Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημ. σύμ/λος δάγκωσε πολίτη – Επέστρεψε ο ιός της λύσσας

Με μήνυμα που έστειλε στο ΑΙΓΑΙΟ TV (22.5.13), Καλύμνιος δημότης κατάγγειλε επώνυμα, Σάκης Ελληνας, ότι τον δάγκωσε δημοτικός σύμβουλος.

 

Προφανώς πάνω στην προστριβή που είχανε για δημοτικά θέματα. Υποθέτουμε ότι θα προέκυψε έντονη διάσταση…  απόψεων για  κάποιο  πρόβλημα, π.χ. πότε αρχίζει η  αυτεπιστασία, ή πότε πληρώνεται η περσινή επωφελής  εργασία (δεν εξοφλήθηκαν ακόμη οι εργασθέντες προ μηνών – ο δημότης που τον δάγκωσε ο δημ. σ/λος, είχε μιλήσει με οργή και αγανάκτηση), και άλλα παρόμοια αναπτυξιακά ζητήματα.

Η άποψή μας

Η άποψή μας πάνω στην καταγγελία είναι ότι  τα παραλέει. Βέβαια ο παθών πήγε αμέσως στο νοσοκομείο για αντιλυσσικό ορό  (υπερβολές!) και από εκεί έστειλε το μήνυμα στο δημοσιογράφο του σταθμού , για να πάει να του πάρει δήλωση και να κάνει ρεπορτάζ – ο δημοσιογράφος, για να μη βάλει λάδι στη φωτιά της λυσσώδους πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν πήγε στο νοσοκομείο. Εντούτοις, παρά την επώνυμη καταγγελία,  επιμένουμε ότι όλη αυτή η ιστορία είναι υπερβολική.  Αποκλείεται ένας  δημ. σ/λος να είχε λύσσα.

Στην Κάλυμνο η λύσσα…

Στην Κάλυμνο η λύσσα στην  αντιπαράθεση αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στη λύση προβλημάτων  του νησιού,  « λύσσα για τη λύση».  Και επειδή όλη την ημέρα αυτό και μόνον αυτό σκέφτονται (να πούμε κι εμείς ένα αστείο…), είναι σχεδόν καθημερινή η λύσσα  της δημ. Αρχής «κατ’ εναντίων», «κατά βαρβάρων» κ.τ.ο. , οι οποίοι επιμένουν να της ασκούν κριτική! – φρίξον ήλιε!

Όμως, για να πούμε την καθαρή αλήθεια,  μέχρι στιγμής ούτε στο δημ. σ/λιο ούτε στα κανάλια κανένας δεν δάγκωσε κανέναν.  Η λέξη λύσσα χρησιμοποιείται μεταφορικά, διότι μεταφέρεται από κανάλι σε κανάλι.. Αποτέλεσμα,  η «ηρωική σιωπή» έγινε η πρώτη δημοσιογραφική αρετή. Και τούτο, διότι η  σιωπή έγινε νόμος και ο σεβασμός στο νόμο δεν είναι θέμα γούστου

Και δόξα τω Θεώ, η επιβολή της σιωπής γίνεται ασμένως δεκτή προς χάρη της πολιτικής γαλήνης και ηρεμίας αλλά και για ένα δευτερεύοντα-τριτεύοντα λόγο: ότι  επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το εμπράγματο –υπαρξιακό πρόβλημα:  «ποιος θα πληρώσει τη ΔΕΗ του σταθμού;»  – ακούστηκε και αυτό στον «τηλεοπτικό αέρα» της Καλύμνου και πήρε η ψυχή μας αέρα. Διότι, η αλήθεια να λέγεται, χωρίς ΔΕΗ φως δεν υπάρχει  και χωρίς φως πώς το κανάλι θα φωτίσει τους δημότας  που τυφλώττουν (που εθελοτυφλούν) και απαιτούν επίδομα τυφλότητας;  Έπειτα, ποιος σταθμός δε θέλει το φως του;  - ή το ενοίκιό του, να έχει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του;  άσχετο…

Εμβόλια λύσσας - Να μας ψεκάσουν

Εν κατακλείδι στην Κάλυμνο, ακόμη κι αν ένας δημ. σύμβουλος δάγκωσε δημότη,  πρόβλημα σοβαρό δεν υπάρχει , γιατί όχι μόνο ο δράστης-δημ. σ/λος αλλά και όλη η παράταξή του έχει κάνει εμβόλια κατά του ιού της λύσσας, διότι ο ιός είναι μεταδοτικός. Έτσι και σε δαγκώσει ένα δημ. σύμβουλος φορέας του ιού, θα σε πάρει αμπάριζα όλη η παράταξη.  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εμβόλια έκαναν άπαντες.

Επειδή όμως οι δημότες ανησυχούμε μην μας την πέσει κανένας δημ σ/λος με «διαταραγμένη συμπεριφορά» και σε κατάσταση «βρασμού ψυχής τε και πνεύματος»,  επιβάλλεται ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης να ψεκάσει την Κάλυμνο και να εξοντώσει τον ιό της λύσσας, όπως έκανε συνάδελφός του στην Κεντρική Μακεδονία.

Αλλιώς στην είσοδο του δημ. σ/λίου θα πρέπει να κρεμαστεί πινακίδα: Προσοχή δαγκώνει». (η φωτογραφία αναφέρεται στο παρακάτω θέμα)

***

Τι λένε οι γιατροί για τη λύσσα των ζώων 

Μια και το ‘φερε η κουβέντα για τη «μεταφορική λύσσα,  ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι όπως γράψανε πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες, «επανήλθε στην Ελλάδα η λύσσα μετά από 25». Οι γιατροί δεν είπαν αν εμφανίστηκε ο ιός και στην  Κάλυμνο. Φρονούμε ότι η δημ. Αρχή πρέπει να κάνει μια σχετικά έρευνα.

Η ΑΡΓΩ προσφέρει τα παρακάτω ενημερωτικά για τη λύσσα, χωρίς καμιά απολύτως πολιτική αιχμή: .

Πρόκειται για έναν θανατηφόρο ιό, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τόσο τα ζώα, όσο και τον άνθρωπο. Σε περίπτωση που ο άνθρωπος δαγκωθεί από ζώο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μολυνθεί από τον ιό, αφού μεταδίδεται με το σάλιο. Ο ιός προσβάλει το νευρικό μας σύστημα και προκαλεί εγκεφαλίτιδα και θάνατο. Τα συμπτώματα δεν παρουσιάζονται αμέσως, αφού χρειάζονται λίγες μέρες (λιγότερες από 10) για να αναπτυχθεί ο ιός. Ο θάνατος έρχεται τρεις με επτά μέρες από τη μέρα εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Αν, όμως, ξεκινήσουμε άμεσα αντιλυσσική αγωγή τότε η νόσος είναι 100% ιάσιμη. Η θεραπεία περιλαμβάνει εμβολιασμό σε τρεις δόσεις εντός ενός μήνα και κατά περίπτωση, τη χορήγηση αντιλυσσικού ορού.

Έκανε την επανεμφάνισή του στην Ελλάδα ο ιός της λύσσας,  έπειτα από 25 χρόνια απουσίας.  Οι ειδικοί συστήνουν την ιδιαίτερη προσοχή όλων στην έκθεση σε δήγμα (δάγκωμα) ή επαφή με σίελο, βλεννογόνο ή νευρικό ιστό οποιουδήποτε άγριου ζώου (λύκος, αλεπού, κουνάβι, νυχτερίδα κ.λπ), ενώ σε ό,τι αφορά τα οικόσιτα ζώα (σκύλος, γάτα, βοοειδή, αιγοπρόβατα, άλογα, χοίροι κ.λπ.) θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία η αλλαγή της συμπεριφοράς του ζώου.

Η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακολουθεί συστηματικά το πρόβλημα και παρεμβαίνει ήδη με τις κατάλληλες ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Επισημαίνει ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις τοπικές υγειονομικές αρχές για την παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας.

«Η λύσσα μεταδίδεται στον ανθρώπινο οργανισμό με την είσοδο του ιού, μέσω ανοιχτών τραυμάτων, πληγών ή μέσω επαφής με τους βλεννογόνους ή τον νευρικό ιστό του μολυσμένου ζώου και όχι με το χάϊδεμα ή την επαφή ακέραιου δέρματος με σάλιο, ούρα ή κόπρανα ζώου. Η ύποπτη συμπεριφορά για λύσσα χαρακτηρίζεται από αλλαγή της συνηθισμένης συμπεριφοράς του ζώου, μη αναγνώριση οικείων προσώπων, υπερβολική επιθετικότητα, σιελόρροια, δυσκολία κατάποσης, άρνηση φαγητού και νερού κ.λπ.», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν ρίψεις «αντιλυσσικών εμβολίων» από αέρος εξαιτίας των κρουσμάτων και των περιστατικών που είχαν εντοπισθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΤΣΑ ΕΙΡΗΝΗ δημοσιεύθηκε από ΑΤΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

    ΦΑΝΤΑΣΟΥ....ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version