The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Κω προσέλαβε 47 μόν. υπ. & προκήρυξε 58 εποχ.– η Κάλυμνος νεκρή Κύριο

Ο δήμαρχος της Κω ήταν γεμάτος χαρά και ικανοποίηση όταν όρκιζε  τους 47 νέους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους (17.6.13), τους οποίους προσέλαβε με άψογες και διαφανείς διαδικασίες.  Επίσης, εξέδωσε δελτίο τύπου, σήμερα 18.6.13, με το οποίο γνωστοποιεί τη νέα του προκήρυξη για την πρόσληψη 58 εποχικών υπαλλήλων για εργασία 6 μηνών.

 

Οι Καλύμνιοι περιμένουν…

Εκπληξη πρώτου μεγέθους για τους Καλύμνιους αποτελεί η πρόσληψη 47 μόνιμων και 58 εποχικών. Στην Κάλυμνο τρελάθηκαν οι τηλεοράσεις από τις φλυαρίες  τις δημ. Αρχής και την καυχησιολογία για τις  μελλοντικές… επί 2,5 χρόνια τώρα προσλήψεις  περίπου 12 εποχικών υπαλλήλων για εργασία μόνο 3 μηνών. Περιμένουν οι Καλύμνιοι  πότε επιτέλους θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να γίνουν οι προσλήψεις  της μιζέριας . Και δεν ντρέπονται να περιμένουν!

Φτάσαμε στην κατάντια ο «περήφανος λαός της Καλύμνου» περιμένει στωικά τις «σωτήριες» 12 προσλήψεις. Όμως οι  απελπισμένοι και οι ευρισκόμενοι σε οικονομική απόγνωση έφυγαν βουβοί και κατηφείς, με το κεφάλι κάτω, για Αυστραλία, Αμερική, καράβια, όπου έβλεπαν να σκάει κάποιο φως ελπίδας. Οι ρητορείες έγιναν μετεκλογικά κραξίματα και απειλές εναντίον κάθε πολίτη που τολμά να μιλήσει.

Οι αντιθέσεις Καλύμνου-Κω

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική κακομοιριά της Καλύμνου και μηδενική παραγωγή έργου από το Δήμο , ο Δήμος Κω αποδεικνύει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος…  Προσέλαβε 47 νέους μόνιμους υπαλλήλους και ο δήμαρχος κ. Κ. Καΐσερλης στο χαιρετισμό τους  είπε με έμφαση και κατ’ επανάληψη στους νέους του υπαλλήλους ότι δεν οφείλουν χάρη σε κανένα, ότι προσλήφθηκαν με την αξία τους, χάρη στα προσόντα τους.  Στην Κω το φως, στην Κάλυμνο το μαύρο σκοτάδι. Στην Κω η πολιτική, στην Κάλυμνο η μικροπολιτική. Στην Κω ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του πολίτη, στην Κάλυμνο ο διασυρμός και οι απειλές.

Ο δήμαρχος της Καλύμνου κ. Διακομιχάλης, αντί να προωθήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για διαφανείς προσλήψεις, μονίμως ψάχνει για έτοιμο χρήμα «ζεστό χρήμα» όπως λέει χρόνια τώρα, μη αντιλαμβανόμενος ότι οι εποχές άλλαξαν και τα παλιά «σκανδαλίδεια χρήματα», τα οποία διέθετε σαν ανοιχτοχέρης άρχοντας, περάσανε και πάνε.  Κάνει και κάτι άλλο: δείχνει μονίμως ποιοι φταίνε για τη δική του απραξία, προβαίνει σε μηνύσεις, απειλεί, καταγγέλλει.

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, αν και υπηρέτησε μέσα στο Δήμο μερικές… δεκαετίες, ακόμη δεν μας έπεισε ότι έχει καταλάβει ότι άλλαξαν οι εποχές και οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να πολιτεύονται αλλιώς.

*

Και προσλήψεις 58 εποχικών

Αλλά ο δήμαρχος της Κω, εκτός από τις 47 προσλήψεις μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων, εξέδωσε προκήρυξη, σήμερα 18.6.13,  για την πρόσληψη 58 εποχικών για την καθαριότητα, οι οποίοι θα εργαστούν για 6 μήνες εργασία (ορίζοντας όριο προθεσμία υποβολής αιτήσεων 19-28 Ιουνίου.

Η καθαριότητα στην Κάλυμνο  κατάντησε ενοχλητικό ανέκδοτο που παρουσίασε πρωτοφανείς εκτροπές:  1) οι δρόμοι είναι γεμάτοι ξερά χόρτα στα αυλάκια και σκουπίδια, 2) ο Δήμος έτρεχε πίσω από τον ανεξ. δημ. σύμβουλο  να τον προλάβει στην αρπακολίστικη καθαριότητα των παραλιών, 3) μια εβδομάδα οι σακούλες με τα φύκια στο Μελιτσάχα εδέησε η δημ. Αρχή να τις αποσύρει μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα και  συνεχείς ανακόλουθες διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους δημ. σ/λους για την καθαριότητα.

(Υπάρχει και μια ακόμη όψη τραγικότερη επίδοση των πολιτικών στελεχών της Καθαριότητας , για την οποία θα αφιερώσουμε ειδικό άρθρο, γιατί η ΑΡΓΩ ήταν το θύμα αυτής της πρωτοφανούς «πολιτικής»).

Και στον τομέα της καθαριότητας,  απέναντι στην απραξία (έως παραλυσία) του Δήμου της Καλύμνου, ο δήμος της Κω προκήρυξε τις παρακάτω  58 θέσεις εποχικών, για 6 μήνες όλοι:   

ΥΕ        48   εργάτες  καθαριότητας

ΔΕ29     6 οδηγοί απορ/φόρων (χωρίς  κάρτα ψηφ. ταχογράφου)

ΔΕ28    1  χειριστής μηχανημάτων έργων (Ομάδας Ε΄ Τάξης Γ΄)

ΔΕ24     3 ηλεκτρολόγων

Δεν μπορείς να σωπάσεις…

Είναι εύκολο να μας πούνε και πάλι ότι μεροληπτούμε και είμαστε υπερβολικά αρνητικοί απέναντι στο δήμο μας. Θα απαντήσω με τα λόγια δύο γυναικών που με συνάντησαν σε σούπερ-μάρκετ και με σταμάτησαν για να μου πουν με θυμό και αγανάκτηση τα εξής (τα μεταφέρω επιλέξει): «δάσκαλε, εσύ που είσαι δημοσιογράφος, γράψε τους ότι αυτή η δημαρχία είναι μόνο για λόγια. Ο κόσμος έχει ανάγκη από δουλειά, να βρει ψωμί να φάει και αυτοί  μόνο λόγια, λόγια, λόγια».

Από τη μια η έκκληση-υπόδειξη των δύο γυναικών στο σούπερ-μάρκετ, από το πρωί,  από την άλλη η ορκωμοσία των 47 μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Κω (που έδειξε το απόγευμα το TV12 (18.6.13), συν την προκήρυξη του Δήμου Κω που βρήκαμε στο διαδίκτυο για 58 εποχικούς, σε υποχρεώνουν να συντάξεις  αυτό το άρθρο και να τονίσεις την τερατώδη διαφορά Καλύμνου-Κω.

Πώς να σωπάσει κανείς μπροστά σ’ αυτό το δράμα της Καλύμνου; Να πετάει η Κως και τα άλλη νησιά γύρω μας και η Κάλυμνος να σέρνεται σαν ανάπηρη;

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Θα ήταν ενδιαφέρον να κάνεις μια έρευνα πόσες φορές ο Δήμαρχος βγήκε στο γυαλί με επεμβάσεις ή αυτοσυνεντευξιαζόμενος (νέο στυλ δημοσιογραφίας).
    Εκεί έχει σίγουρα τα πρωτεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos