Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρόδος «Πόλις Αμφιτρύων» με την παρουσία του υφυπ. Παιδείας και έξι πρέσβεων Κύριο

Με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Κώστα Παταβούκα, πρέσβεων χωρών οι οποίες συμμετέχουν στους αγώνες Special Olympics και την πρόεδρο των αγώνων Γιάννα Δεσποτοπούλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Ρόδου η παρουσίαση του Προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων».

 

Επίσης συμμετείχαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ρόδου Λη Μηναΐδη, ξενοδόχοι οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το καλοκαίρι, τους 2000 από τους 10.000 αθλητές και συνοδούς που θα μετέχουν στους αγώνες, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Ρόδου.

Παρόντες ήταν ακόμη οι τέσσερις αθλητές από τη Ρόδο που θα αγωνιστούν στην ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Ιουνίου.

Από πλευράς πρέσβεων παρόντες ήταν και απηύθυναν χαιρετισμό οι πρέσβεις των: Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Βελγίου, Αυστρίας, Ιρλανδίας και ο διπλωματικός ακόλουθος της Γαλλίας.

 

Ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:  

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη Ρόδο, την πόλη και το νησί του θεού Ήλιου και των αρχαίων ολυμπιονικών, και να σας ευχηθώ καλή παραμονή.

Η Ρόδος είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που, ως «Πόλις-Αμφιτρύων», θα φιλοξενήσει ένα μέρος από τους αθλητές και τις αποστολές που θα πάρουν μέρος στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Το όνομα της Ρόδου είναι από την αρχαιότητα συνυφασμένο όχι μόνο με τον αθλητισμό, αλλά και με τον πολιτισμό και τις ιερές αρχές της φιλοξενίας. Στη σημερινή εποχή, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, με τεχνογνωσία και υποδομές ικανές να δεχθούν, πέρα από τον παραθεριστικό τουρισμό, διεθνή συνέδρια και μεγάλες διοργανώσεις.

Οι αγώνες Special Olympics είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη μεν, αλλά απλή αθλητική διοργάνωση. Είναι ένα σύμβολο για τη δύναμη της θέλησης, για την πεμπτουσία της κοινωνίας της συμμετοχής, για την απόρριψη κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και την προσφορά ίσων ευκαιριών και ίσων συνθηκών. Αυτές είναι οι πανανθρώπινες αρχές του πολιτισμού και με αυτές τις αρχές πορεύεται ανά τους αιώνες η Ρόδος. Και γι' αυτό έχει κάθε λόγο να αγκαλιάσει τους αγώνες των Special Olympics και να συμμετάσχει με ιδιαίτερη θέρμη στο πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων. Γιατί και μόνον ο όρκος που δίνουν οι αθλητές των Special Olympics είναι αποκαλυπτικός των αρχών που συμβολίζουν αυτοί οι αγώνες. Αρχές που δεν έχουν καμία σχέση με τον ανταγωνισμό, τον πρωταθλητισμό και τον στυγνό επαγγελματισμό. Ο όρκος είναι: «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!».

Κλείνοντας, αφού σας καλωσορίσω για άλλη μία φορά και σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, η οποία μας τιμά, οφείλω να ευχαριστήσω τους ξενοδόχους που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν αφιλοκερδώς τους αθλητές και τους συνοδούς τους, αλλά και όλους τους χορηγούς, χάρη στη συμβολή των οποίων έγινε εφικτή η συμμετοχή της Ρόδου στο πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων. Και, φυσικά, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν ιδιαίτερα στην παρουσία των εθελοντών, που αποδεικνύουν την διαχρονική προθυμία των πολιτών της Ρόδου να υποδέχονται τέτοιας σημασίας εκδηλώσεις και γεγονότα. (δ.τ.22.2.11)

 

(σ.σ.  Αμφιτρύων: Μυθικός εξολοθρευτής αγρίων λαών και της αλεπούς Τευμησίας, που κατάστρεφε τα αγροκτήματα. Σε μια του απουσία ο Δίας ξεγέλασε τη γυναίκα του Αλκμήνη, εμφανιζόμενος σαν Αμφιτρύων, και της χάρισε… τον Ηρακλή).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version