Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καθάρισαν οι εθελοντές, ο Δήμος έχει εύκολο το «ναι του «αέρα» Κύριο

Πέρασαν πέντε μέρες από τότε (26.5.13) που οι εθελοντές της ομάδας του κ. Γ. Μαύρου, ανεξάρτητου δημ. σ/λου, καθάρισαν την παραλία του Μελιτσάχα και ο Δήμος ακόμη (μέχρι το μεσημέρι της 31.5.13) δεν πήρε τις σακούλες.

 

Κυριακή πρωί οι εθελοντές εργάστηκαν με θαυμαστή όρεξη και εργατικότητα στην παραλία του Μελιτσάχα. Γέμισαν καμιά εικοσαριά μαύρες μεγάλες σακούλες των σκουπιδιών και τις απόθεσαν πάνω στο δρόμο, για να τις πάρει το απορριμματοφόρο του Δήμου, την επομένη ή, ας πούμε,  μετά από μια-δυο μέρες…

Προς απογοήτευση  όμως των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής (που δεν έχουν και το «κουράγιο» να τηλεφωνήσουν στο Δήμο και να απαιτήσουν σεβασμό), πέρασε η Δευτέρα, ήρθε το μεσημέρι της  Τρίτης ,και απορριμματοφόρο δεν εμφανιζόταν. Παρακάλεσαν την ΑΡΓΩ (ήμασταν εκεί για μπάνιο) να τηλεφωνήσει στον αντιδήμαρχο  και να τον παρακαλέσει για την αποκομιδή των σκουπιδιών.  Τηλεφωνήσαμε στον κ. Παντ. Ζωίδη, ο οποίος εξέφρασε τη στεναχώρια του για την καθυστέρηση και  ζήτησε πίστωση λίγων λεπτών για να μας δώσει σίγουρη απάντηση. Πράγματι, σε 10΄λεπτά μας πήρε τηλέφωνο (στο κινητό) και μας διαβεβαίωσε ότι «το απόγευμα ή το αργότερο αύριο πρωί θα έχουν φύγει τα σκουπίδια». Τον ευχαριστήσαμε και τον συγχαρήκαμε.

Έφυγε όμως το απόγευμα της Τρίτης, όλη η Τετάρτη και η Πέμπτη,  ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής και οι μαύρες σακούλες των σκουπιδιών ήταν εκεί. Μάλιστα είδαμε ότι μερικές είχανε σχιστεί από τις γάτες της γειτονιάς και την Παρασκευή είχαν φύγει, ενώ οι υπόλοιπες (φωτο) στοιβάχτηκαν σε μια γωνιά, προφανώς με την ελπίδα ότι κάποτε θα τις πάρει ο Δήμος.

Δυστυχώς η δημ. Αρχή είναι ανερμήνευτη(…), γιατί (α) δεν μπορεί (ή μήπως δε θέλει;) ούτε τους εθελοντές της καθαριότητας να συνδράμει, αυτούς δηλαδή που τον βοηθάνε σε μια στοιχειώδη υποχρέωσή του, και (β) έχει πολύ εύκολο το «ναι του «αέρα».

Μήπως πιστεύει ότι έτσι σαμποτάρει την προσπάθεια του κ. Γ. Μαύρου;

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version