Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΑΝΕΚ έμεινε από ταχύπλοα - Δήμος: «όλα βαίνουν καλώς»! Κύριο

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Καλύμνου (ΑΝΕΚ) περνάει δύσκολες μέρες. Από ’κει που είχε δύο ταχύπλοα Kalymnos Star  και Kalymnos Dolphin για τη γραμμή Κάλυμνος - Μαστιχάρι, δεν έχει κανένα και ανέθεσε… σε ιδιωτική ναυτ. εταιρία του νησιού να εξυπηρετεί τους επιβάτες και την ανταπόκριση με το αεροδρόμιο της Κω.

 

Καταρχάς , το  διοικ. σ/λιο της ΑΝΕΚ, μετρώντας τα επιχειρηματικά συν και πλην, απέσυρε το Kalymnos Star από τη γραμμή αυτή, γιατί το προορίζει για μεγαλύτερα επιχειρηματικά ταξίδια, από τα οποία προσδοκά κέρδη: για Λέρο, Πάτμο, Μπόντρουμ.

Συνέβη όμως και το απροσδόκητο: το «αδελφάκι» του, το Kalymnos Dolphin, παρουσίασε σοβαρή βλάβη σε εξάρτημα της μηχανής και το Λιμεναρχείο του απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, αφού προηγουμένως του είχε αφήσει περιθώριο(!) για να αποκαταστήσει τη βλάβη μέχρι το Σάββατο που πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.  Έτσι η ΑΝΕΚ ανέθεσε αποκλειστικά στον ιδιώτη με τον οποίο συνεργάζεται την εξυπηρέτηση της Καλύμνου και των τουριστών, όσο χρόνο χρειαστεί.

Έτσι η ΑΝΕΚ βρέθηκε χωρίς πλοίο, αλλά η διοίκησή της και ο Δήμος πιστεύει ότι «η Κάλυμνος εξυπηρετείται». Πράγματι… εξυπηρετείται, αλλά με τις εξής διαφορές:

  1. 1) Τα δρομολόγια αραίωσαν, γιατί επιβλήθηκε το κριτήριο του επιχειρηματικού κέρδους καθώς η ΑΝΕΚ  «συνεργάζεται» με την ιδιωτική εταιρία …
  1. 2) Η συνεργασία της ΑΝΕΚ με τον ιδιώτη, μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί απλά και μόνο για την επιχειρηματική στήριξη του ιδιώτη και με αυστηρά κριτήρια επιχειρηματικού κέρδους.
  1. 3) Το ταξίδι από 20΄ λ. έγινε 40΄ λ.. τεράστια η διαφορά. Αυτό που διαφήμιζε ο Δήμος λέγοντας «ελάτε στην Κάλυμνο σε 20΄λ. από το αεροδρόμιο της Κω», αυτό το ασυναγώνιστο συγκριτικό του πλεονέκτημα, το απεμπόλησε με τη νέα λογική «τι 20΄ λ., τι 40΄λ.» !
  1. 4) Η ΑΝΕΚ  βγάζοντας το Kalymnos Star έξω την γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι, θα το βάλει να τρέχει  για τον τουρισμό της Λέρου, της Πάτμου και του Μπόντρουμ. Τον τουρισμό της Καλύμνου τον αναθέτει στο μικρό ταχύπλοο και στον ιδιώτη.

Η πολιτική αυτή της ΑΝΕΚ και του Δήμου έχει δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Η αξ. αντ/τευση καταγγέλλει τη πολιτική αυτή της ΑΝΕΚ και της δημ. Αρχής που βαίνει εις βάρος της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Ο Δήμος απαντά «όλα βαίνουν καλώς». Οι επιχειρηματίες περί τον τουρισμό δεν έχουν ακόμη εκφράσει άποψη.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version