Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διπλασίασε την ακρογιαλιά, αλλά… Κύριο

Ο ανεξάρτητος δημ. σ/λος κ. Γ. Μαύρος, στη νέα του εξόρμηση που πραγματοποίησε με την ομάδα του το Σάββατο (1.6.13), όχι μόνο καθάρισε την παραλία του Βουβάλη, αλλά και τη διπλασίασε. Όμως τώρα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα των σπιτίσιων βόθρων που ρέουν ανεξέλεγκτα από τα σπίτια της άσπας στη θάλασσα.

 

Η καθαριότητα αυτή στην παραλία Βουβάλη είχε δύο σημαντικές πρακτικές επεμβάσεις:

Πρώτον: Από την παραλία που εκτείνεται πέρα από την αμμουδιά στην οποία λούζονται γυναίκες και παιδιά της περιοχής, απομακρύνθηκαν οι βάρκες και τα σκάφη αναψυχής. Τις πήγαν είκοσι μέτρα στο βάθος. Αυτή τη μεταφορά δεν ήταν σε θέση να την κάνει η δημαρχία;

Δεύτερον: Στην απελευθερωμένη αυτή νέα παραλία ο κ. Μαύρος έριξε 3 φορτηγά ψιλό χαλίκι με άμμο λατομείου (γαρμπίλι), προσφορά του εργολάβου κ. Ν. Κρούσκου, και κάλυψε το κακοτράχαλο της παραλίας.  Βέβαια χρειάζονται ακόμη άλλα 5-6 φορτηγά, για να γίνει παραλία άμμου.

Νέα παραλία  με…  αποχετεύσεις

Και η απομάκρυνση των σκαφών και η άμμος επεξέτειναν την ακρογιαλιά Βουβάλη και, αν η δημαρχία κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που έχει υποχρέωση προς τους κατοίκους της περιοχής, θα έχει ανοίξει μια νέα παραλία για τις γύρω περιοχές:  Λαφασιού, Αγ. Στεφάνου, Υπαπαντής, Ευαγγελίστριας,  Αγ. Τριάδας, ακόμη και Χριστού.

Αλλά τι εννοούμε λέγοντας «να κάνει η δημαρχία αυτό που πρέπει»; Κάτι απλό…: να κόψει τις αποχετεύσεις των σπιτιών που κατεβαίνουν στη θάλασσα με σωλήνες περασμένους εξωτερικά των σπιτιών, ώστε… να φαίνονται σε όποιον αμφιβάλλει. Οι αποχετεύσεις αυτές στέλνουν τα λύματα στην παραλία.

Άσχετο… βέβαια αν οι νοικοκυρές από κάνουν την πρωινή του λάτρα (κουζίνας και τουαλέτας) κατεβαίνουν και κολυμπάνε στα νερά που μόλις πριν έχουν μολύνει. Οι λαϊκές αντιλήψεις… πάνω σε τέτοια θέματα πολλές φορές υπερβαίνουν τις απόψεις των γιατρών. Ο δήμος όμως έχει υποχρέωση να προστατεύει την υγεία του λαού.

Δίκτυο αποχέτευσης

Και επειδή τώρα εκτελείται το έργο της παραλιακής αυτής λεωφόρου, η καλύτερη λύση θα ήταν να περαστεί τώρα ένα δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο όμως να τεθεί σε λειτουργία άμεσα. Να μην έχει την τύχη της αποχέτευσης Πανόρμου…

 

Επομένως μεγάλη η προσφορά του κ. Γ. Μαύρου, και επειδή διαμόρφωσε και διπλασίασε την παραλία Βουβάλη, αλλά και με την προέκταση αυτή ανέδειξε σε όλο του το μέγεθος το της ρύπανσης-μόλυνσης που δέχεται η παραλία αυτή.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Αντ. Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γιώργος Αντ. Ρούσσος

    Χίλια μπράβο στον Γιώργο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του στο νησί.
    Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Κάλυμνος για να πάει μπροστά.
    Μακάρι να σε δούμε και πιο ψηλά Γιώργο, να μπορέσεις να προσφέρεις ακόμα περισσότερα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version