Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από κατήγορος κατηγορούμενος - επιμένει στις καταγγελίες, απειλεί Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στην υπόθεση του ΧΥΤΑ από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες, αλλά συνεχίζει να επιμένει στις καταγγελίες του για απάτη στο έργο ΧΥΤΑ και επιπλέον απειλεί με νέες μηνύσεις.

 

Την πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά ανατροπή που υπέστη ο κ. δήμαρχος, από κατήγορος κατηγορούμενος, την ανακοίνωσε ο ίδιος με μια εντελώς πρωτότυπη  συνέντευξη-ανακοίνωση, την Παρασκευή, 15.3.2013, στην οποία κάλεσε τα ΜΜΕ για να αναγνώσει την ανακοίνωσή του και στο τέλος να πει δε δέχομαι ερωτήσεις.

(Εννοείται ότι δεν κάλεσε την ΑΡΓΩ, γιατί κινούμενος από τις δημοκρατικές του αρχές την έχει καταργήσει.)

Η ανακοίνωση που διάβασε ο κ. Διακομιχάλης έχει ως ακολούθως:

Σας κάλεσα εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, για να σας κάνω μία πολύ σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα δήλωση, σχετικά με κάποια εξέλιξη στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης που διενεργείται από τον Τακτικό Ανακριτή Κω ,για το θέμα του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ.

Πριν από λίγο έλαβα μία κλήση από τον Ανακριτή Κω με την οποία καλούμε την 20 Μαρτίου 2013,την επόμενη Τετάρτη, να παρουσιαστώ στο Γραφείο του και να απολογηθώ για την κατηγορία που μου απαγγέλει και είναι:

«1. Ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με την υπηρεσία τελεσθείσα από κοινού από την οποία η προκληθείσα ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου υπερβαίνει συνολικά την αξία των 120.000 ευρώ και

2.  Ηθική αυτουργία σε απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ,τελεσθείσα από κοινού, πράξεων για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη αυτεπαγγέλτως.»

Η απαγγελία της κατηγορίας αυτής στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο, σε όσα κατέθεσε στην απολογία του ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γαλουζής, ο οποίος είπε, ότι με δική μου δήθεν υπόδειξη ,ψήφισε την αλλαγή του οικονομικού αντικειμένου στο έργο του ΧΥΤΑ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαρτίου 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είπα ούτε στους πολύ στενούς μου συνεργάτες και αδελφικούς φίλους κ.κ Παντελή Ζωϊδη και Γιώργο Θανάτση, οι οποίοι ούτε καν με πήραν τηλέφωνο την ημέρα εκείνη, ίσως γιατί δε χρειαζόταν καν.

Να θυμίσω ότι στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν και έκτακτο, δεν παρευρισκόμουν.

Είναι προφανές ότι η ψευδής και κακοηθέστατη αυτή αναφορά του κ. Γαλουζή στο πρόσωπο μου, μοναδικό σκοπό είχε να με εμπλέξει σε μία υπόθεση ενός αμαρτωλού έργου, για το οποίο μαζί με το συνάδελφο Ιωάννη Τάτση , κάναμε επωνύμως καταγγελίες την Ελληνική Δικαιοσύνη, για πληρωμές εργασιών ύψους 500.000 ευρώ , που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Για την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά του κ. Γαλουζή επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο και θα μου επιτρέψετε να μην δεχθώ ερωτήσεις , επειδή όπως προείπα την επόμενη Τετάρτη θα μεταβώ στον Ανακριτή για να καταθέσω την απολογία μου για τις αβάσιμες κατηγορίες που μου έχουν απαγγελθεί.

Σας ευχαριστώ που ήλθατε και σας εύχομαι σε σας και σε όλο τον Καλυμνιακό λαό καλό τριήμερο

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Διακομιχάλης

Παρατηρήσεις

Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και ένας ανακριτής  δεν «ανακαλύπτει» κατηγορίες… για πλάκα ή καθαρά για διαδικαστικούς λόγους ή για να κάνει τυπικά το καθήκον του. Γι’ αυτό είναι ακατανόητη η βεβαιότητα πολιτικο-δημοσιογραφικών εκτιμητών ότι ο κ. δήμαρχος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, θα αθωωθεί. Ποιος εγγυάται την έκβαση μιας δικαστικής υπόθεσης με τόσο βαριές κατηγορίες, πριν οι δικαστές αποφασίσουν;  Ακατανόητο, επίσης, και το πλατύ χαμόγελο (να ήταν ειρωνείας;) του κ. δημάρχου κατά τη συνέντευξή του. Εμείς περιμένουμε να δούμε σε τι συμπέρασμα θα καταλήξει η ανάκριση του κ. Διακομιχάλη και τι θα πει ο εισαγγελέας.

Ψευδέστατο και κακοηθέστατο χαρακτήρισε ο κ. Διακομιχάλης τον ισχυρισμό του Ι. Γαλουζή ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ως δημ. σ/λος της παράταξης του, και του είπε να ψηφίσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου. Όμως ο κ. Γαλουζής δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα στην Κάλυμνο ούτε ως επιστήμονας-διευθυντής ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου μας, ούτε ως απλός πολίτης ούτε ως πολιτικός (σε αντίθεση με άλλους αστέρες της τοπικής πολιτικής σκηνής) να κατηγορηθεί ότι λέει ψέματα και κακοήθειες.

Δόλο καταλογίζει στον κ. Γαλουζή οκ. Δήμαρχος, όταν λέει ότι μοναδικό σκοπό ο κ. Γαλουζής είχε να τον πλήξει. Και για επαλήθευση όμως της καταγγελίας του αυτής επικαλείται τη μαρτυρία δύο «αδελφικών του φίλων», όπως είπε. Αλλά, όταν κανείς επικαλείται ως μάρτυρες πρόσωπα στα οποία προκαταβολικά βάζει το φωτοστέφανο του «αδερφικού του φίλου», μήπως αφαιρεί αμέσως ο ίδιος  από τους μάρτυρες αυτούς το στοιχείο της αντικειμενικότητας;

Επανήλθε στις καταγγελίες του για το ΧΥΤΑ ο κ. Διακομιχάλης μιλώντας για «αμαρτωλό έργο» και  «πληρωμές εργασιών ύψους 500.000 ευρώ , που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν». Είναι φοβερή και συνάμα τραγική η επιστροφή του στο γκρίζο παρελθόν των καταγγελιών του για το ΧΥΤΑ. Φοβερή γιατί, ενώ η πολιτεία έχει πεις στο κ. Διακομιχάλη ότι οι καταγγελίες του είναι εντελώς αβάσιμες (ο εργολάβος τις έχει καταγγείλει στη Δικαιοσύνη ως συκοφαντικές), αλλά και ο επιθεωρητής δημοσίων έργων απέρριψε τις κατηγορίες του κ. Διακομιχάλη, εκείνος επανέρχεται λέγοντας ότι εκείνος υπολόγισε  το έργο ως πολιτικός μηχανικός μαζί με το συνάδελφό του κ. Τάτση, και επομένως αυτή είναι η αλήθεια, γι’ αυτό και συνεχίζει. Είναι όμως και τραγική αυτή η επιστροφή του, γιατί ο κ. Διακομιχάλης βεβαιώνει ότι έστι θα ασκήσει την πολιτική του σε όλη του τη θητεία: θα παίζει μονίμως με καταγγελίες κι ας λέει ό,τι θέλει η πολιτεία.

«Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου» προειδοποιεί τον κ. Γαλουζή ο κ. δήμαρχος. Δηλαδή; Ξανά νέες μηνύσεις και αγωγές; Πότε θα σταματήσει αυτή η βιομηχανία των μηνύσεων-καταγγελιών; Αντί να βρει δουλειά στους άνεργους εργάτες, ανοίγει δουλειές για δικηγόρους και σκοτούρες για δικαστές;  Ο κ. Διακομιχάλης διακήρυσσε ότι «γύρισε σελίδα». Όμως η νέα του σελίδα έχει ανοικτό κατάλογο μηνύσεων.  Δεν υπήρξε ποτέ δημοτική παράταξη με τόση δικαστική δράση: Α) με τη μία μηνύει πολιτικούς του αντιπάλους και δις και τρις και τετράκις, όσο πάει. Β) στέλλει στο ΕΣΡ όποιον δημοσιογράφο νομίσει ότι… έβηξε «συκοφαντικά», πρόσφατο θύμα το ΑΙΓΑΙΟ TV και ο δημοσιογράφος Μ. Χαραμαντάς (με καταγγέλλοντα αυτή τη φορά τον Υπεύθυνο Πολιτισμού του δήμου, τον κ. Δρ. Ταυλάριο, λες και η δημ. Αρχή χωρίζεται σε Ανεξάρτητες Αρχές κατά το σενάριο αμερικάνικου γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»).  Γ)  Προπηλακίζει δημοσίως ο κ. δήμαρχος με περισσή άνεση πρόσωπα της πολιτικής αλλά και του πνευματικού κόσμου. Θύμα του και ο Σακ. Τρικοίλης κ.λπ. κ.λπ.

Απορίες: Ο δήμαρχος εμφανίστηκε στη συνέντευξη των 3΄λεπτών πολύ κεφάτος αλλά και με ένα μπουκαλάκι νερό μπροστά του (καλού-κακού…). Ανεξήγητο το πλατύ του χαμόγελο, που όμως του κόπηκε μόλις ο ίδιος διάβαζε την ανακοίνωσή του – πάντα με το νερό μπροστά του.  Έφτασε ακόμη και να διαβάσει την υπογραφή του: «ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης». Στο τέλος τι είπε; Δε δέχομαι ερωτήσεις. Λογικά προκύπτουν οι έξης απορίες για την εμφάνιση του αυτή. Α) Ήταν συνέντευξη αυτό το πράμα; Β) Επίδειξη ψυχραιμίας για υποβάθμιση του γεγονότος; Γ) Επίσημη έναρξη νέου γύρου στο θέμα ΧΥΤΑ και εναντίον του κ.  Γαλουζή;  Δ) Δεν μπορούσε να στείλει ηλεκτρονικά την ανακοίνωση που διένειμε προς τα ΜΜΕ (εννοείται εκτός από την ΑΡΓΩ), ώστε  να γλίτωνε όλη αυτή την ψυχική ταλαιπωρία;  Ε) Τώρα που βρίσκεται στο δρόμο προς τη Δικαιοσύνη, αυτή η ανακοίνωση τον βοηθάει ως κατηγορούμενο ή του δημιουργεί προβλήματα; Και η τηλεοπτική αυτοπροβολή με το χαμόγελο ενώπιον της κατηγορίας που του απαγγέλθηκε από τη Δικαιοσύνη, όχι από αντίπαλο του, δεν είναι πρόκληση;

Τελευταία τροποποίηση στις

4 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Δημοκρατία, αξιοκρατία, ισονομία, σεβασμός, έννοιες άγνωστες σε πολλούς σήμερα (ονόματα δεν αναφέρουμε, μην έχουμε καμμιά ειδοποίηση απο τον Εισαγγελέα).
    Σακελλάρη, η αποδόμηση της κοινωνίας, ο έμμεσος περιορισμός της ελευθερίας του λόγου, η περιφρόνηση και το γύρισμα της πλάτης απο τους νέους μας στην πολιτική, ο διαχωρισμός των ΜΜΕ σε "υπέρ" και "κατά",η άλωση ΜΜΕ και η εμφάνιση των "κολαουζέρηδων" της δημοσιογραφίας (έτοιμοι με το πινελο και την γλώσσα) που ζωγραφίζουν/εμφανίζουν μία Κάλυμνο με οργασμό έργων, η τρομοκράτηση κάθε κριτικής φωνής,η ποινικοποίηση της πολιτικής είναι πλέον φαινόμενα που έχουν μπεί στην ζωή μας.
    Αηδιάζω απο την κατάντια αυτή και πολλές φορές είμαι έτοιμος να σταματήσω την ενασχόληση μου με ότι συμβαίνει στην ιδιαίτερη μου πατρίδα, εξ άλλου προβλήματα υπάρχουν μπόλικα και εδώ που ζώ. Πιθανόν, αυτός να είναι ο σκοπός μερικών, να απομακρύνουν κάθε κριτική φωνή...
    ΥΓ. Ναι, αυτό μας μάρανε εάν η φωτό είχε σχέση με την συνέντευξη (συνέντευξη η [sinéndefksi] Ο33 : 1.συνομιλία ανάμεσα σε ένα δημοσιογράφο και σε μια προσωπικότητα ή σε έναν απλό πολίτη, που αναφέρεται σε θέματα πολιτικά, κοινωνικά, επιστημονικά, προσωπικά κτλ., τα οποία έχουν συνήθ. επίκαιρο χαρακτήρα: Δίνω ~ σε κπ. Παίρνω ~ από κπ. ~ τύπου, που δίνει μια προσωπικότητα, π.χ. πολιτικός, καλλιτέχνης κτλ., σε δημοσιογράφους που εκπροσωπούν τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο. || μέθοδος κοινωνιολογικής έρευνας για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων.)...

  • Σύνδεσμος σχολίου O GEITONAS δημοσιεύθηκε από O GEITONAS

    KALYMERA KYRIE TRIKILI,KALYMERA KALYMNOS,
    ANAROTIEMAI,PWS AKOMA DEN TON EHOUN HWSEI MESA STHN STENH TON DIMARHON SAS...O HYTAS???MORE NA THELOUN,KAPOIOI NA FTIAHNOUN THN KALYMNO,KAI ALOI NA THN GREMIZOUN?HRTE I WRA NA TON DOUME ME TIS HOIROPEDES TON DIMARHO????H WRA I KALY.......

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Νικόλα, γεια χαρά, καλή Σαρακοστή. Απαντώ στο σχόλιό σου, για να αποκλείσω κάθε πιθανή παρανόηση με το θεμα του αποκλεισμού μου απο τις συνεντεύξεις του δημάρχου. Εξηγούμαι: δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε καίγομαι να με καλούνε στις συνεντεύξεις του δημάρχου ή άλλου εκπροσώπου της δημ. Αρχής. Και ούτε θεωρώ τον εαυτό μου προσβεβλημένο που δεν με καλούνε. Για να μη σου πω ότι το απολαμβάνω κιόλας. Απλώς ήθελα να καταγράψω και να προβάλω τη δημοκρατικότητα αυτής της παράταξης. Εξάλλου θυμάσαι και στο παρελθόν τι επιθέσεις δεχόμουνα, όταν οι ερωτήσεις μου δεν άρεσαν στο στημένο ακροατήριο του δημάρχου. Αλλά πρέπει να θυμάσαι, Νικόλα, και τις προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό μου από τον Διακομιχάλη. Και πρόσφατα ο δήμαρχος όλων των Καλυμνίων... μου επιτέθηκε δύο φορές. Έπεσα από τα σύννεφα, γιατί εξακολουθούσα μέχρι τοτε να πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν αποκλείεται να κάνει και κάτι καλό. Και περιοδικά πολλές φορές, εκεί που τα είχαμε καλά μεταξύ μας ως άνθρωποι και παλιοί φίλοι, ξεσπούσε με λύσσα εναντίον μου. Λυπάμαι όμως όχι για μένα, γιατί εγώ δεν περιμένω εύσημα από κανένα πολιτικό πρόσωπο και προπάντων από την παράταξη της εμπάθειας και των διώξεων. Λυπάμαιγια την κατάντια της Καλύμνου. Σήμερα είμαι εγώ στο στόχαστρο, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, γιατί η ιδεολογία πασοκικής αυτής φατρίας είναι καθήλωση και εξουδετέρωση των ΜΜΕ και όχι μόνο. Ο άνθρωπος αυτός δεν ξέρω τι έχει πάθει μαζί μου. Γενικότερα όμως είναι αιχμάλωτος του κονγκλαβίου του, που απαιτεί να εχει τον Πάπα του σε έκδοση μινιατούρας, Παπάκι ή κάτι άλλο... Γι' αυτούς τους λόγους έκανα το σχόλιο για τη μη πρόσκλησή μου (δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που αποκλείστηκα) και σε ευχαριστώ, Νικόλα, που μου έδωσες την ευκαιρία, με το δικό σου σχόλιο, να εξηγήσω τη δική μου θέση.
    Αυτή είναι η ουσία του θέματος. Τώρα για το μπουκαλακι νερό τι να σου πω. Αυτό το εχει πάντα μπροστά του γιατί τρέχει πολύ (όχι βέβαι για την Κάλυμνο) προς κάθε κατεύθυνση και συνεχώς του κρέμεται η γλώσσα, συνεχως πρέπει να ρίχνει νερό στο κούτελό του από τις τόσες "αναποδιές" που τον κυνηγάνε από την πρώτη ημέρα της αναβασης του... στον μεγαλοπρεπή θρόνο του Δήμου Καλυμνίων.

  • Σύνδεσμος σχολίου NIKOΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από NIKOΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Σακελλαρη , διαβάζοντας το άρθρο σου για την υπόθεση του ΧΥΤΑ σχετικά με την κλήση του Δημαρχου από τον ανακριτή, συμπληρωματικά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλια και μια παρατήρηση: .
    1. Σχόλιο Είναι απαράδεκτο και εκφράζει μέγιστο προβληματισμό το γεγονός ότι δεν καλείσαι ως τοπικό ΜΜΕ σε συνεντεύξεις του Δημαρχου, και όχι μόνο, αν και προσωπικά μου θυμίζει παρόμοιες πολιτικές πρακτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής τυπου «αποκλειστικού η` τυχαίας συνάντησης – ρεπορτάζ», και θα πρέπει να υπάρξει άμεση άρση αυτής της πολιτικής πρακτικής, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, και οι αναγνώστες σου να έχουν πλήρη και άμεση ενημέρωση σε ότι αφορά την επικαιρότητα της Καλύμνου. Άλλωστε το έχουμε θίξει κατά διαστήματα σε συνεντεύξεις.
    2. παρατήρηση Σε συνέχεια των παραπάνω, και αποτέλεσμα προφανώς αυτής της πρακτικής, αλλά και ελαχιστης σημασίας ,στο σημείο που γράφεις « Ο δήμαρχος εμφανίστηκε στη συνέντευξη των 3΄λεπτών πολύ κεφάτος αλλά και με ένα μπουκαλάκι νερό μπροστά του (καλού-κακού…)….» και για καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σου , προφανώς αναφερόμενος στην φωτογραφία, θα ήθελα να σου πω ότι η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με την συνέντευξη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version