The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

25 ΜΑΙΟΥ 2014 οι δημοτικές εκλογές - τρελαίνουν κόσμο... Κύριο

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η κρίση του λαού για τους τοπικούς του άρχοντες (δημάρχους, περιφερειάρχες κλπ.) αλλά και η κρίση που θα πιάσει τους δημοτικούς άρχοντες από το φόβο των εκλογών.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έρχονται απειλητικές για τους άρχοντες, λυτρωτικές για το λαό. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν κανονικά το Μάιο (25 Μαΐου ή… 31 Αυγούστου) του 2014, δηλαδή σε 11 μήνες. Οι βολεμένοι και αλαζόνες δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκαν να ξορκίσουν  «κακό» και οι εκλογές να πάνε 31 Αυγ. Του 2015. Όμως μια τέτοια διευκόλυνση του ΠΑΣΟΚ δε συμφέρει τη ΝΔ αλλά ούτε και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ και τα άλλα κόμματα, τα εκτός εξουσίας,  θα κηρύξουν ανένδοτο αγώνα, ώστε να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους. 

Οι αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ

Πρώτο θέμα για το ΠΑΣΟΚ, είναι βεβαίως τα μνημόνια. Για τη σωτηρία της Πατρίδας ξεκίνησε  πρόγραμμα εξόντωσης του λαού, που μέχρι σήμερα τελειωμό δεν έχει. Στρογγυλοκάθισε στην εξουσία σαν παλιός συγγενής μαζί με τους άλλους δύο «εξουσιογλέντηδες» σωτήρες της πατρίδας, ΝΔ- ΔΗΜΑΡ, και ψάχνουν πώς να μείνουν ενωμένοι, μην πάνε όλοι μαζί στον πάτο μες στο τσουβάλι των εκλογών. 

Δεύτερο θέμα για το ΠΑΣΟΚ είναι οι πολλοί απατεώνες που ανέδειξε, καθώς και οι αλαζόνες, υβριστές και κομπιναδόροι δήμαρχοι που πάτωσαν τους Δήμους, καλυπτόμενοι από τους πασάδες τους καταπατώντας κάθε έννοια Δικαίου.

Και τα δύο αυτά είναι θέματα-πληγές του ΠΑΣΟΚ, που κατάντησαν το πρώην σοσιαλιστικό «Κίνημα» φόβητρο του λαού. Εύχεται και προσεύχεται να πετύχει ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός, μπας και σταθεί στα πόδια του το «Κίνημα» κρατώντας από το μπράτσο το Σαμαρά και βλέποντάς τον με «αριστερό βλέμμα».  Ακόμη και οι δήμαρχοι του δε θέλουν να τους λένε πασόκους ή «συγγενείς» του ΠΑΣΟΚ.  

Ο Αντιμνημονιακός Σαμαράς

Η ΝΔ, αν και συνεχίζει την πολιτική ΠΑΣΟΚ, τα κατάφερε να φαίνεται ότι τρέχει να σώζει την Πατρίδα. Ο αντιμνημονιακός επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Σαμαράς, τώρα ξιφούλκησε  «ηρωικά» μνημονιακός.  Συνεχίζει, με πνεύμα «αισιοδοξίας» τη μνημονιακή πολιτική με την εξαθλίωση του λαού, την  εξόντωση των φτωχών στρωμάτων, και  προπάντων τη συντριβή της νεολαίας, που την στέλλει απελπισμένη στην ξενιτιά να βρει σε άλλη πατρίδα την τύχη της και αργότερα, πολύ αργότερα, να έρθουν στη Μητέρα-Πατρίδα ως ομογενείς. 

Και όμως, το πρωτοφανές είναι ότι  η ΝΔ θα βγει στα προεκλογικά μπαλκόνια με ψηλά το κεφάλι και με την προεκλογική «δέσμευση» ότι θα συνεχίσει ακάθεκτη να σώζει την πατρίδα ιδιωτικοποιώντας ακόμη και το μισό του κάθε Δήμου.

Η ΔΗΜΑΡ - αλεπού

Η ΔΗΜΑΡ συμπορεύεται πονηρά, κάπου-κάπου υψώνει μια βραχνιασμένη φωνή φιλολαϊκής αποφασιστικότητας αλλά ψηφίζει τα πάντα, χάρη της ενότητας. Είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά μέρη, η κυβερνώσα αριστερά της δεξιάς πολιτικής.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης έδειξε σοβαρό πρόσωπο ως κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας των κεφαλαιοκρατών και δε θα σαφές… όχι στις εκλογές της 25 Μαΐου 2014.  

Εν κατακλείδι…

ΓΕΝΙΚΩΣ καιανεξαρτήτως κόμματος,  οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες-περ/κοί σ/λοι, αγωνίζονται για να κρατηθούν στην καρέκλα τους. Κάτι να φάνε ακόμη. Φοβούνται τις εκλογές. Οι πασόκοι δήμαρχοι τις τρέμουν. Ως πεπειραμένοι των εκλογών και πεπυρωμένοι της εξουσίας λένε «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα με δεξί κι αριστερό χέρι».

Τη ΝΔ τη συμφέρουν οι εκλογές στην ώρα τους, στις 24.5.14. Κάτι θα εξοικονομήσει ο Σαμαράς, θα φτιάξει την εικόνα του. η καθυστέρηση το βλέπει σοβαρά στην υγεία του.

Το ΠΑΣΟΚ τρέμει τις εκλογές, βλέπει βαθύ μαύρο και πολύ βαθιά το ΠΑΣΟΚ.   

Η ΔΗΜΑΡ δε λέει όχι.  Κερδισμένη θα βγει, ειδικά με το «πάτωμα» του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ κλπ., θα απαιτήσουν «εκλογές εδώ και τώρα».  

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, με το που άνοιξε το θέμα, αγρίεψε η εξουσία. Της φταίνε τα πάντα. Οι εκλογές πάντα τρέλαιναν κόσμο και κοσμάκη. Πολύ περισσότερο τώρα και προπάντων στην επιρρεπή προς τις ακρότητες Κάλυμνο. 

***

Αναδημοσιεύουμε ως παράλληλο κείμενο

σχετικό με το θέμα μας άρθρο που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο

Ενα ερώτημα που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα

είναι το πότε θα γίνουν οι επόμενες

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό θα πρέπει πρώτα να δούμε τι προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, όπως αυτό καθορίζεται από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Όσον αφορά τους Δήμους :

Σύμφωνα λοιπόν με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας εκλέγονται κάθε πέντε (5) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

Η εγκατάσταση των δημοτικών αρχών γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

Ειδικά όμως η εγκατάσταση των δημοτικών αρχών που προήλθαν από τις εκλογές της 7/11/2010 έγινε την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του έτους 2014.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες :

Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων, αλλά η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορετικές κάλπες.

Η εγκατάσταση του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

Και στην περίπτωση των αιρετών οργάνων της Περιφέρειας, η θητεία που άρχισε την 1-1-2011, λήγει την 31-8-2014.

Ενώ λοιπόν από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ορίζεται ότι στο εξής η θητεία των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών είναι πενταετής, ειδικά η  θητεία όσων εγκαταστάθηκαν την 1-1-2011, λήγει την 31/8/2014, δηλαδή θα έχει διάρκεια περίπου τρεισήμισι ετών.

Επομένως, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές εξαρτώνται από την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων Ευρωεκλογών.

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ την περίοδο 22-25 Μαΐου 2014, αντί για τις 5-8 Ιουνίου που ήταν οι αρχικές ημερομηνίες, όπως αποφάσισε στις 12/3/2013 η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των 27.

Το αίτημα για την επίσπευση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Ευρωβουλής ενόψει της έγκρισης του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να υιοθετηθεί και τυπικά, με ομοφωνία από το Συμβούλιο, μετά από σχετική διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η Επιτροπή κάλεσε τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν σε μια κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των επόμενων ευρωεκλογών, οι οποίες παραδοσιακά πραγματοποιούνται σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών.

Εφόσον λοιπόν η παραπάνω απόφαση επικυρωθεί και τυπικά οι ευρωεκλογές, οι Δημοτικές εκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 25/5/2014. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθούν την Κυριακή 8/6/2014.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που έχουν δει κατ’ επανάληψη το φως της δημοσιότητας, υπάρχει από πλευράς ορισμένων Περιφερειαρχών και Δημάρχων «πίεση» προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να τροποποιηθεί ο Νόμος 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης») και να παραταθεί με Νόμο η θητεία τους, που λήγει στις 31/8/2014. Το βασικό επιχείρημα για το «αίτημα» αυτό είναι ότι η θητεία τους είναι περιορισμένη και ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το θέμα αυτό και ασφαλώς, εάν υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, θα πρόκειται για μια «τολμηρή» απόφαση.

Άλλωστε οι αντίθετες φωνές που έχουν ήδη διατυπωθεί μιλούν για μάλλον «αντιδημοκρατική μεθόδευση».

(πηγή: http://www.alphafm.gr , Παν. Σκούρας-πρ. Γεν. Δ/ντής  Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos