Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΥΜΙ! Κύριο

Επιστολή–τελεσίγραφο στο Λιμενάρχη Κω: Θ’ αλλάξουμε σημαία

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου

 

Κύριε Λιμενάρχη,

Ορμώμενοι από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και τα νέα που έχουν έρθει από τους πράκτορες που επέλεξαν την οδό του εκβιασμού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε.

Σκεπτόμενοι πως η κίνησή τους να χρησιμοποιήσουν Τούρκικο πλοίο για την μεταφορά των τουριστών τους ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στις μεταφορές, με συνέπειες απρόβλεπτες και καθώς στον βωμό του άμεσου χρήματος θυσιάζουν την κοινωνική ειρήνη και το μέλλον του τουρισμού στην Κω και στην Αλικαρνασσό.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ημών και των πληρωμάτων μας. Καθώς δεν έχουμε πλέον τα περιθώρια λόγω οικονομικής εξαθλίωσης να αντιμετωπίσουμε επιχειρηματικά μια εταιρεία που πληρώνει μισθούς πείνας στα πληρώματά του και εκτός αυτού δεν πληροί τις Διεθνείς συμβάσεις της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των επιβατών.

Σας δηλώνουμε πως με γνώμονα την παντελή έλλειψη υποστήριξης του Ελληνικού Κράτους, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε λαμβάνοντας τους άγραφους νόμους της κοινωνίας στα χέρια μας και να προστατέψουμε το βιός μας και το ψωμί των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευθεί τους κόπους και τους αγώνες μιας ζωής όπως επίσης και τα πλοία μας που έχουμε αποκτήσει και διατηρούμε (βασιζόμενοι στους νόμους του κράτους.)

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας καθώς η αδράνεια της πολιτείας μας εξωθεί όχι μόνο να αφήσουμε στον δρόμο 70 περίπου οικογένειες αλλά και να στερήσουμε από την Ελληνική οικονομία τα όποια έσοδα (ΝΑΤ,ΦΠΑ ΚΛΠ), είχε από τα πλοία μας, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε σημαία αφού ήδη έχουμε καταστραφεί οικονομικά δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε. Είμαστε απεγνωσμένοι και αποφασισμένοι για όλα.

Αφού λοιπόν βλέπουμε έναν πλοιοκτήτη να αγνοεί τις συμφωνίες επαγγελματικής αλληλεγγύης σαράντα και πλέον ετών μεταξύ των πλοιοκτητών, καταστρατηγώντας τον σεβασμό των δύο αγορών και κρίνοντας αφού βλέπουμε τα φαινόμενα ερήμωσης που έχει ήδη προκαλέσει στην αγορά της Ρόδου, σας προειδοποιούμε πως οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αντεθνικά δυστυχώς αποτελέσματα.

Η δραστηριοποίηση των πλοίων μας στην αγορά της Τουρκίας θεωρείται απαραίτητη δυστυχώς και μας αναγκάζει να βρεθούμε σε επαγγελματική κόντρα με τους μέχρι πρότινος συνεργάτες μας πολλών ετών. Και σας ερωτούμε ΠΩΣ θα επιτρέψετε την εκτέλεση κυκλικών πλόων από την στιγμή που η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Τουρκίας όπως έχει επικυρωθεί με τον νόμο 2900/01 και έχει διευκρινισθεί με εγκύκλιο 113.200.2-1/2006 αναφέρει ρητά στο άρθρο Γ. περί θαλάσσιων περιηγήσεων πως η επιβίβαση και αποβίβαση από και προς Ελληνικό λιμένα ανήκει αποκλειστικά σε πλοία με Ελληνική Σημαία όπως αντιστοίχως το αντίθετο ισχύει μόνο για τα πλοία με Τούρκικη σημαία.

Αφού λοιπόν η έλλειψη σεβασμού του συγκεκριμένου πλοιοκτήτη ο οποίος εδώ και κάποιες ημέρες κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο, μοιράζοντας την εξευτελιστική τιμή των 7 ευρώ, αποτελεί αιτία κινητοποιήσεων διατηρούμε το δικαίωμα να κοινοποιήσουμε την παρούσα επιστολή εκτός από τα Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας και στα ΜΜΕ και των δύο χωρών.

Αναμένουμε για τις άμεσες ενέργειες σας

Με τιμή,

ΖΑΓΟΡΙΑΝΌΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΛΑΟΥΜΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΧΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

(Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ:  27.5.13)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version