The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μπόντρουμ Γιοκ» ήταν η τούρκικη απάντηση Κύριο

Η Τουρκία, πρέπει να το χωνέψει  η παρούσα δημ. Αρχή, είναι σοβαρό κράτος και οι καλυμνιακές ανευθυνότητες παίρνουν την απάντηση με τη μία: Γιοκ. Η επιχείρηση ανάπτυξης τουριστικών σχέσεων με το Μπόντρουμ βούλιαξε στα… αβαθή του Δήμου Καλυμνίων.

 

Η επιλογή του Δήμου πολύ σωστή, αλλά  η απελπιστικά πρόχειρη προετοιμασία του «εγχειρήματος» και προπάντων η εντελώς ανεύθυνη πολιτική στάση τόσο του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη όσο και του προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Γ. Θανάτση, τορπίλισαν την εξαιρετική τους επιλογή.

Πράγματι έχει τη δυνατότητα η Κάλυμνος να κερδίσει πολλά από μια σωστή τουριστική σχέση με τους απέναντι Δήμους του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) και του Τουρκούτρεϊς.   Ξεκίνησε ο τέως δήμαρχος το άνοιγμα αυτής της τοπικής τουριστικής αγοράς, αλλά χλευάστηκε με το χειρότερο τρόπο από την τότε αντ/τευση του κ. Διακομιχάλη.  Τώρα ο κ. Διακομιχάλης έκανε στροφή, αλλά το κεφάλι το έχει αλλού γυρισμένο , να μην βλέπει τους Τούρκους.  Θέλει τον τούρκικο τουρισμό,  αλλά δε θέλει να βλέπει τους Τούρκους. Θέλει να συνεργαστεί με τουριστικό γραφείο της Τουρκίας, αλλά τους Τούρκους δεν τους… «παίζει».

Αστοχίες της δημ. Αρχής

Γιατί τα λέμε αυτά και πώς τα βγάλαμε αυτά τα συμπεράσματα;

1.            Η προετοιμασία ανοίγματος αυτής της αγοράς έγινε ύστερα από  συνεννόηση που είχε ΑΝΕΚ-Ν.Ε. ΛΑΦΑΣΙ, με τουριστικό γραφείο του Μπόντρουμ.  Καμία επαφή με τους δήμους. Προφανώς πιστεύει η δημ. Αρχή ότι η Τουρκία λειτουργεί σαν το ελληνικό κράτος που είναι ένα σκορποχώρι και ο κάθε τοπικός «άρχοντας» κάνει του κεφαλιού του.  Η Τουρκία είναι πολύ σοβαρό κράτος, πολιτεύεται διεθνώς σαν αυτοκρατορία, είναι η υπερδύναμη της περιοχής μας  και  δεν μπορεί ένας «ξυπόλυτος» Δήμος της Καλύμνου να νομίζει ότι έστω και ένα επαρχιακό τουριστικό πρακτορείο της γείτονος θα λειτουργήσει κάτω από τη μύτη του αυστηρού τουρκικού κράτους.  Στην Ελλάδα ένας τοπικός δήμαρχος μέχρι και εξωτερική πολιτική μπορεί να ασκεί. Αν στην Τουρκία τολμήσει να κάνει ένα βήμα δήμαρχος της τουρκικής εσχατιάς, θα χάσει το «κεφάλι» του.  Άρα, η προετοιμασία δε γίνεται μόνο στη βάση της συνεργασίας επιχειρηματιών εκατέρωθεν αλλά πρώτα και κύρια στην προετοιμασία της «πολιτικής» (διάβαζε «διεθνικής») εξομάλυνσης των σχέσεων.  «Συνεργάζομαι με τον πράκτορά σου, Τουρκία,  αλλά με σένα έχω σοβαρές διαφορές» μόνο ένας απρόσεκτος πολιτικός θα μπορούσε να το πει, μη αντιλαμβανόμενος ότι έτσι σαμποτάρει ο ίδιος το «επιχειρησιακό» του σχέδιο.

2.            Ο κ. δήμαρχος, τη στιγμή που η ΑΝΕΚ ετοιμάζεται για  την «καθαρά»(!!!) επιχειρηματική «επίθεση φιλίας» εξαπολύει δύο τορπίλες εναντίον της Τουρκίας.  Δηλώνει στις τοπικές τηλεοράσεις (τι τις ήθελε αυτές τις δηλώσεις;) (α) ότι ο ίδιος δε θα πάει στο Μπόντρουμ γιατί εκκρεμούν εθνικά θέματα (να και η εξωτερική πολιτική!), και  (β) για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να προβεί σε αδελφοποίηση με κάποιο από τους απέναντι δήμους (λες και οι Τούρκοι πεθαίνουν γι’ αυτό). Δηλώσεις  που έρχονται ως συνέχεια του «έπους» των Ιμίων.

3.            Ο κ. Θανάτσης δήλωσε ότι πηγαίνει στην Τουρκία όχι συνεργαζόμενος με τον εκεί Δήμο, αλλά με πρακτορείο της πόλης αυτής, του Μπόντρουμ. Την είχε ανάγκη ο κ. Θανάτσης αυτή τη δήλωση, που οι Τούκοι τα μαθαίνουν όλα στη στιγμή...; Δηλαδή πριν ξεκινήσουν τους διαμηνύουν ότι δεν τους γουστάρουν.

Η ασυναρτησία…

Και  συνέβη το εξής παράδοξο στην...  εξωτερική πολιτική του Δήμου σε βαθμό ασυναρτησίας:

1.            Για να κρατήσει χαμηλά  αυτή την επιχείρηση και να μην πάρουν… αέρα οι Τούρκοι ( αν και προσδοκούσε πολλά…),   δε συνόδευσε την εκδρομή ούτε ένας αξιωματούχος της δημ. Αρχής. Πήγε ένας και μόνο δημ. σ/λος, ο κ. Χατζημιχάλης.

2.            Ο κ. Θανάτσης  πήρε μαζί του ένα τμήμα χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων, για να χορέψουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.  Επίσης, στο πρόγραμμά της η ΑΝΕΚ, είχε και μετάβαση στο Τουρκούτρεϊς  και συνεργασία με τον εκεί δήμαρχο.

3.            Ενώ δεν θα πήγαιναν για τους δημάρχους (τουλάχιστον όπως είπε ο κ. Θανάτσης) πήραν μαζί τους αναμνηστικά δώρα για τους δημάρχους.

Το αποτέλεσμα, τουρκικό «φτύσιμο»

Όλες αυτές οι ασυναρτησίες  έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, η επιχείρηση να αποτύχει  παταγωδώς:

Ι.  Περιφέρονταν στο Μπόντρουμ σαν τις άδικες κατάρες (αυτό έδειξαν τα δύο κανάλια που πήραν μαζί τους για την ιστορική αυτή «επιχείρηση»). Οι πάντες τους «έφτυσαν», δεν γύρισαν να τους δουν. Πήγε ένας χαμογελαστός των δημοσίων σχέσεων - του δήμου ή του πρακτορείου (;).

ΙΙ.     Στο λιμάνι περίμεναν το δήμαρχο του Μπόντρουμ, πλην ματαίως.  «Μπόντρουμ γιοκ», ήταν η απάντηση των Τούρκων.

ΙΙΙ.    Τους απαγόρευσαν να χορέψουν στην πλατεία, για λόγους…  ασφαλείας,  επειδή , λέει, υπάρχει ο πόλεμος στη Συρία -  καθαρό δούλεμα δηλαδή. Έτσι το ΛΕΚ χόρεψε στην αυλή του ξενοδοχείου με θέα το λιμάνι και με θεατές τους Καλύμνιους της εκδρομής…

IV.   Ο δήμαρχος του Μπόντρουμ δεν πήγε ούτε στο ξενοδοχείο για να τους δει και να τιμήσει το χορό των Καλυμνίων. Τους τηλεφώνησε (κατά τον κ. Θανάτση) να ξεκινήσουν και  εκείνος μόλις ξεμπλέξει θα έρθει.  Όμως δεν πήγε καθόλου και αυτό ήταν ένα άλλο δυνατό «φτύσιμο» .

Καταλάβαμε από τι πάσχουμε;

Στην παταγώδη αυτή αποτυχία της  ΑΝΕΚ, δηλαδή του Δήμου, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, κ. Θανάτσης ήταν περιχαρής για τις καλές εντυπώσεις που άφησε στο Μπόντρουμ το KALYMNOS STAR. Κάτι είναι κι αυτό!

Τώρα το πρόβλημα είναι αν καταλάβαμε από τι πάσχουμε. Ελπίζουμε η επόμενη «εκδρομή» να πετύχει.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos