Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος έδιωξε και πάλι τη λύση στο ΧΥΤΑ – Θα τη σέρνει όσο μπορεί Κύριο

Λόγια παχιά για «άπλετο φως στην υπόθεση  του ΧΥΤΑ» εκ μέρους του κ. Διακομιχάλη, αλλά μόλις ήρθε η ώρα της… κρίσεως, η τελευταία πράξη της κωμικής… τραγωδίας, ο δήμαρχος την έδιωξε για το άγνωστο μέλλον.

 

 

Γνωστή η «συνταγή»

Είναι «ηλίου φαεινότερον» (που έλεγε και ο Ηλιού της ΕΔΑ) ότι ο κ. Διακομιχάλης και τα επιτελικά (…) στελέχη της παράταξής του έχουν βάλει σε ενέργεια το έωλο (μπαγιάτικο) σχέδιό τους να βγάλουν κι αυτές τις εκλογές με το ίδιο παραμύθι. Με το ίδιο «σενάριο» να κερδίσουν και πάλι τις εκλογές – «συνταγή που πιάνει σε ένα λαό, να την εφαρμόζεις πάντα χωρίς δισταγμό», είναι το αξίωμα του κ. Διακομιχάλη. Την υπόθεση την ξεκίνησε από το 2009 και την έχει φορτωμένη στο «κάρο» του όλα αυτά χρόνια, για να την επιδεικνύει στις γειτονιές. 

 

Ήρθαν οι «καλοί» πραγματογνώμονες, αλλά διώχτηκαν…

Μετά από  περιπέτειες, χάρη στην απύθμενη ανοχή του διαλυμένου Ελληνικού κράτους, φτάσαμε στην 28η Ιουνίου σωτηρίου έτους 2013, ημέρα όπου ήρθαν στην Κάλυμνο οι πραγματογνώμονες για να ελέγξουν το έργο, αφού προηγουμένως ορκίστηκαν ενώπιον του ανακριτκή Κω, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Κω.  Αυτοί , υποθέτω, θα ήταν της προτίμησης του δημάρχου Καλυμνίων, αφού απίτησε αυτή τη διαδικασία από το γελοίο Ελληνικό κράτος. Έτσι, ήρθαν στο ιδιόμορφο νησί... της Καλύμνου οι πραγματογνώμονες κύρους και όχι επιπέδου περιφέρειας Ν. Αιγαίου ή του ελληνικού κράτους (ο κ. Λούρμας), που δε «γέμιζαν το μάτι» του κ. Διακομιχάλη και τους έβλεπε λοξά.

 Ήρθαν οι «καλοί» πραγματογνώμονες που θα έδιναν την τελική και έγκυρη απάντηση στο μέγα ερώτημα της «κομπίνας.  Όμως και αυτούς τους έδιωξε ο κ. Διακομιχάλης – μάλλον γιατί είχαν «κακό σκοπό»: θα του έδιναν λύση.  Και το Ελληνικό κράτος τι κάνει;  Ένα κράτος-μπάχαλο.  

Φύγετε, γιατί δεν είναι εδώ οι τεχνικοί μου σύμβουλοι»

Αλλά έχει σημασία και ιδιαίτερη αξία με ποια αιτιολογία-πρόφαση τους έδιωξε;  Έβγαλε δύο «άσους» από το μανίκι του.

 «Δε θα κάμετε έλεγχο στο ΧΥΤΑ, γιατί δεν είναι εδώ οι τεχνικοί μου σύμβουλοι», είπε ο κ. Διακομιχάλης με τον ένα του «άσο». Και παραδόξως, αυτή του την απαίτηση τη σεβάστηκαν …  οι πραγματογνώμονες. Λες και για να κάνουν τον έλεγχο είχαν ανάγκη την παρουσία των τεχνικών συμβούλων του κ. Διακομιχάλη! Και αφού ο νόμος δεν προβλέπει (λογικά, δεν πρέπει να δέχεται…) την παρουσία τεχνικών συμβούλων της μιας από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές (Διακομιχάλης-Κρούσκος), πώς δέχτηκαν αυτή την απαίτηση; Γιατί δεν κατάγγειλαν στον εισαγγελέα Κω την παρακώλυση του έργου τους, αφού ορκίστηκαν στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα επιτελέσουν το καθήκον τους;  

Αλλά υπάρχει και η εξής απορία: από δω και πέρα η διαλεύκανση της υπόθεσης και το τέλος της ταλαιπωρίας της Καλύμνου  θα εξαρτάται (!!!) από το πότε θα μπορέσουν να έρθουν στην Κάλυμνο οι τεχνικοί σύμβουλοι του κ. Διακομιχάλη; Και η Κάλυμνος θα ψάχνει την στιγμή που, όταν θα… μπορέσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι του κ. Διακομιχάλη, θα είναι έτοιμοι με τη βαλίτσα στο χέρι και οι  πραγματογνώμονες;

      

Απαίτηση για «έμπιστη» μπουλντόζα

Δε θα σκάψουν οι μπουλντόζες του εργολάβου κ. Ν. Κρούσκου, ήταν ο δεύτερος «άσος» του κ. δημάρχου. Αλλά και αυτό «κουφό» το δέχτηκαν οι κύριοι πραγματογνώμονες. Είναι αυτονόητο ότι αυτοί θα έδειχναν στον μπουλντοζιέρη σε ποια σημεία να σκάψει - άσε που ο κ. Διακομιχάλης μπορούσε να βάλει στην μπουλντόζα ακόμη και δικό του άνθρωπο, εντελώς… υπεράνω πάσης υποψίας.  Κι όμως ο κ. Διακομιχάλης αρνήθηκε κάθετα και οριζόντια και οι πραγματογνώμονες υπάκουσαν.

 Έχει ο Δήμος δικές του μπουλντόζες; Όχι! Μια έχει κι αυτή χαλασμένη, παροπλισμένη. Ο κ. Διακομιχάλης είπε ότι θα ενοικιάσει μπουλντόζα. Με άλλα λόγια, θα κάνει προκήρυξη (αφού τη… συντάξει), θα προκρίνει το μειοδότη και πάει λέγοντας… Εκτός κι αν αποβεί άγονος ο διαγωνισμός… Ιστορίες για αγρίους.  Κι όμως αυτή την απαίτηση του κ. Διακομιχάλη, να έχει μια «έμπιστη» μπουλντόζα,  τη δέχτηκαν οι πραγματογνώμονες, δεν πήρανε τηλέφωνο τον εισαγγελέα να διαμαρτυρηθούν. 

 

Γιατί νίκησε(!) ο κ. Διακομιχάλης

Ο κ. Διακομιχάλης, για άλλη μια φορά νίκησε, γιατί «ακουμπάει» σε ένα κράτος της πλάκας.  Από τη θέση της αντιπολίτευσης ο κ. Διακομιχάλης είχε καταγγείλει τη δήθεν «κομπίνα» των 500.000€ επί πληρωμών 800.000€ για το 45% του έργου. Από τότε, απαιτούσε να χυθεί στην υπόθεση «άπλετο φως». Αλλά ποτέ κανένα «φως» από τις πραγματογνωμοσύνες που έγιναν δεν τον ικανοποιούσε. Και το Ελληνικό κράτος τι έκανε; Οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι περιφερειάρχες, τόσες αρχές και εξουσίες που τρέφει ο ελληνικός λαός με παχυλότατους μισθούς;  Τι κάνουν όλοι αυτοί;  Κράτος ΠΑΣΟΚ, κράτος ΝΔ μία από τα ίδια! Να γιατί νικάει πάντα ο κ. Διακομιχάλης.

Και ο «έξυπνος» Καλύμνιος;

Αλλά και για το λαό της Καλύμνου η υπόθεση αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η  χειρότερή του «αφασία». Καμαρώνει τον «καπάτσο» δήμαρχό του και του συγχωρεί τα πάντα, γιατί τα  όλα τα βλέπει με καμάρι – κι ύστερα, κάπου-κάπου που ξυπνάει από τον εφιάλτη του, κραυγάζει ασυνάρτητα για ανάπτυξη, ξεπεσμό της Καλύμνου κι άλλες τέτοιες μπούρδες. Ωστόσο, πίστεψε ότι στο έργο του ΧΥΤΑ, στο 45% του έργου και στις  πληρωμές των 800.000€, η 3Κ εισέπραξε τις 500.000€ για έργα που δεν εκτέλεσε. Όλα τα ξέουν οι Καλύμνιοι, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήξερε ότι, για να γίνει μια τέτοια κομπίνα (στις 800.000 οι 500.000 κομπίνα) έπρεπε να συνεργήσουν οι εξής: ο εργολάβος, οι 4 μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι ήλεγχαν το έργο, οι 4 της δημοτικής Αρχής: δήμαρχος -αντιδήμαρχοι, και ο μηχανικός και τεχνικός σδύμβουλος του έργου κ. Γ. Φραζής, αλλά και η περιφέρια Ν. Αιγαίου που ήλεργχε τις πληρωμές, όλοι αυτοί, πάνω από 10, ήταν μές στο... μεγάλο κόλπο. Αυτά τα δέχτηκε ο λαός της Καλύμνου.  Όλα τα «έφαγε» … ο έξυπνος Καλύμνιος.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version