Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημόσιος απολογισμός του δημ. σ/λου Μαν. Μουσελλή

Ο δημ. σύμβουλος της παράταξης του κ. Γ. Μαστροκούκου (διαδόχου του κ. Γ. Ρούσσου), συνεπής με την υπόσχεση που έδωσε όταν εκλέχτηκε δημ. σ/λος,  προβαίνει σε δημόσιο προσωπικό απολογισμό.

Πρωτότυπη πράξη και οπωσδήποτε αναγκαία για κάθε δημ. σ/λο, της συμπολίτευσης και των αντιπολιτεύσεων, ανεξάρτητα από τον απολογισμό της παράταξης, που θα κάνει ή δε θα κάνει.

Επίσης, επιβάλλεται και η δημ. Αρχη κάποτε να αποφασίσει να προβεί στον δημόσιο απολογισμό που προβλέπει ο νόμος και, συνεπώς, είναι υποχρεωμένη να τον πραγματοποιήσει -  αν βέβαια λειτουργεί ο νόμος και αν ελέγχονται οι δήμοι για όσα έχουν πράξει αλλά και για όσα έπρεπε να πράξουν και το απέφυγαν για διάφορους λόγους…

*

Ο απολογισμός του Μνα. Μουσελλή

(24.2.2013)

Αγαπητοί  Συμπατριώτες,

Πιστός στην υπόσχεση που σας έδωσα πέρσι, τέτοια εποχή, όταν για πρώτη φορά κατέθετα στην κρίση σας, τον ετήσιο απολογισμό μου ως δημοτικός σύμβουλος, επανέρχομαι πάλι φέτος να σας γνωστοποιήσω τις δράσεις και τις ενέργειες μου για το χρόνο που μας πέρασε.

Πριν σας καταγράψω όμως τα πεπραγμένα μου του απελθόντος  έτους και για να τα κατανοήσετε καλύτερα, επιτρέψτε μου μια γενική αναφορά στο πολιτικό πλαίσιο που επικρατούσε.

Το 2012 γενικά ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, για το νησί μας, αλλά και για την παράταξη μου. Η οικονομική ύφεση που μαστίζει την χώρα μας, σε συνδυασμό με την γενική απραξία και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, δημιούργησε ένα κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας σ’ όλους μας. Εάν σ’ αυτά προσθέσουμε και την εσωστρέφεια που παρουσίασε η παράταξη μου, με την αναπάντεχη παραίτηση του επικεφαλής μας, τότε θα αντικρίσουμε το σκηνικό δράσης μου.

Όλο αυτό το χρόνο μέσα από τις πολιτικές μου αρχές, έτσι όπως τις έχω οριοθετήσει,  επιδίωξα και προσπάθησα να συμβάλω στην ανάδειξη αλλά και στην επίλυση θεμάτων που αφορούν τον τόπο μας, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία.

Δυστυχώς για το νησί μας και για όλους μας, το πολιτικό κλίμα της έντασης που συνειδητά καλλιεργείται όλα αυτά τα έτη, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για ομαλή εξέλιξη ζωτικών θεμάτων. Αυτό βέβαια γίνεται πιο έντονο και το εισπράττεις πιο έντονα όταν είσαι σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Η πάγια εκ προοιμίου άποψη «είναι αντίπαλος μας» σε συνοδεύει παντού, σε όλες σου τις λειτουργίες και σ’ όλες σου τις ενέργειες, με αποτέλεσμα κάθε σου προσπάθεια να έχει την ταμπέλα της «κακοπροαίρετης» ή της «δημιουργίας εντυπώσεων».

Όμως η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, σε κρατά όρθιο και παλεύεις να σταθείς στα πόδια σου. Κάπου, κάπου, εμφανίζονται και κάποιες άλλες φωνές, απ’ όλες τις παρατάξεις, όμοιες με την δίκη σου και εκεί παίρνεις πάλι κουράγιο για να συνεχίσεις. Προχωράς και ελπίζεις στο λαό, στο λαό που τα βλέπει όλα αυτά, τα κατακρίνει, αλλά δυστυχώς όταν έρθει η ιερή ώρα των εκλογών επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, εδώ και δεκαετίες. Ίσως όλα αυτά τα χρόνια να είχε το περιθώριο των πειραματισμών, τώρα όμως δεν το έχει. Κάθε μέρα που περνά είναι τόσο σημαντική για το νησί μας, όσο και η ίδια η επιβίωση μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Δυο λόγια για τις εξελίξεις τις παράταξης μου και την στάση μου σ’ όλη την διαδικασία εκλογής του νέου μας επικεφαλής.

Μετά την αναπάντεχη για πολλούς απόφαση του επικεφαλής μας Γ. Ρούσσου, για αποχώρηση από τα πολίτικα δρώμενα, τέθηκε αμέσως το ερώτημα της διαδοχής. Η στάση μου σ’ αυτή την δύσκολη για την παράταξη μου στιγμή ήταν, σαφής, ξεκάθαρη και ενωτική. Δήλωσα αμέσως την άρνηση μου να τεθώ υποψήφιος, αυτή τη δεδομένη στιγμή,  και στήριξα την ενότητα και τη λογική διαδοχή στα πρόσωπα των συναδέλφων Μπούκη και Μαστροκούκο.

Σε επίπεδο επιτροπών συνεχίζω να εκπροσωπώ την παράταξη μου στα παρακάτω όργανα του δήμου μας.

  • · Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλυμνίων.
  • · Μέλος της Επιτροπής Φορολογικών Διαφόρων του Δήμου Καλυμνίων.
  • · Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης “Κάλυμνος, Καθαριότητα Α.Ε.”

και επιπλέον φέτος,

  • · Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ας δούμε όμως τώρα ενδεικτικά κάποιες από τις πρωτοβουλίες μου.

  • · Πρόταση προς την Δημοτική Αρχή, για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής κατά της κρίσης. Γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα ερευνά, θα μελετά και θα εισηγείται θέματα προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που άπτονται άμεσης επίλυσης για μείωση των συνεπειών της οικονομικής ύφεσης. Έγινε αποδεκτή από τον κ. Δήμαρχο αλλά δεν έχει συσταθεί ακόμα.
  • · Πρόταση προς την Δημοτική Αρχή για αγορά εγκαταλελειμμένης οικίας και εστίας σκουπιδιών στην είσοδο της κεντρικής πλατειάς της Χώρας. Μια κίνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης του Χωριού.
  • · Διαδικτυακή προβολή και προσωπική παρέμβαση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα καθαριότητας, αναφορικά με την απαράδεκτη εικόνα των σκουπιδιών της Χώρας.
  • · Πρόταση στην Δημοτική αρχή για δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Χώρα Καλύμνου.
  • · Πρόταση προς τον κ. Δήμαρχο για τοποθέτηση δημοτικών αστυνόμων έξω από τα σχολεία, κατά τις πρωινές ώρες προσέλευσης των μαθητών. Η αυξημένη κίνηση αυτές τις ώρες, ελλοχεύει  κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
  • · Ερώτηση για συντήρηση των ορειβατικών διαδρομών.
  • · Εισήγηση και συμμετοχή στην διαπαραταξιακή επιτροπή για την σύνταξη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Καλύμνου.
  • · Εισήγηση κατά την συζήτηση του ετησίου ισολογισμού και πρόταση για στήριξη των οικονομικών μας πόρων από την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας αλλά και από Ευρωπαϊκά επιδοτούμενα  έργα.
  • · Άρνηση  αποδοχής της θέσης του Αντιπρόεδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μετά την, τραγελαφική εξέλιξη, που πήρε η ψηφοφορία. Ο σεβασμός στο θεσμό, και στις πεποιθήσεις μου, δεν μου επέτρεψαν να συμμετέχω σε τερτίπια  παλαιοπολιτικού τύπου, την στιγμή που  όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι αυτά που , εν πολλοίς, ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση του νησιού μας.
  • · Αποδοχή της πρότασης του κ. Δήμαρχου για συμμέτοχη μου στο ταξίδι προς Αθήνα, για στήριξη του δίκαιου αιτήματος του νησιού μας για παραμονή της Δ.Ο.Υ. Καλύμνου, στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ.
  • · Επιμέλεια σύνταξης μελέτης με κοινωνικοοικονομικά στοιχεία, για λογαριασμό του Δήμου Καλύμνιων, με τίτλο “Γιατί η Δ.Ο.Υ. Καλύμνου πρέπει να παραμείνει ανοιχτή» ;”
  • · Συμμετοχή στο πολιτικό συμβούλιο αρχηγών για το θέμα της εφορίας μας.
  • · Ερώτηση στον κ. Δήμαρχο σχετική με το τοπικό γραφείο του Ο.Α.Ε.Δ. και τους κωδικούς που πρέπει να λάβουν οι υπάλληλοι.
  • · Συμμετοχή στην επίσκεψη του κ. Δήμαρχου στον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχάρη για προβολή του αιτήματος του νησιού μας, για παραμονή της Εφορίας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Το κλείσιμο του δευτέρου έτους της θητείας μου, ουσιαστικά σηματοδοτεί και το πέρας του ημίσεος αυτής, αφού οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Ιούνιο του 2014. Ειλικρινά δεν ξέρω εάν στα δυο αυτά έτη  έχω καταφέρει κάτι. Θεωρώ  όμως ότι κατάφερα να καταθέσω την πολιτική μου ταυτότητα. Πλέον γνωρίζετε ποιος είναι ο Μανώλης Μουσελλής, πως σκέπτεται, πως ενεργεί και πως πολιτεύεται. Άσχετα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί μου, τουλάχιστον γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει. Το σημαντικότερο απ’ όλα βέβαια είναι ότι, τίποτα δεν είναι προσποιητό, καταθέτω συνεχώς τον εαυτό μου.

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos