Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 2ο Δημ. Σχολείο Πόθιας στη Γουαδελούπη

Εκπαιδευτικός του σχολείου μας στη Γουαδελούπη στα πλαίσια του  προγράμματος Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις.

 

2Ο 12/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ταχ. Διεύθ. : Άγ. Στέφανος 852 00 Κάλυμνος

Πληροφορίες : Θεοφιλίδης Ιωάννης

Τηλέφωνο: 22430 28131/6944602488

                                                                                                Κάλυμνος, 18-2-2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius που συμμετέχει το σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2009-11 με θέμα  « Living by the sea », πραγματοποιήθηκε το τρίτο ταξίδι στις 29 Ιανουαρίου 2011, στη Μπας Τερ της Γουαδελούπης, που βρίσκεται στην Καραϊβική.  Ένας  εκπαιδευτικός, ο κ. Μακρυλλός Μιχαήλ,  συμμετείχε  στο ταξίδι αυτό, κατά το οποίο  επί μία εβδομάδα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς  από τη Λεττονία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισλανδία, τη Γουαδελούπη και τη Δανία και εκεί ν’ ανταλλάξουν  απόψεις σχετικές με το πρόγραμμα, να παρουσιάσουν  δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, να συζητηθεί η τελική έκθεση προς τον εθνικό φορέα (ΙΚΥ) και το κυριότερο να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, πράγμα που αποτελεί το βασικότερο σκοπό του.

Το επόμενο ταξίδι στα πλαίσια του προγράμματος είναι στην πόλη Aalborg της Δανίας, στις αρχές Μαΐου, στο οποίο θα λάβουν μέρος 3 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    Πραγματικά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και το Διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Πόλεως Καλύμνου για τις δραστηριότητές του. Αποδεικνύει εμπράκτως, πως όταν το μεράκικαιο ζήλος για καθετί πρωτοποριακό φωλιάζει στις καρδιές όλων και όταν- σε πείσμα των καιρών και των κακόβουλων σχολίων -όλοι δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, το αποτέλεσμα είναι επιτυχές και δείχνει το μεγαλείο του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού. Χαίρομαι γιατί και γω ανήκω σ'αυτή τη δημιουργική φωλιά συναδέλφων - αν και αποσπασμένος στο Γραφείο Α/θμιας - και νιώθω υπερήφανος για τους συναδέλφους μου και τα επιτεύγματά τους , που σκοπό έχουν να κάνουν κοινωνούς τους μαθητές - πρωτίστως-και τους ίδιους μιας εποικοδομητικής και αλληλεπιδραστικής επικοινωνίας με σχολεία του εξωτερικού, προβάλλοντας ταυτόχρονα και το νησί μας.
    Πάρα πολλά μπράβο στο φίλο Μιχάλη Μακρυλλό - ψυχή και συντονιστή του όλου έργου- και στους υπόλοιπους συναδέλφους μου, που δείχνουν το δρόμο της αληθινής παιδείας και γαλούχησης της νέας γενιάς πολιτών πέρα από στερεότυπα και κλισέ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version