Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα φάση του «δημοτικού πολέμου» από 2/3/11, «Μάρτης γδάρτης...» Κύριο

Η σύγκρουση των παρατάξεων Διακομιχάλη-Ρούσσου κορυφώνεται με νέα φάση ανοικτού πολέμου.  

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης προσκάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη, για την προσεχή Τετάρτη, 2/3/11, το μεσημέρι. Η πρόσκληση, με ημερομηνία 25.2.11, έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

 

Μετά από πληροφόρηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης για σοβαρό συμβάν που έχει σχέση με την οικονομική διαχείριση στην Α.Ν.Ε.Κ. την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 στις 12:00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ν.Ε.Κ. θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών παράδοσης της Εταιρείας.

Η φράση που λέει πολλά, έστω και στη γενικότητά της, είναι: «σοβαρό συμβάν που έχει σχέση με την οικονομική διαχείριση στην Α.Ν.Ε.Κ….». Αποτελεί ήδη καταγγελία, η οποία, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση στην Κάλυμνο, καθώς κυκλοφορήσει αστραπιαία παντού.

Η ΑΡΓΩ ζήτησε πληροφόρηση και από τις δύο «πλευρές» και την είχε, έστω σε αδρές γραμμές. Μέχρι πού θα προχωρήσει όμως ο κ. Διακομιχάλης, είναι άγνωστο. Γι’ αυτό και αναμένεται με ενδιαφέρον αυτή η συνέντευξη.

Σήμερα (25.2.11) το πρωί, στο Δημαρχείο έλαβαν χώρα πυρετώδεις συσκέψεις και υπηρεσιακές επαφές, όλες με θέματα οικονομικής φύσης. Αλλά στο επίκεντρο το ενδιαφέροντος είναι η ΑΝΕΚ και η συνέντευξη της Τετάρτης (φώτο, ο κ. Διακομιχάλης, αριστερά, και ο αντιδ/ρχος κ. Τσέρος)

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί από τώρα είναι ότι το «θέατρο πολέμου» είναι προφανώς η ΑΝΕΚ όχι όμως για την εσωτερική διαχείριση της. Το «σοβαρό συμβάν» για το οποίο μιλάει ο κ. Διακομιχάλης δεν έχει σχέση με παράνομες αναλήψεις χρημάτων από τα ταμεία της ΑΝΕΚ. «Συνέβη» στα «πέριξ», με τα οποία συναλλάσσεται η εταιρία, και φαίνεται ότι εντοπίστηκαν δύο εστίες.  

Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό, που δεν πρόκειται να κλείσει με μια συνέντευξη, γιατί δεν στοχεύει απλώς σε πολιτικές σκοπιμότητες και εντυπώσεις. Προχωράει πολύ πιο πέρα, καθώς την υπόθεση ο κ. Διακομιχάλης, όπως μας είπε ο ίδιος, την έστειλε στον εισαγγελέα, με σκοπό να προχωρήσει η υπόθεση μέχρι τον καταλογισμό αστικών και ποινικών ευθυνών. Όχι μόνο για να εισπράξει χρέη υπέρ της εταιρίας, αλλά για να καθίσει στο σκαμνί την πολιτική της ηγεσία.   

Κάτω από άλλες συνθήκες το θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί και να λήξει χωρίς τύμπανα πολέμου και δικαστικές αίθουσες, μες στις οποίες τελικά πάλι διευθέτηση θα επιβληθεί. Όμως, η πολιτική μας ζωή δε σηκώνει διαδικασίες ήπιας αποκατάστασης των πραγμάτων, αλλά διψάει από θύματα.

Αυτή τη στιγμή το χτύπημα που ετοιμάζει ο κ. Διακομιχάλης είναι τριπλό: α) συνέντευξη τύπου για να ακουστεί και στην κοινωνία, β) να συνεχίζει να «παίζει»  στα τοπικά ΜΜΕ, γ) να αναλάβει την υπόθεση η Δικαιοσύνη. Προφανώς, κηρύσσει πόλεμο με… προοπτικές. Για να κρατήσει χρόνια, καθώς οι δικαστικές υποθέσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα δε τελειώνουν ούτε μέχρι… τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Εν ολίγοις, ο Μάρτης, που κατά τη λαϊκή παροιμία είναι «γδάρτης…» από το ψύχος που συνηθίζει να φέρνει, θα είναι το ίδιο «γδάρτης» και για την «πολιτική μετεωρολογία» της Καλύμνου. Έτσι κι αλλιώς η  διάθεση για «γδάρσιμο» ενδημεί στην Κάλυμνο. Τώρα το θέμα είναι «πιασάρικο» και «δράττεται της ευκαιρίας» κάθε «γδάρτης», ανεξάρτητα από την απάντηση που αναμένεται να δώσει η καταγγελλόμενη πλευρά. Καμιά απάντηση δε θα μπορέσει να κλείσει το θέμα. 

Συνεπώς, από συναίνεση… ό,τι πήραμε, πήραμε. Τώρα αρχίζει νέα φάση του πολέμου, πολύ σκληρή και με πολύ πιθανές «παράπλευρες απώλειες».     

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr
Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση