Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τη γιορτή του Δημ. Παιδικού Σταθμού Καλύμνου - 27 φωτο & βίντεο Κύριο

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Π.Σ.) Καλύμνου πραγματοποίησε τη γιορτή της λήξης των μαθημάτων, το απόγευμα της Τετάρτης, 19.6.13. Ήταν μια εξαιρετική γιορτή χαράς για τα παιδιά και τους γονείς.

 

Την γιορτή άνοιξε η δ/ντρια, βρεφονηπιοκόμος κα Μαρία Φλώρου-Κουτελλά, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν το Σταθμό καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, όπως το φούρνο της κας Μαρίας Γλυκοκάλαμου που προσέφερε καθημερινά και όλο το έτος δωρεάν ψωμί, τον υδραυλικό κ. Τόλιο για τις δωρεάν επιδιορθώσεις βλαβών κ.α., καθώς και τους γονείς των παιδιών που βοήθησαν τις βρεφονηπιοκόμους στο έργο τους. Επίσης,  συνεχάρη τις συνεργάτιδες της βρεφονηπιοκόμους, κ.κ. Ευδοκία Λάππα και Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη, για την επαγγελματική τους ευσυνειδησία και εργατικότητα.

Στη συνέχεια του προγράμματος η κάθε τάξη του Σταθμού παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα. Η εκδήλωση του α΄ τμήματος περιείχε δραματοποίηση παραμυθιού με αφηγήτρια τη δασκάλα των παιδιών, κ. Λάππα, και χορευτικά. Το β΄ τμήμα, της κ. Τρικοίλη, είχε τραγούδια και απαγγελίες  ποιημάτων με γενική θεματική τις παραλίες της Καλύμνου: Καντούνι, Πλατύ-Γιαλό, Τέλεντο, Μασούρι, Αργινώντα, ενώ στο τέλος τα παιδιά πήραν τον προσωπικό τους φάκελο με όλες τις εργασίες της χρονιάς και ένα αναμνηστικό απολυτήριο φιλοτεχνημένο από τη δασκάλα τους.

Η γιορτή έκλεισε με την εμφάνιση κλόουν-γίγαντα, προσφορά του κ. Τομ Μαΐλλη,  και κεράσματα παγωτού-χωνάκι, προσφορά του αρτοποιείου και αναψυκτηρίου των αδελφών Ανάση.

Η γενική εντύπωση που άφησε η γιορτή στο πολυπληθές κοινό των γονέων, γιαγιάδων κλπ. είναι ότι στον Π.Σ. το έργο της δ/ντριας και των βρεφονηπιοκόμων καθ’ όλη τη  διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν εξαιρετικό, κάτι που φάνηκε στον πλούτο και την ποιότητα της εκδήλωσης αλλά και στα πρόσωπα των παιδιών.

*

Ο Σταθμός θα συνεχίσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος Ιουλίου. Θα κλείσει για ένα μήνα και θα ξανανοίξει το Σεπτέμβρη με το δυναμικό των παιδιών που θα υπογράψει ο κ. δήμαρχος, με κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση και επαγγελματική ενασχόληση των γονέων που υποβάλλουν αίτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

3 σχόλια

Argo Kalymnos