Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μουσική εκδήλωση που άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον Κύριο

Το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου (Χώρας…) πραγματοποίησε εκπληκτική μουσική εκδήλωση, για τη λήξη του σχολικού έτους, το Σάββατο βράδυ, 22.6.13.

 

 Στο αμφιθέατρο Χώρας  οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, ήταν οι πρωταγωνιστές-μουσικοί, οι οποίοι άφησαν τις πιο φωτεινές και βάσιμες υποσχέσεις για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον – συνήθως τα σχολεία καλούν κάποιο μουσικό σχήμα στην εκδήλωσή τους, και καλά κάνουν, όμως το Χωριό «ξέρει» αλλιώς.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «ΣΑΝ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ» και το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ η σκηνοθετική σύνθεση συνδύαζε την προβολή σε οθόνη σκηνών από το κινηματογραφικό έργο του τραγουδιού που ερμήνευαν τα παιδιά.

 Ήταν πρόγραμμα με μουσική ποικιλία, από ελαφρό τραγούδι έως και ζεϊμπέκικο, δημιουργίες μεγάλων μουσικών και στιχουργών: Μ. Χατζηδάκης, Γ. Ζαμπέτας, Στ. Ξαρχάκος, Μ. Λοΐζος, Ελ. Καραΐνδρου, Ευ. Ρεμπούτσικα, Λ. Μαχαιρίτσας, Ν. Πορτοκάλογλου, Θ. Μαρτίνης, και Ν. Γκάτσος, Λ. Παπαδόπουλος, Χ. Βασιλειάδης, Αλ. Σακελλάριος, Γ. Ρούσσος, Ι. Σούσης.

Δέκα εκπληκτικά παιδιά, γεμάτα ζωντάνια, με θαυμαστό μουσικό αισθητήριο και απίστευτη για την ηλικία τους ικανότητα στα μουσικά όργανα και το τραγούδι, απέδειξαν ότι η νεολαία της Καλύμνου διαθέτει αστείρευτες καλλιτεχνικές δυνάμεις. Το μόνο που έλειπε πάντα από την Κάλυμνο ήταν η «προσγείωση». Και τα παιδιά αυτά είναι συνετά, μετρημένα, με συστολή. Άριστοι μαθητές και λιλιπούτειοι καλλιτέχνες υψηλών απαιτήσεων. Ειδικά πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτός η Χώρα αποτελούσε πάντα και αποτελεί ανεξάντλητη και πάντα πλούσια δεξαμενή μεγάλων ταλέντων στη μουσική και το τραγούδι.

Όλοι οργανοπαίκτες και τραγουδιστές του μαθητικού αυτού σχήματος είναι γνώστες της μουσικής, τη σπουδάζουν τη μουσική. Έβγαλαν όμως ένα εξαιρετικό πρόγραμμα 16 τραγουδιών, συν 2 που ήταν επιθυμία-παραγγελία της μαθητικής γαλαρίας…, χωρίς να έχουν μπροστά τους παρτιτούρες και  χωρίς διευθυντή-μαέστρο. Μόνοι τους συντονίζονταν με ανεπαίσθητα νεύματα και κινήσεις του κεφαλιού. Ορχήστρα πλήρης και υψηλών απαιτήσεων:

Ελένη Γ. Καραφύλλη, τραγούδι   

Μιχάλης Σ. Τσαγκάρης, πιάνο

Μιχάλης Γ. Καραφύλλης, κανονάκι & τραγούδι

Μιχάλης Μαν. Μεϊμάρης, ακορντεόν & τραγούδι

Μιχάλης Καμπούρης, κιθάρα

Μανώλης Τεζάρης, κιθάρα,

Λουκία Μαλλιά, κιθάρα

Σακελλάρης Μαύρος, μπουζούκι & τραγούδι

Θοδωρής Σακαλέρος, αρμόνιο

Νικήτας Καλόμοιρος, ντραμς

Παρουσιάστριες του προγράμματος ήταν η Ειρήνη Παστρικού, Λουκία Μαλλιά, και Φωτεινή Κλεούδη.

Φιλική συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν οι μουσικοί και γονείς των παιδιών της ορχήστρας  Μαν. Μεϊμάρης (ακορντεόν-τραγούδι) και Γιώργος Καραφύλλης (λύρα).

Υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου που βοήθησαν τα παιδιά ήταν ο δ/ντής κ. Χαντσαρίδης, η φιλόλογος κ. Χατζή, ο καθ. Πληροφ. κ. Σιλιγκούνας, η φιλόλογος κ. Καραντώνη και ο καθ. Μουσικής κ. Καραφύλλης (φωτο), ενώ τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προσέφεραν και οι κ. Μαν. Μεϊμάρης, Δημ. Καρδούλιας.

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο ιερέας Αγ. Καραφύλλης και ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης με τη σύζυγό του και στελέχη της δημ. Αρχής. Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

*

Υ.Γ.  1.   Το άνοιγμα της εκδήλωσης από τον εκπρόσωπο του κ. δημάρχου, δε θα το σχολιάσω για να μη χαλάσω, όπως εκείνος, την ανεπανάληπτη αυτή εκδήλωση.

Υ.Γ.  2.   Δυστυχώς η εντελώς ερασιτεχνική φωτογραφική μου μηχανή δεν μου επέτρεψε να τραβήξω «υποφερτό» βίντεο – δεν «αντέχει» το ημίφως. Όμως επέλεξα 4 τραγούδια, απλώς για να δώσω (αν όχι οπτική μια ακουστική γεύση.

Υ.Γ.  3.   Φοβάμαι μη χαθούν και δεν αναδειχτούν πανελληνίως τα σπάνια μουσικά ταλέντα: Μιχ. Τσαγκάρης (πιάνο), Ελ. Καραφύλλη και ο αδερφός της Μιχάλης (κανονάκι).

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos