Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούλιος 2003

            - Ο Δήμος σε διαχειριστική αφασία. Τιμολόγια 700 εκ. δρχ. στα συρτάρια.

  Έμποροι, επιχειρήσεις και εταιρίες απ’ όλη την Ελλάδα απειλούν τον Δήμο να τον πάνε στα δικαστήρια. Τα 700 εκ. δρχ. χρέη του Δήμου δεν είναι περασμένα στον Προϋπολογισμό και δεν μπορούν να εξοφληθούν. Ζητείται «κόλπο» για την τιμή και αξιοπρέπεια του Δήμου. Αλλά νόμιμο «κόλπο» δεν υπάρχει. Λύση για το Δήμο οι ορκωτοί λογιστές, λύση για τους επιχειρηματίες τα δικαστήρια.    

 

 

           - Θα ανοίξει ποτέ το δημοτικό ραδιόφωνο; Πώς ανέχεται ο νέος δήμαρχος τη μονοφωνική ραδιοφωνική ενημέρωση; Ο λαός δεν ανέχεται να μένει «ταπωμένο» το δημοτικό ραδιόφωνο. Φτάνει που έχει διαλυθεί οικονομικά. Η νέα Δημαρχία στο θέμα του ραδιοφώνου κινείται πολύ αργά και φοβισμένα.


          - Η Αστυπαλιά έχει αεροδρόμιο εδώ και 10 χρόνια, με διάδρομο περί τα 1200μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν είναι μεγαλύτερες των 80 τ.μ. Το ίδιο ακριβώς και η Λέρος. Το «αεροδρόμιο» της Καλύμνου έχει κι αυτό διάδρομο περί τα 1200μ. , αλλά ο τ. δήμαρχος κ. Διακομιχάλης διεκδικούσε κτιριακές εγκαταστάσεις 1500 τ.μ. γιατί, λέει, δεν σήκωνε παρακάτω  «η περηφάνια του Καλύμνιου». Ή έχεις περηφάνια ή δεν έχεις.


         - Στην όμορφη Λέρο, τον τόπο του μαρτυρίου των εξορισθέντων-φυλακισθέντων στη δικτατορία των συνταγματαρχών, η Νομαρχία σε συνεργασία με το Δήμο Λερίων πραγματοποίησε και φέτος τις εκδηλώσεις μνήμης με τον τίτλο «Μέρες Μνήμης και Δημοκρατίας». Φέτος ο θεματολογικός άξονας ήταν «Πόλεμος και Ειρήνη, το πρόβλημα της διακυβέρνησης του πλανήτη τον 21ο αι.» . Χώροι  εκδηλώσεων, εκτός από το Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Κριθώνι Παραντάις», όπου φιλοξενήθηκαν οι καλεσμένοι της Νομαρχίας, ήταν οι φυλακές στο Λακκί και στο Παρθένι, η πλατεία Λακκίου, το δημ. σχολείο Αγ. Μαρίνας και το παραλιακό κέντρο «Παράδεισος» στο Βρωμόλιθο.

                                                                                                                                                           Ματάκι

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos