The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλοι τους κορυφαίοι, τρεις ποιητές και ένας θεατρικός συγγραφέας Κύριο

Η Κάλυμνος είχε τη μεγάλη τιμή να την επισκεφθούν τέσσερις διαπρεπείς άνθρωποι των Γραμμάτων, οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος, Γ. Μαρκόπουλος, Αντ. Φωστιέρης, και ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς.

 

Ήρθαν στην Κάλυμνο προσκαλεσμένοι του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι», με την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για να πραγματοποιήσουν μια ποιητική βραδιά με τιμώμενο τον ποιητή Αντώνιο Φωστιέρη (φωτο).

Οι οικοδεσπότες, ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου,  κ. Παν. Γιαμαίος, και ο εντεταλμένος  της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Κώστας Σταυλάς, ήταν υποδειγματικοί και τέλειοι στα καθήκοντά τους. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Π. Γιαμαίος, ο οποίος  έδωσε στο πρόγραμμα ομαλή ροή και  ζωντάνια, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αδιάπτωτο.

Πρώτη φορά η Κάλυμνος είχε την τύχη να ακούσει τους επιφανείς ποιητές Τ. Πατρίκιο  και Αντ. Φωστιέρη να απαγγέλλουν οι ίδιοι ποιήματά τους. Επίσης, πρώτη φορά στην Κάλυμνο (φαντάζομαι και αλλού) το ακροατήριο είχε τη σπάνια ευκαιρία να ακούσει έναν ποιητή, τον κ. Γ. Μαρκόπουλο, να παρουσιάζει ποιητές με έναν εξαιρετικά διεισδυτικό τρόπο. Μα προπάντων, σπάνια μπορεί κανείς να απολαύσει έναν πεζογράφο του αναστήματος του Κώστα Μουρσελά να αναλύει ποιητές, τον Τ. Πατρίκιο και τον Αντ. Φωστιέρη,  και να προχωρεί με λογοτεχνική χάρη και αμεσότητα της ψυχής του δημιουργού και της ποιητικής του δημιουργίας, όπως αυτή καθρεφτίζει τη ζωή και τα «πάθη» του ποιητή. Ο Κ. Μουρσελάς διείσδυσε σε τέτοιες λεπτομέρειες ψυχοπνευματικής ανάλυσης των ποιητών που ξάφνιασε και τους ίδιους, γιατί ανακάλυπταν στην ποίησή τους κάτι που εξέφραζαν εκ βαθέων χωρίς να αναζητούν γιατί η ψυχή τους μιλάει σε στίχους κατ’ αυτό τον τρόπο.

Να επισημάνουμε και το εξής εντυπωσιακό: πρώτη φορά το ακροατήριο της Καλύμνου άκουγε ποιήματα και θεωρία της ποίησης επί δύο ώρες, περίπου, και έμενε εκεί καθηλωμένο (κάποια «λαθάκια» σημειώθηκαν με τα πολλά ενδιάμεσα χειροκροτήματα).

Στο τέλος της εξαίσιας αυτής βραδιάς όλος ο κόσμος συγχάρηκε θερμά και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εκλεκτούς προσκαλεσμένους και το χορηγό της εκδήλωσης κ. Κ. Σταυλά, ο οποίος τίμησε όχι μόνο την Κάλυμνο αλλά και το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, καθώς του προσέφερε την ευκαιρία να καλύψει οικονομικά μια τόσο σπάνια ποιητική βραδιά.

(1η φώτο άλμπουμ, από αριστερά: Π. Γιαμαίος, Γ. Μαρκόπουλος, Κ. Μουρσελάς, Τ. Πατρίκιος, Αντ. Φωστιέρης)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

    Ευχάριστα νέα για το Αναγνωστήριο, το οποίο δεν μας είχε συνηθίσει σε εκδηλώσεις που " ξανοίγονταν" πέρα από τα οριοθετημένα ύδατα του ομφαλοσκοπισμού του. Εύχομαι η νέα, πιο " φρέσκια", απ' ότι φαίνεται, διοίκηση να "επικαιροποιήσει" το χαρακτήρα του ιδρύματος, να τον συντονίσει με τα πνευματικά ενδιαφέροντα των Καλυμνίων και να προσφέρει στο κοινό ανάλογου ύφους και περιεχομένου εκδηλώσεις

  • Σύνδεσμος σχολίου Κατερίνα Κλωνάρη δημοσιεύθηκε από Κατερίνα Κλωνάρη

    Αγαπητέ Σακελλάρη,
    Η βραδιά με τους 4 επιφανείς λογοτέχνες ήταν πραγματικά μια μοναδική ΟΑΣΗ στην θλιβερή καθημερινότητα που επικρατεί σ' αυτό το νησί.
    Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos