλυμνο. Λυπάμαι για τους συμπατριώτες μου που ζουν στο νησί και είναι αναγκασμένοι να τον ανέχονται ενώ θα έπρεπε να τον είχαν πάρει με τις πέτρες.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Πράγματι, τίθεται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, που άπτεται της πολιτικής κουλτούρας της Καλύμνου και των Καλύμνιων πολιτικών. Και βέβαια πρέπει να απαντηθεί: "Γιατί ο δήμαρχος κρατάει τη μύτη του;"
    Μια πρώτη ερμηνεία, η πιθανότερη κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι ο δήμαρχος θέλει να γελάσει για το πολιτικό κλίμα του πολιτικού κανιβαλισμού που πέτυχε να επιβάλει, με "ειδικούς" συνεργάτες του, στην Κάλυμνο και τη βγαζει καθαρή μια χαρά!
    Μια δεύτερη ερμηνεία, πιο λαϊκή, θα έλεγε ότι ο δήμαρχος προσπαθεί να αποφύγει κάποια οσμή εκ των πέριξ. Απίθανο.
    Υπάρχει και τρίτο ενδεχόμενο: να πιάνει τη μύτη του από αμηχανία. Για να περάσει η ώρα...
    Κι άλλες ερμηνείες πρέπει να υπάρχουν. Όντως το πρόβλημα είναι τεράστιο (δηλαδή έχει διαστάσεις τέρατος). Η σημειολογία της κίνησης είναι συγκλονιστική. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη: "γιατί ο δήμαρχος έπιασε τη μύτη του". Ιδού τα μεγάλα προβλήματα της Καλύμνου! Ιδού η πολιτική κουλτούρα της Καλύμνου πόσα κρύβει!

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ FOTO ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ... ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ?

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Χατζ. δημοσιεύθηκε από Γιώργος Χατζ.

    Εμείς εδώ στην Κάλυμνο έχουμε το "προνόμιο" να τον βλέπουμε κάθε μέρα στις τηλεοράσεις...

  • Σύνδεσμος σχολίου Αλeξάνδρα δημοσιεύθηκε από Αλeξάνδρα

    Ωραίος δήμαρχος! Να τον χαιρόμαστε! Έχω περιέργεια να τον δω από κοντά όταν έρθω διακοπές στην Κάλυμνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version