The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντάθηκε ο αγώνας για τη Χώρα, στο «κάδρο» ο δήμαρχος… Κύριο

Μαζική λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25.5.13, στην αυλή της Παναγιάς του Χωριού, με πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα, η οποία συγκροτήθηκε για να συντονίζει τις κινήσεις και τις ενέργειες για την επαναφορά της ονομασίας της Χώρας, που διαγράφηκε κατά την τελευταία απογραφή του 2011.

 

Πετυχημένη η συγκέντρωση

Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική, παρά το εξαιρετικά βεβαρημένο της ημέρας εκείνης, αφού συνέπεσαν την ίδια ώρα, 7:30΄,  δύο πολιτικές συγκεντρώσεις, η μια στο ισόγειο και η άλλη τον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, και μερικοί γάμοι.

Στο τραπέζι της Οργανωτικής Επιτροπής κάθισαν ο πρόεδρος της κ. Γ. Μαστροκούκος, επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης, ο κ. Γ. Γαλουζής, επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης, και οι δημ. σ/λοι της αξ. αντ/τευσης κ.κ. Σ. Ζερβός, Μιχ. Λελέκης και Μαν. Μουσελλής, που ήταν και ο συντονιστής της συνέλευσης. Παρόντες, επίσης, στη λαϊκή συνέλευση ήταν τέως δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, ο δημ. σ/λος της ελ. αντ/τευσης κ. Μ. Ρήγας, ο ανεξάρτητος δημ. σ/λος κ. Γ. Μαύρος κ.α.

«Παρατηρητής – ρεπόρτερ»

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι από τη δημ. Αρχή δεν παρέστη κανένας στη συγκέντρωση. Και το λέμε αυτό, γιατί ο ίδιος ο κ. δήμαρχος αλλά και όλα τα στελέχη του, εντός και εκτός δημ. σ/λίου, προπάντων στις τηλεοράσεις, διατείνονται ότι η δημ. μέχρι τώρα έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα συνεχίζει να αγωνίζεται για την επαναφορά του ονόματος. Ωστόσο έξω από το χώρο συγκέντρωσης, μέσα από καφετέρια της πλατείας , παρακολουθούσε τη συγκέντρωση φίλος και συνοδοιπόρος του κ. Διακομιχάλη μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο – άγνωστο αν έδινε ρεπορτάζ!

Γ. Μαστροκούκος

Εισηγητής ήταν ο κ. Μαστροκούκος, ο οποίος παρουσίασε μια σειρά από ισχυρά ντοκουμέντα με τα οποία απέδειξε ότι:

Α)  Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης από την επομένη της ανάληψης της εξουσίας στο Δήμο, το πρώτο ζήτημα που τον απασχόλησε ήταν η συνένωση του Χωριού με την Πόθια. Κι αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την επιστολή που έστειλε στην ΕΛΣΤΑΤ αμέσως το Φεβρουάριο, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί(!)  αν έξω από τον παραδοσιακό οικισμό της Πόθιας τα «σπίτια»(!!) που υπάρχουν και δεν απέχουν μεταξύ τους πάνω από 200μ. πρέπει να ενσωματωθούν στον οικισμό της Πόθιας.

Με άλλα λόγια ο κ. Διακομιχάλης, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Μαστροκούκος, τη Χώρα την ονόμασε «σπίτια έξω από την Πόθια». Δεν ανέφερε ούτε ότι η Χώρα είναι «παραδοσιακός οικισμός», ούτε ότι είναι και η πρώτη πόλη της Καλύμνου με ιστορία άνω των 10 αι., αλλά ότι η Χώρα είναι «σπίτια-προέκταση της Πόθιας.

Β)  Στη συνέχεια ο κ. Μαστροκούκος παρουσίασε έγγραφα στα οποία εμφανίζεται ο κ. δήμαρχος να συμφωνεί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου για την απορρόφηση του  Χωριού από την Πόθια. Ακολούθως απέδειξε για άλλη μια φορά (όπως έκανε σε όλες του τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και στο δημ. σ/λιο) τη σύμπλευση του κ. δημάρχου με την εταιρία πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ ΑΕ.

Προφανώς, αυτό το κεφάλαιο «Νομική Υπηρεσία του Δήμου» (ΝΥΔ) στο θέμα της Χώρας  χρήζει σοβαρής εξέτασης. Φέρεται η ΝΥΔ να έχει προτείνει(;) στον κ. δήμαρχο τη συγχώνευση της Χώρας με την Πόθια.  Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρόκειται όχι μόνο για εντελώς ανιστόρητη εισήγηση, αλλά και τερατώδη  από πολλές απόψεις αυτή…

Γιάννης Γαλουζής

Μετά τον κ. Μαστροκούκο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γαλουζής και ξεκίνησε εντυπωσιακά  με την προσφώνηση «Ποθιανοί και Ποθιανές», γιατί, όπως είπε, από δω και πέρα αυτό θα είναι το όνομά τους.  Βασική πρόταση του κ. Γαλουζή να συνεχιστεί ο αγώνας με περισσότερο ένταση, γιατί αλλιώς δε θα επανέλθει η ονομασία της Χώρας. Αντίθετα, κινδυνεύει  αλλά μετά από μια-δυο γενιές θα ξεχαστεί και το όνομά της.  Επίσης, πρότεινε να διευρυνθεί η επιτροπή αγώνα. Κάτι που έγινε στη συνέχεια της συνέλευσης

Μια χιουμοριστική αποστροφή του ο κ. Γαλουζής είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι μπέρδεψαν το “Βυθίσατε το Χόρα” του Ανδρέα Παπανδρέου και αυτοί βύθισαν τη Χώρα».

Σάκης Ζερβός

Ο κ. Ζερβός επικέντρωσε τη σύντομη παρέμβασή του στο ζήτημα ότι η εξαφάνιση της Χώρας κατέληξε στην εξυπηρέτηση και μόνο των οικονομικών συμφερόντων της εταιρίας ΑΡΓΩ.  Είναι μια πάγια θέση του την οποία επαναλαμβάνει με έμφαση σε κάθε δημόσιά του τοποθέτηση, στο δημ. σ/λιο και στις τηλεοράσεις. Επίσης, τόνισε ότι η αλλαγή στην ερμηνεία του νόμου έγινε μόνο για την απογραφή της Χώρας σε σχέση με την Πόθια. Σε κανένα άλλο οικισμό, σε καμιά άλλη περιοχή της Καλύμνου και σε κανένα άλλο νησί.

Μιχ. Μαγκάκης

Ο συντ. δάσκαλος κ. Μιχάλης Μαγκάκης, στέλεχος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», επισήμανε την απουσία βουλευτών και περιφερειακών αξιωματούχων από αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή συνέλευση.  Πρότεινε να αποφύγουν το Συμβούλιο της Επικρατείας και ενεργοποιώντας τους βουλευτές νε επιτύχουν μέσω της Βουλής μια νομοθετική ρύθμιση

Γιώργος Ρούσσος

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του τέως δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, με την οποία τόνισε με έμφαση ότι από ‘δω και πέρα ο μοναδικός δρόμος για την επαναφορά του ονόματος της Χώρας είναι το Κοινοβούλιο. Η επιτροπή αγώνα και οι δημ. παρατάξεις να απαιτήσουν από τους βουλευτές να εισηγηθούν στη Βουλή τη νομοθετική αποκατάσταση της Χώρας.

Γιάννης Διαμαντής

Ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Διαμαντής στην παρέμβασή του κατέθεσε την προθυμία και ετοιμότητά του να μεταφέρει στο κόμμα του τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης, ώστε να προωθηθεί το θέμα στη Βουλή με επερώτηση της ΔΗΜΑΡ.

11 μήνες πριν τις εκλογές

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη λαϊκή συνέλευση της Χώρας είναι δύο:

  1. 1) Η επιγραμματική παρουσίαση του «έπους της διαγραφής της Χώρας» έχει έναν πρωταγωνιστή το δήμαρχο κ. Διακομιχάλης, ο οποίος από την επομένη της εκλογής του ξεκίνησε έναν περίεργο «Μαραθώνιο» για την απογραφή της Χώρας που κατέληξε στη διαγραφή της.
  1. 2) Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της και στο «κάδρο», που είναι τοποθετημένο στο κέντρο του προβλήματος, βρίσκεται ο κ. δήμαρχος. Θα είναι από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, καθώς μένουν 11 μήνες πριν τις εκλογές, με καθαρή πολιτική δράση 10 μηνών, αφού πάντα ο τελευταίος μήνας πριν τις εκλογές εξαντλείται σε συνθήματα, πυροτεχνήματα και «όρκους» και «δεσμεύσεις».
Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos