The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ημέρα Περιβάλλοντος με νεκρό ΧΥΤΑ και φλεγόμενο ΧΑΔΑ Κύριο

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η 5η Ιουνίου, γιορτάστηκε στην Κάλυμνο με κάθε αρνητική «επισημότητα». Ευτυχώς ο υφυπουργός κ. Βιρβιδάκης έδωσε καλό τέλος.

Πανελλήνιο το κακό

Το πρωί της 5.6.13 κατέφθασαν στην Κάλυμνο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κυρ. Βιρβιδάκης (φωτο), προερχόμενος από Λέρο, ενώ ο κ. Μαχαιρίδης είχε προηγηθεί κατά μία ημέρα.  Σκοπός της συντονισμένης αυτής επίσκεψης ήταν να ελέγξουν το Δήμο που είναι στάσιμος στα θέματα του ΧΥΤΑ και του σκουπιδότοπου.

Το κακό βέβαια δεν είναι μόνο καλύμνικο. Είναι πανελλήνιο. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον υφυπουργό  κ. Βιρβιδάκη, που είναι και αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, το ρόλο συντονιστή στην αποπεράτωση έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα θέματα της Καλύμνιου

Τα θέματα της Καλύμνου με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. υφυπουργός είναι ο  ΧΥΤΑ και ο σκουπιδότοπος, ενώ ο κ. Μαχαιρίδης παράλληλα χτύπησε το «καμπανάκι» στο Δήμο και για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. υφυπουργός ήρθε πλήρως ενημερωμένος και από πολλές πλευρές.  Έμαθε για ποιο λόγο ο κ. δήμαρχος δεν επιτρέπει στον εργολάβο κ. Ν. Κρούσκο να ολοκληρώσει το έργο, αλλά ούτε και απαλλοτρίωση έκανε, όπως διακήρυσσε προεκλογικά  (προφανώς γιατί δεν έχει το δικαίωμα). Αποτέλεσμα, «ανέπτυξε»  τη χωματερή των σκουπιδιών που καίει μέρα-νύχτα, έξω από την Πόθια,  και εκπέμπει σύννεφα δηλητηριωδών τοξινών -  χωρίς να συγκινείται καμιά αρχή, καμιά εξουσία.

Με ψευδείς και απατηλές εικόνες

Όμως ένα άλλο θέατρο που παίχτηκε στο σκουπιδότοπο είναι ότι, παρ’ όλο που η καύση των σκουπιδιών όλο το χρόνο εκπέμπει δηλητηριώδη σύννεφα, την ημέρα που ήρθε ο κ. υφυπουργός ξαφνικά έσβησε. Έτσι πολιτεύεται η δημ. Αρχή; Με ψευδείς και απατηλές εικόνες;

Έρχονται τα πρόστιμα, τέλειωσαν τα ψέματα

Όμως ο περιφερειάρχης ήταν σαφέστατος: σε έξι μήνες, από το 2014,  ο Δήμος θα πληρώνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση  για κάθε μέρα πρόστιμο 35.000€. Και το ψόφιο Ελληνικό κράτος, που δεν στρίμωξε το Δήμο Καλυμνίων να τελειώσει το παραμύθι με το ΧΥΤΑ, έχει τώρα την εντολή της ΕΕ να προστιμάρει το Δήμο Καλυμνίων πάνω από 1 εκ. ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο θα το κόβει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, από την κρατική επιδότηση του Δήμου. Σωστή καταστροφή για την Κάλυμνο.

Οι δύο κινήσεις Βιρβιδάκη

Γι’ αυτό και ο κ. Βιρβιδάκης  έκανε δυναμική «επέμβαση» με δύο κινήσεις,  (1) Ανέβηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ για να δει με τα μάτια του πόσο προχώρησε το έργο  και (2) αμέσως μετά συγκάλεσε σύσκεψη το μέγαρο της Περιφέρειας (πρώην Επαρχείο).

Τόσο ο επιτόπιος έλεγχος  του ΧΥΤΑ όσο και η σύσκεψη είχαν πλήρη διαφάνεια και προπάντων αποτελέσματα. Παρόντες στο βουνό και στη σύσκεψη ο κ. Μαχαιρίδης, ο περιφ. σ/λος κ. Κ. Σταυλάς, εντεταλμένος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και συνεργάτες του, ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος και ο δ.σ. κ. Σ. Ζερβός, ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής και ο δ.σ. κ. Μ. Ρήγας, και ο εργολάβος του έργου κ. Ν. Κρούσκος, ο οποίος εξήγησε στον κ. υφυπουργό ότι το έργο είναι πράγματι πολύ προχωρημένο και ότι αν του επιτρέψει ο κ. δήμαρχος να συνεχίσει σε λίγους μήνες θα το έχει ολοκληρώσει.

«Κεκλεισμένων των θυρών»

Ο κ. δήμαρχος ενοχλήθηκε πολύ από τη δήλωση αυτή του κ. Κρούσκου και  ζήτησε την ίδια στιγμή από τον κ. Βιρβιδάκη «να πραγματοποιηθεί σύσκεψη κεκλεισμένων των θηρών, για να ειπωθούν πολλά». Η πρόταση αυτή του κ. Διακομιχάλη έκανε αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη (προβλήθηκε από τηλεοράσεως ο εκνευρισμός του και η παράδοξη πρότασή του), γιατί πρότεινε στον κ. υφυπουργό  να συζητήσει εν κρυπτώ και παραβύστω ένα θέμα μέγιστο για το λαό. Πολύ ιδιόμορφη αντίληψη για τη διαφάνεια και την ενημέρωση του λαού.

Τον τράβηξε από το πέτο

Τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη σύσκεψη με την παρουσία των αντιπολιτεύσεων, ο κ. δήμαρχος έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί του. Ο κ. Βιρβιδάκης έδωσε λύση  στο πρόβλημα στο ΧΥΤΑ. Ευτυχώς! Για πρώτη φορά  κυβερνητικός αξιωματούχος τράβηξε από το πέτο τον κ. δήμαρχο και τον υποχρέωσε να χαμηλώσει τους τόνους στην αδιέξοδη, άγονη και φάλτσα σύγκρουσή του με τον εργολάβο κ. Κρούσκο.

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014-2017

Τέλος, την παραμονή της άφιξης του κ υφυπουργού (4.5.13) ο κ. περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη για να την κινητοποιήσει τη δημ. Αρχή ενόψει του προγράμματος ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2017.  Να ετοιμάσει φακέλους. Δεν παρέλειψε ο κ. Μαχαιρίδης να τονίσει μπροστά στις κάμερες των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών ότι ο Δήμος της Καλύμνου στην προγραμματική περίοδο, που λήγει τέλους του 2013, είχε μηδενική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Έτσι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρήκε την Κάλυμνο να την ξυπνάνε διά της βίας  για το ΧΥΤΑ και το σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ).  Ας πάει κάτι μπροστά κι ας το οικειοποιηθεί ο κ. δήμαρχος και το δικό του Περιβάλλον. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos