Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νισύρια η ηρωική δασκάλα

Από τη Νίσυρο κατάγεται η βιβλιοθηκάριος του σχολείου στο New Town του Κονεκτικατ η οποία με τη γενναιότητά της, κατάφερε να σώσει τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης από το μένος του μανιακού δολοφόνου.

Η Ivon Cech ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών, πήρε 18 παιδιά της τετάρτης τάξης και μαζί με τρεις συναδέλφους της κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά με αποτέλεσμα να γλυτώσουν από τον δολοφόνο.

"Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή" τόνισε ο π. Καρλούτσος - ιερέας της κοινότητας για 35 χρόνια - , προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής.

Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

"Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά" επισήμανε ο π. Καρλούτος, σημειώνοντας ότι "είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι. Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ, επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας".

(Πηγή Ροδιακή, 17-12-2012)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version