The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος ως «διευθυντής εκπαίδευσης» – διαμαρτυρία του 1ου ΔΣ Κύριο

«Κύριε δήμαρχε, θα σας παρακαλούσαμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ασχολείστε με προβλήματα της εκπαίδευσης και των παιδιών μας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Χώρα Καλύμνου, 29-5-2013

ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Καλυμνίων, κ. Διακομιχάλη Δημήτριο

ΚΟΙΝ.: τοπικά Μ.Μ.Ε.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε Καλυμνίων,

με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα μια προσπάθεια από μέρους σας στοχοποίησης του σχολείου μας, ως δήθεν υπεύθυνου, για το μαρασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

Τα σχολεία του Χωριού είχαν πάντα μια εξαιρετική σχέση. Συνεργάζονται για κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες  και τα παιδιά και οι γονείς των σχολείων είναι γείτονες και φίλοι. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις δηλητηριάζουν το καλό κλίμα και δημιουργούν αρνητικά αισθήματα.

Πριν δύο χρόνια, με απόφαση του πρώην Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Π.Ε. και με τη συνεργασία των διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, έγινε αλλαγή των ορίων μεταξύ των σχολείων, και σε ότι μας αφορά στην περιοχή της Χώρας,  προς όφελος του 2ου Δ.Σ. και εις βάρος του 1ου Δ.Σ. Μια μεγάλη περιοχή του Χωριού, ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη, που ανήκε πρώτα στο 1ο Δ.Σ., ανήκει πλέον στο 2ο Δ.Σ. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα το γειτονικό μας σχολείο να αυξήσει το μαθητικό πληθυσμό του και θα μειώσει τον μαθητικό πληθυσμό του δικού μας σχολείου. Λέμε «μεσοπρόθεσμα», διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, τα παιδιά της περιοχής που ήδη φοιτούν στο σχολείο μας θα συνεχίσουν να φοιτούν σ’ αυτό. Δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει μια οικογένεια να μετακινήσει το παιδί της από ένα σχολείο σε ένα άλλο, εκτός αν η ίδια το επιθυμεί. Αλλά, και τα αδέρφια των παιδιών έχουν δικαίωμα να φοιτήσουν στο σχολείο των μεγαλυτέρων αδερφών τους.

Κύριε Δήμαρχε,

το γειτονικό μας σχολείο θα ανακάμψει, αν αφεθεί στην ηρεμία του και οι οικογένειες της περιοχής βεβαιωθούν ότι τα προβλήματα του παρελθόντος εξέλιπαν. Οι δάσκαλοι του σχολείου μας, επίσης, επιθυμούν την καλή λειτουργία του όμορου σχολείου, προς όφελος όλων.

Θα σας παρακαλούσαμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ασχολείστε με προβλήματα της εκπαίδευσης και των παιδιών μας, χωρίς προηγουμένως να έχετε συζητήσει και με τους υπευθύνους του άλλου σχολείου που «κατηγορείται». Εμείς ζητάμε από το Δήμο να σταθεί δημιουργικά κοντά στα σχολεία, συντηρώντας τις υποδομές τους, όπως έχει υποχρέωση. Στο θέμα αυτό θα μας επιτρέψετε να έχουμε αρκετά παράπονα, αφού η συντήρηση του σχολείου μας είναι ελλιπής. Μην «μπαίνετε σε πειρασμό» να ασχολείστε με εκπαιδευτικά ζητήματα. Για τα θέματα αυτά θα ασχοληθούν, αν το κρίνουν σκόπιμο, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σας δηλώνουμε, τέλος, πως οι 200 οικογένειες του σχολείου μας δεν είναι διατεθειμένες σε καμία περίπτωση να ανεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση του, ούτε θα ανεχθούν νέα εις βάρος του και υπέρ οποιουδήποτε γειτονικού σχολείου αλλαγή των ορίων.

Το σχολείο μας λειτουργεί υποδειγματικά, παράγεται αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, αν και αθόρυβα, και η εκπαιδευτική κοινότητα (220 παιδιά, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους) το περιβάλλει με αγάπη και υπερηφάνεια. Αντίθετα, θα χειροκροτήσουμε κάθε ενέργεια που αναβαθμίζει τα σχολεία και βελτιώνει τις συνθήκες παρουσίας μαθητών και δασκάλων μέσα σ’ αυτά.

Με την ευχή να μην υπάρξουν άλλες άστοχες ενέργειες και κουβέντες, σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,

η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου

η Πρόεδρος

Τρικοίλη Καλλιόπη

τα μέλη

Πετράκης Εμμανουήλ

Μαστροβασίλη Κατίνα

Πελεκάνου Νίκη

Ατσά Νομική

Γαβαλά Μαρία

Μπαϊράμη Κατερίνα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos