Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος για την επίσκεψη του υφυπουργού κ. Βιρβιδάκη

Μιλάει για σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ), ανακύκλωση,-κομποστοποίηση- δεματοποίηση, ΧΥΤΑ κ.α.

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Κάλυμνος, 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣ:     ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 5/6/2013 επισκέφθηκε το νησί μας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκης και ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με αποκλειστικό θέμα της επίσκεψής τους το κλείσιμο του ΧΑΔΑ και την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ.

Μετά την επιτόπια επίσκεψη έγινε σύσκεψη στο Επαρχείο Καλύμνου στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση απ΄ το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη για το σημείο που βρίσκονται σήμερα, τόσο ο ΧΑΔΑ, όσο και ο ΧΥΤΑ .

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης είναι τα εξής:

  1. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους 2013.
  2. Ο εξοπλισμός για ανακύκλωση, κομποστοποίηση και δεματοποίηση των απορριμμάτων του Δήμου θα ενταχθεί ως  υποέργο στο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
  3. Τέλος, όσον αφορά το έργο του ΧΥΤΑ  που θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ ο κ. Υπουργός ανέλαβε τη δέσμευση να εξετάσει τη δυνατότητα επανένταξης του έργου στο ΕΠΕΡΑΑ μετά την εκπόνηση νέας μελέτης.
  4. Ο Δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει στην επανυποβολή του φακέλου στο Πρωτοδικείο Κω για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος για την περιοχή της φερόμενης ως ιδιοκτησία της οικογένειας Πονήρη.
  5. Τέλος, όσον αφορά το ότι δεν υπήρχαν καπνοί στο ΧΑΔΑ κατά την ώρα της επίσκεψης του κ. Υφυπουργού και του κ. Περιφερειάρχη, αυτό ασφαλώς και δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας ενέργειας με νερό εκ μέρους του Δήμου μας σε προγενέστερο χρόνο.

Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos