The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

SILO, μετατροπή του κτιρίου σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Με ένα έντυπο υψηλής αισθητικής ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μετατροπή του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου αποθήκευσης σιτηρών (SILO) σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

 

Το βιβλίο αυτό, το οποίο προλογίζουν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Λίνα Μενδώνη και η Δρ. Αγγελική Σίμωση, Προϊσταμένη της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, περιλαμβάνει μια πλήρη παρουσίαση του κτιρίου του SILO, το οποίο θεμελιώθηκε το 1934 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και μια μοναδική παρουσίαση του αρχαιολογικού υλικού, το οποίο έχει βρεθεί στα βάθη της θάλασσας και το οποίο πρόκειται να εκτεθεί στο νέο υπό κατασκευή Μουσείο.

Όπως είναι γνωστό το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θα είναι ένα από τα τρία Μουσεία, τα οποία θα εγκατασταθούν στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Με τη μετατροπή του SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, επιτυγχάνεται και ένας ακόμα στόχος: διασώζεται το κτίριο και οι ταινιόδρομοί του, σημαντικό μνημείο της βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά. (από την Κ.Θ.Κ., 10.6.13)

*

ΑΡΓΩ: Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, ανοίγει τα μάτια του δήμου μας. Αν έχει βέβαια ο δήμαρχος  βρει άνθρωπο (στη δημοτική του ομάδα ή στον ευρύτερο «κύκλο» του) να αναλάβει το θέμα.  Γι’ αυτούς που βλέπω το θέμα αυτό είναι μάλλον ψιλά γράμματα και ψηλά σκαλοπάτια.

Εδώ το Καταδυτικό Κέντρο, στα Αργινώντα, έμεινε στάσιμο, νεκρό, παρά τις ηρωικές δηλώσεις της παρούσας Δημαρχίας, μόλις ανέλαβε την εξουσία,  ότι σε 6 μήνες θα το είχαν ολοκληρώσει. Πέρασαν 2,5 χρόνια... στο σκοτάδι.  

Το μπόι μας είναι μέχρι ένα Ναυτικό Μουσείο (Μουσείο: μεγάλες κουβέντες!) που κι αυτό δεν αξιώθηκε ακόμη η Δημαρχία να το νομιμοποιήσει, να το ιδρύσει. Είναι μουσείο στα λόγια… Άσε που το έκανε «καταληψία» δωρίζοντας του στέγη που δεν ανήκει στο Δήμο.

Η Κάλυμνος έπρεπε να ήταν πρωτοπόρος σ’ αυτό τον τομέα, αλλά είναι πολύ φτωχή σε πολιτικούς. Γιατί η ίδια ψηφίζει κακομοίρικα και κουτοπόνηρα. Μετά τις εκλογές η «κακομοιριασμένη Κάλυμνος» ή βουβαίνεται (καλή ώρα!)  ή διαμαρτύρεται για την κακή της μοίρα που η ίδια ψηφίζει…

(φωτο:  ΣΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, πηγή: ΟΛΠ)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos