Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντυπωσιακή η γιορτή του Νυκτ. Γυμν.& Λυκείου – Σχολείο χρυσής ευκαιρίας

Το Νυκτερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλύμνου, στις 20.6.13,  πραγματοποίησε μια εξαιρετική γιορτή για τη λήξη του διδακτικού έτους.

 

Καταρχήν, είναι εντυπωσιακό το γεγονός και μόνον ότι ένα σχολείο της Δ/θμιας Εκπ/σης (Γυμνάσιο - Λύκειο) πραγματοποίησε γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων. Όμως το πιο σπουδαίο ήταν ότι αυτή η γιορτή των μαθητών της βιοπάλης είχε θαυμαστή ποιότητα.

Η προβολή προγράμματος εικόνων από τη ζωή και τις δραστηριότητες του σχολείου κατά τη σχολική χρονιά που έφυγε, βεβαίωσε ότι οι μαθητές του Νυκτερινού Γυμνασίου-Λυκείου γεύονται την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σε αν περιβάλλον πολύ φιλικό.

Η αισθητική, νοηματική και κοινωνική ανάλυση ζωγραφικού πίνακα της εποχής του 17ου αι., έδειξε ότι οι μαθητές δεν περιορίζονται στη στεγνή γνώση που επιβάλλει το αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά επεκτείνονται ακόμη και σε θέματα τέχνης.

Ξεχωριστή εντύπωση μας έκανε η ανάλυση της τραγωδίας «Μήδεια» του Ευριπίδη και η αναζητήσεις τους πάνω στη θέση της γυναίκας από τη μυθική εποχή μέχρι σήμερα.

Επίσης, είδαμε ότι το Νυκτερινό σήμερα, εκτός από την εργατική και οργανωτική διευθύντρια Ευαγγελία Τρικοίλη, που «λειτουργεί» ως «μάνα» του σχολείου, διαθέτει σταθερό διδακτικό προσωπικό – αύταρκες σχολείο - με νέους ανθρώπους που διακρίνονται για την κατάρτισή τους, τη γνώση, την ευσυνειδησία αλλά και τα χαρούμενα πρόσωπά τους.

 

Μεγάλη ευκαιρία το Νυκτερινό Γυμνάσιο-Λύκειο

Το Νυκτερινό Γυμνάσιο Λύκειο Καλύμνου είναι ένα σχολείο μιας δεύτερης ευκαιρίας, και μάλιστα χρυσής ευκαιρίας, για όσους δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο ημερήσιο γυμνάσιο ή το λύκειο. Είναι το σχολείο που, εκτός από τη μαθησιακή του προσφορά, στηρίζει κοινωνικά τους νέους, αλλά και τους κάποιας ηλικίας εργαζόμενους που επιθυμούν ή έχουν ανάγκη το απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου για την υπηρεσία τους, για τη δουλειά τους, για το επιτήδευμα που θέλουν να ξεκινήσουν κ.α.

Το προσωπικό του σχολείου αποτελείται από νέους καθηγητές και καθηγήτριες, που έχουν όρεξη για δουλειά και πάνω απ’ όλα είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν μαθητές με αδυναμίες σε μαθήματα δύσκολα, όπως είναι τα φιλολογικά, τα μαθηματικά. Είναι σχολείο «Εκπαιδευτικού Εθελοντισμού».

Οι εγγραφές γίνονται μέχρι το τέλος του Ιουνίου και θα συνεχιστούν το Σεπτέμβρη, στο πρώτο 10ήμερο του μήνα.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos