Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Τουρίστες φωτογράφιζαν τους καπνούς της χωματερής και γελούσαν…

Στις 5.6.13 η Κάλυμνος έπαιξε πολύ χοντροκομμένα κουτο-θέατρο παρουσιάζοντας στον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Κυρ. Βιρβιδάκη, και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδη, κατά την επίσκεψή τους στην Κάλυμνο,  το σκουπιδότοπο σβηστό.  Από την επομένη πήρε τα «επάνω» της η φλεγόμενη χωματερή.

 

Σήμερα, 10.6.13, το ηφαίστειο διοξινών είχε έξαρση. Δεν ξέρουμε τι έκανε ο δήμος, αν έπεσε παραπάνω η δόση πετρελαίου ή κάτι  άλλο.  Το μόνο που ξέρουμε, γιατί έτυχε να το δούμε, είναι ότι οι τουρίστες φωτογράφιζαν αυτό το «αξιοθέατο» της Καλύμνου και γελούσαν.  Ένιωσα την ώρα εκείνη ότι το νησί μου γινόταν ξευτίλα εξαιτίας της δυναμικής πολιτικής του κ. Διακομιχάλη που δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΑ. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να τους φωτογραφίσω κι εγώ την ώρα που φωτογράφιζαν (φωτο 4) το αξιοθέατο του νησιού μας.

Αυτή είναι η τουριστική προβολή της Καλύμνου που «δουλεύει»  ο δήμος με τις επιτροπές του;  Οι τουρίστες πήγαν να φωτογραφίσουν τα ωραία μας καΐκια με τις ψηλές   πλώρες και τα ωραία μαράσια, αλλά τους προέκυψε,  το ηφαίστειο. Άθλος  μιας ηφαιστειώδους δημαρχίας, που καταδιώκει μετά μανίας κάθε φωνή κριτικής, αντί να κυνηγά τα προβλήματα του τόπου. Αφήνει τα προβλήματα, κυνηγά τους ανθρώπους.

Αυτή είναι η περιβαλλοντική πολιτική της δημ. Αρχής; Πιστεύει ότι θα πορεύεται πάντοτε με θεατρικές παραστάσεις; Εκείνο το κωμικό μονόπρακτο οικολογικής ασυναρτησίας με αερολογίες για ανακύκλωση, κομποστοποίηση, δεματοποίηση και άλλα τέτοια, στο φόντο του ηφαιστείου που έσβησε ως εκ μαγείας (από βραδύς με τη μάνικα δημοτικού πυροσβεστικού, έτσι λένε…  από γιλεκοφόρο εθελοντή του κ. δημάρχου), αυτό το έχουν για περιβαλλοντική καπατσοσύνη;

Και από 1.1.2014 που  θα έρθουν τα πρόστιμα από την ΕΕ, τι θα λέει τότε  η δημ. Αρχή. Από πού θα φεύγει;

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version