Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Κασσάρας: Το Χωριό είναι η μήτρα της Καλύμνου Κύριο

«…  ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους τους Καλύμνιους, όχι γιατί είμαι Χωριανός αλλά πρωτίστως γιατί είμαι Καλύμνιος. Και ο  αγώνας αυτός αφορά όλη την Κάλυμνο…»

Προς την εφημερίδα «ΑΡΓΩ  ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» , κ. Σακελλάρη  Τρικοίλη

Κοινοποίηση :Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης Καλύμνου

Αθήνα,  28.1.2013

Θέμα: «Απάντηση στο δημοσίευμα «Προσκλητήριο προς τους Χωριανούς, να μην  εξαφανισθεί η Χώρα…»

Αγαπητέ Σακελλάρη,

Αφού σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνεις, να με προσκαλέσεις ονομαστικά στο προσκλητήριο που απευθύνεις στους Χωριανούς, επέτρεψέ μου να καταθέσω την άποψη μου.

Είναι γνωστό σε αυτούς που ενδιαφέρονται,  ότι  ως Καλύμνιος παρακολουθώ τα  πράγματα του νησιού μας χρόνια τώρα -και όχι μόνον κατά το μικρό διάστημα που εκλέχθηκα και διετέλεσα βουλευτής- και όσο μου επιτρέπουν οι μικρές μου δυνάμεις βοηθώ το νησί και τους συμπατριώτες μας. Να θυμίσω ότι ένας από τους πολύ σοβαρούς λόγους που καταψήφισα το μνημόνιο, ερχόμενος σε αντίθεση με το κόμμα μου και διαγραφόμενος από αυτό, ήταν η ερημοποίηση και ο μαρασμός που επεφύλασσε για τα νησιά μας, με την  κατάργηση  Δημοσίων υπηρεσιών, την απαξίωση των υπηρεσιών υγείας, την ακτοπλοϊκή απομόνωση και λοιπά, που αποτελούν πρωτεύοντα ζητήματα για την ύπαρξη των νησιών. Τίποτα λοιπόν από αυτά που γίνονται δεν είναι τυχαίο. Αν μπορούσαν να εξαφανίσουν τα νησιά μας θα το έκαναν. Πολλές φορές εξάλλου με δημόσιες τοποθετήσεις μου, έχω προειδοποιήσει για προβλήματα που έρχονται, μη εισακουόμενος ωστόσο.

Ανεξάρτητα από αυτά όμως, αυτονόητο είναι ότι και τώρα  ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους τους Καλύμνιους, όχι γιατί είμαι Χωριανός αλλά πρωτίστως γιατί είμαι Καλύμνιος. Και ο  αγώνας αυτός αφορά όλη την Κάλυμνο, αφού το Χωριό είναι η μήτρα από την οποία ξεπήδησε και απλώθηκε το νησί. Γι’ αυτό το λόγο επέτρεψέ μου  να πω ότι το προσκλητήριο που απευθύνεις  είναι πρόσκληση- πρόκληση προς όλους τους Καλύμνιους και όχι μόνο προς τους Χωριανούς.

Κλείνοντας και επειδή έχω σαν αρχή μου να μην μπαίνω σε λογικές  διαχωρισμών όπως π.χ. Βόρειοι – Νότιοι, Χωριανοί – Ποθιανοί,  Διακομιχαλικοί – Μαστροκουκικοί-Γαλουζικοί, οι οποίοι διαχωρισμοί κατά τη γνώμη μου, μόνον δεινά έχουν επισωρεύσει στην Κάλυμνο, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν, η  Δημοτική Αρχή, συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις, να χαράξουν επιτέλους κοινή στρατηγική, στη λογική του προλαμβάνειν παρά του θεραπεύειν, για τα  θέματα του νησιού μας, ώστε να γίνουμε  αποτελεσματικοί, γιατί τα προβλήματα δυστυχώς  δεν τελειώνουν.

Φιλικά

Γιώργος Κασσάρας

Χώρα – Κάλυμνος

(όπως θα υπέγραφα αν ήμουν στο σπίτι μου και όχι στην Αθήνα)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version