Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Μάρτιος 2003

 

 
-      
-  Διοικητικό μπάχαλο και βαθιά διάβρωση επικρατεί στο Δήμο. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο προηγούμενο υπαλληλικής ανταρσίας.
Πρώτη φορά η αλλαγή δημάρχου συνοδεύτηκε με στάσεις προκλητικής άρνησης για εκτέλεση καθήκοντος. Υπάλληλοι του δημοτικού μεγάρου και της ΔΕΥΑΚ αρνούνται εδώ και 2 μήνες να συμμορφωθούν προς τις εντολές της νέας δημοτικής αρχής και συμπεριφέρονται σαν σκληροπυρηνικοί του πρώην δημαρχιακού "καθεστώτος".
 
-      
-  Το θέμα της κατασκευής μιας αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί το όνειρο και την ουδέποτε υλοποιούμενη υπόσχεση πολιτικών ανδρών της  Kαλύμνου. Όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις γίνονται στον  «περιστερώνα» των  «Μουσών». Ο τέως δήμαρχος κ. Διακομιχάλης είχε υποσχεθεί 2-3 αίθουσες, έφαγε 8 χρόνια και το αποτέλεσμα μηδαμινό. Ο σημερινός δήμαρχος υποσχέθηκε και αυτός την κατασκευή μιας τέτοιας αίθουσας καθώς και υπαίθριου θεάτρου. Ο χρόνος θα δείξει και η Κάλυμνος πάλι περιμένει.
 
-      
-  Η δημαρχία Διακομιχάλη έκανε κατά καιρούς κινήσεις για τη συντήρηση και αξιοποίηση των αρχείων της Δημογεροντίας, αλλά ουσιαστικό βήμα δεν έγινε. Τα αρχεία ήταν ουσιαστικά έκθετα  με αποτέλεσμα να  «χαθούν». Η νέα δημαρχία φέρει μεγάλη ιστορική ευθύνη. Τα βιβλία αυτά είναι ανεκτίμητος ιστορικός θησαυρός και πρέπει να διασωθεί. Η συντήρηση και η οργάνωσή τους και βέβαια η ηλεκτρονική τους έκδοση πρέπει να γίνει μόνο από ειδικούς. Οι λάθος κινήσεις θα αποβούν μέχρι και καταστροφικές.
 
-      
-  Η επενδυτική πολιτική της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Χωρίς ανοίγματα, χωρίς αγκαλιές ανασφαλείς με επιχειρήσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Να στηρίζει και να παρέχει διευκολύνσεις σε υποδομές, αλλά ως εκεί. Καλύτερα να μένει στα δικά του και σε όσα μπορεί. Γιατί
οι επενδύσεις του Δήμου γίνονται με λεφτά του Καλυμνιακού λαού. Σεβασμός.
                                                                                                                                                        Ματάκι
 
Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version