Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Ν. Ζωίδης στη Βουλή για ΟΠΑΠ και ημιυπαίθριους

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ανέλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κος Νίκος Ζωίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του.

 

Το πρώτο ζήτημα αντιστοιχεί σε θέμα ηθικής τάξεως για τον διορισμό του Περικλή Βενιέρη ως μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ και το δεύτερο ζήτημα την παράταση των προθεσμιών που αφορούν για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και λοιπόν πολεοδομικών διατάξεων μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση που κατατέθηκε χθες στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κο Παύλο Γερουλάνο, από τους βουλευτές Νίκο Ζωίδη, Δριβελέγκα Ιωάννη, Μάρκο Μπόλαρη, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Βαρβαρίγο, και Δημήτριο Τσιρώνη, σημειώνεται για το θέμα του διορισμού:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την 30/7/2008, 17 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε ερώτηση προς τους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας, που αφορούσε τον διορισμό του κ. Περικλή Βενιέρη στα ΕΛΠΕ ως μέλος του Δ.Σ. και στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ ως αντιπροέδρου.

Με την ερώτησή μας ζητούσαμε από τους τότε Υπουργούς να μας απαντήσουν εάν είχε ελεγχθεί  η πρότερη λειτουργία του κ. Βενιέρη όσον αφορά πιθανές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, τυχόν ποινικές ευθύνες για καταχρηστική υλοποίηση προνομιακών πληροφοριών και τις προθέσεις τους για την αναγκαιότητα τυχόν απομάκρυνσης του εν λόγω προσώπου.

Επί της ερώτησης μας, ο μεν τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης δήλωσε αναρμόδιος, ο δε Υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης δεν απάντησε.

Προσφάτως πληροφορηθήκαμε τον διορισμό του ως άνω κ. Βενιέρη ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ.

Επειδή:

-Για τους τότε ερωτώντες βουλευτές προκύπτει σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και συνεπούς στάσης

- αποκλειστικό μέλημα μας είναι η διαφύλαξη της αξιοκρατίας και η αποδεδειγμένη εξασφάλιση της ηθικής στην στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, που πιστεύουμε ότι αποτελεί και δική σας επιδίωξη

ΕΡΩΤΑΣΤΕ κ. Υπουργέ,

Είσαστε γνώστης των τότε καταγγελιών μας;

  1. 1)                  Διερευνήσατε την ορθότητα ή μη των καταγγελιών και τις κρίνατε αβάσιμες;
  2. 2)                  Τι προτίθεστε να πράξετε όσον αφορά την παραμονή του κ. Βενιέρη , σ’ ένα κρίσιμο πόστο του δημοσίου τομέα, για τον οποίο μείζων λόγος γίνεται, ώστε να διασφαλίσετε το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτείας έναντι του κοινωνικού συνόλου, που αφορά έναν τόσο ευαίσθητο Οργανισμό;

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Στην τροπολογία – προσθήκη στο  σχέδιο νόμου για την «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» ο κος  Ζωίδης μαζί με τους συναδέλφους του κ.κ Ιωάννη Δριβελέγκα και Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη, ζητούν ουσιαστικά  την παράταση ισχύος του νόμου για την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων δεδομένης της αδυναμίας που υπάρχει σε πολλές περιοχές να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, μέσω των Πολεοδομιών.

Αναφέρουν και προτείνουν συγκεκριμένα:

« Με το Ν. 3843/10 προβλέπεται η τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και λοιπών πολεοδομικών παραβάσεων εντός του όγκου των κτιρίων βάσει των νόμιμων οικοδομικών αδειών  Η ισχύς του ως άνω νόμου παρετάθη μέχρι τις 28/2/2011.

Επειδή όπως προκύπτει από πληροφορίες των πολεοδομικών γραφείων, υπάρχει διάθεση από τους πολίτες για την τακτοποίηση των οικοδομών και με δεδομένο:

α) την υποστελέχωση των πολεοδομιών,

β) την αλλαγή του καθεστώτος στις πολεοδομίες λόγω ‘‘Καλλικράτη’’ και την μη ουσιαστική λειτουργία πολλών απ’ αυτές, προκύπτει η αναγκαιότητα για παράταση ισχύος του Ν. 3843/10 μέχρι τις 30/4/2011.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου που συζητείται στο κοινοβούλιο, αναμένεται επίσης να προταθεί από τον κ. Νίκο Ζωίδη, η διαδικασία πρόσληψης εποχιακών δασοπυροσβεστών με πενταετή διάρκεια, μέσω σχετικών προκηρύξεων που θα γίνουν, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νησιωτικής περιοχής. (δ.τ.15.2.11)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version