Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Δημ. Βιβλιοθήκη Λέρου στις 12 πρωτοπόρες του 2013

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου μέσα από το πρόγραμμα του Future Library κατάφερε να ενταχθεί ανάμεσα στις 12 πρωτοπόρες βιβλιοθήκες για το 2013 !

Μετά από μια σειρά συνεντεύξεων και αξιολόγησης του προσφερόμενου βιβλιοθηκονομικού έργου, η Δημοτική μας βιβλιοθήκη επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως πρωτοπόρος βιβλιοθήκη από ένα ενθουσιώδες σύνολο 74 υποψηφίων από 12 περιφέρειες ανά την ελληνική επικράτεια.

Οι 12 πρωτοπόροι υπάλληλοι από 12 περιφέρειες της Ελλάδας συμμετείχαν στο τριήμερο σεμινάριο ενίσχυσης ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών του Future Library στις 8-10 Μαΐου στη βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας»

Το Future Library συνεχίζει το όμορφο ταξίδι του στον κόσμο των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας με τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων της Δράσης «Εκπαίδευση Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών 2013 σε θέματα Ηγετικών Δεξιοτήτων».

Μετά την τριήμερη παραμονή τους στη Βέροια (φωτο), η εκπαίδευσή τους θα συνεχιστεί με μια σειρά 8 διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), μέσω της συνεργασίας του Future Library με το Ιδρύμα Bill & Melinda Gates, στις 24 Μαΐου- 31Ιουνίου. Τον Ιούνιο θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο συνέδριο  NextLibrary.net στο Aarhus της Δανίας, και επιστρέφοντας, θα παρακολουθήσουν τον τελευταίο σεμιναριακό κύκλο της Δράσης, σε ένα τριήμερο Σεμινάριο που θα διεξαχθεί και πάλι στη Βέροια.

Οι πρωτοπόροι υπάλληλοι που θα λάβουν μέρος στα σεμινάρια είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην πρωτοβουλία του Future Library για την ανάδειξη των βιβλιοθηκών, ως τόπους συνάντησης και διάδρασης ανθρώπων και ιδεών και για την προώθηση της βιωσιμότητάς τους μέσω συνεργασιών και δεσμών που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες της περιφέρειάς τους, συμμετέχοντας ενεργά στην πραγματοποίηση του οράματός που αποσκοπεί να φέρει στην αγκαλιά των βιβλιοθηκών όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, καταγωγής και θρησκείας, επενδύοντας όχι μόνο στην ανανέωση των συλλογών και της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά στους ανθρώπους, που αποτελούν την ψυχή και τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. (δ.τ. 24.5.13)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version