Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση στον κ. Ρούσσο από το Γραφείο Τύπου του κ. Διακομιχάλη Κύριο

Το Γραφείο Τύπου του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη με το παρακάτω δελτίο τύπου (18.2.11)  απαντά στα 10 ερωτήματα που έθεσε ο κ. Ρούσσος στο θέμα της ίδρυσης ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο

 

Επί των ερωτημάτων που δια του τύπου θέτει ο κ. Γεώργιος Ρούσσος αναφορικά με την ίδρυση παραρτήματος Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι όλα αυτά τα ερωτήματα θα του είχαν απαντηθεί αν, ως όφειλε, ήταν παρών στην κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου με την παρουσία του καθηγητή και Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημ. Κρεμαστινού και της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ  κας Μινέρβα- Μελπομένη Μαλλιώρη. Δυστυχώς για άλλη μια φορά απουσίασε.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνιστούμε λοιπόν στον κ. Ρούσσο να αφήσει τη στείρα αντιπολίτευση για το μείζον αυτό θέμα, που ταλανίζει το νησί μας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα μεγαλεπήβολα πολεμικά σχέδια που είχε διαμορφώσει κατά την προεκλογική περίοδο και να επικεντρωθεί στην ουσιαστική αντιπολίτευση στο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που ο ίδιος  κληροδότησε  στο νησί.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Αντ. Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γιώργος Αντ. Ρούσσος

  Είμαι ο Ρούσσος Γιώργος ο μηχανολόγος μηχανικός και είμαι ένας πολίτης αυτού του νησιού που θέλω να προοδεύει προς όφελος τόσο δικό μας όσο και των παιδιών μας.
  Πρόοδος στην καταπολέμηση των ναρκωτικών (ένα τόσο σύνθετο και συνάμα πολύ εκτεταμένο πρόβλημα) σε καμία περίπτωση δεν είναι η πρόχειρη αντιμετώπισή του. Χρειάζεται δομημένο πλάνο, πολύπλευρη αντιμετώπιση, σύστημα αξιολόγισης και βελτιστοποίησης των δράσεων αλλά πάνω απ' όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Συσκέψεις πυροτέχνημα, έτσι απλά για να λέμε ότι το αντιμετωπίζουμε ή ακόμα ότι το λύσαμε κιόλας, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα και αυτό είναι έγκλημα για τα όλα τα Καλυμνάκια, αυτά που έχουν μπλεχτεί και αυτά που θα κινδυνέψουν στην συνέχεια.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Α.ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
  14-02-11
  1. "Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η άμεση ίδρυση παραρτήματος του Κέντρου Πρόληψης των ναρκωτικών στην Κάλυμνο"
  2. "Επιπλέον αποφασίστηκε να ιδρυθεί στο νησί μας θεραπευτική μονάδα ...."
  3. "Με τη λειτουργία του σταθμού καταπολέμησης των ναρκωτικών, ειδικοί θα μπορούν, οργανωμένα πλέον και με επιστημονική γνώση, να βοηθήσουν σε κάθε στάδιο και με κάθε μέσο στη μείωση και αν είναι δυνατόν στην εξάλειψη αυτής της κατάρας που έχει στοιχίσει πολλές ζωές στη μικρή κοινωνία μας"

  Β.Από Δελτίου Τύπου του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κασσάρα Γ. την 14/02/11
  "αποφασίσθηκε η άμεση λειτουργία Κέντρου Πρόληψης στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, ως πρώτο βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών."

  Β. Ακολούθησαν στην συνέχεια οι 10 ερωτήσεις του Ρούσσου με τις οποίες εκτός των άλλω ετέθη και το θέμα της δημοκρατικής και θεσμικής νομιμοποίησης των αποφάσεων που ελήφθησαν στην "σύσκεψη" αυτή "κεκλεισμένων των θυρών".

  Γ.Α.ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
  18-02-11

  "Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο"

  Απορία λοιπόν .
  Πότε ο Δήμαρχος κ. Διακομιχάλης λέει την αλήθεια? Αποφασίστηκαν ή θα αποφασιστούν τα όσα γίνονται και πρόκειται να γίνουν για το θέμα?

  Ας βγάλει τα συμπεράσματα ο καθένας που διαβάζει αυτή την συζήτηση.

  Κατά την γνώμη μου μετά την δική μου παρέμβαση με τα 10 ερωτήματα , αναγκάστηκε ο Δήμαρχος κ. Διακομιχάλης να δεχτεί ότι πρέπει να πάρει την δημοκρατική - θεσμική νομιμοποίηση από το ΔΣ και αυτό συνιστά σωστή αντίδραση εκ μέρους του και συγχρόνως διακαίωση του υπεύθυνου αντιπολιτευτικού μας ρόλου. Την ίδια στιγμή όμως ως λογική συνέπεια αυτής της αναγκαστικής προσαρμογής του θα πρέπει πλέον να επισπεύσει αυτή την συνεδρίαση του ΔΣ στην οποία συνεδρίαση θα πρέπει και να εισηγηθεί ένα ολοκκληρωμένο και συνεκτικό κείμενο που θα περιγράφει το τι θα προωθήσουμε ως Δήμος με τρόπο ξεκάθαρο , με αποσαφήνιση εννοιών , ρόλων και υποχρεώσεων κάθε είδους (οικονομικών , διοικητικών , επιστημονικών κ.λ.π.) και φυσικά να μας δοθεί αυτό το κείμενο αρκούντως πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ. (προσωπικά μου αρκεί να το έχω στην διάθεση μου ηλεκτρονικά 3 μέρες πριν) ώστε να προσέλθουμε σε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παραγωγική και αποφασιστική όπως αρμόζει στην σοβαρότητα και την βαρύτητα του θέματος , στο φως του ήλιου και της ευθύνης. Η παρέμβαση μας στην παρούσα ηλεκτρονική συζήτηση θα του είναι πολύ χρήσιμη ιδίως αυτή με τα 10 ερωτήματα που χρησιμοποιούμενα με επικοδομητικό τρόπο μπορούν να τον βοηθήσουν να δομήσει την εισήγηση του αντίστοιχα.

  Σ.Σ. Τελικά έχω λίγο μπερδευτεί από την ασύνετη και χαοτική χρήση διαφορετικών εννοιών όπως

  1.άμεση ίδρυση παραρτήματος του Κέντρου Πρόληψης των ναρκωτικών στην Κάλυμνο,

  2.λειτουργία Κέντρου Πρόληψης στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου

  3.να ιδρυθεί στο νησί μας θεραπευτική μονάδα

  4.λειτουργία του σταθμού καταπολέμησης των ναρκωτικών

  Η παρέμβαση του κ. Τρικοίλη για την αποσαφήνιση του Κέντρου Πρόληψης είναι χρήσιμη αλλά χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αποσαφήνιση όλων αυτών των εννοιών από το υποκείμενο της όλης συζήτησης δηλαδή τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη

  Επίλογος
  Έτσι υπέυθυνα λοιπόν ασκούμε τον ρόλο μας από την θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης , την ώρα που ο Δήμαρχος κ. Διακομιχάλης ξεφεύγει από το προσωπείο του δήθεν αλλαγμένου Διακομιχάλη και με περισσή αλαζονία , ειρωνεία και μη σεβασμό στην αντίθετη άποψη , σε άψογο Κουτσογιωργικό στυλ μας λέει στον ανωτέρω Δελτίο Τύπου του Δημάρχου (και όχι της Παράταξης Διακομιχάλη) :
  "Συνιστούμε λοιπόν στον κ. Ρούσσο να αφήσει τη στείρα αντιπολίτευση για το μείζον αυτό θέμα, που ταλανίζει το νησί μας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα μεγαλεπήβολα πολεμικά σχέδια που είχε διαμορφώσει κατά την προεκλογική περίοδο και να επικεντρωθεί στην ουσιαστική αντιπολίτευση στο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που ο ίδιος κληροδότησε στο νησί."

  Θαυμάστε ύφος συναίνεσης ,μεταμέλειας , αλλαγής και ενωτικής προσπάθειας του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη.

  Τα προσπερνούμε και περιμένουμε την επί της ουσίας διαλεκτική σύνθεση όπως υποθέτω περιμένει κάθε δημοκρατικός συμπολίτης μας που παρακολουθεί αυτήν την πραγματικά δημόσια και αξιοπρεπή συζήτηση μεταξύ Δημοτικής Αρχής , Μείζονος Μειοψηφίας , Μέσου ενημέρωσης και μεμονομένων συμπολιτών μας. Ιδού Σακελλάρη ένας τρόπος παραγωγικής δημόσιας συζήτησης και σε ευχαριστούμε που μας τον προσφέρεις.
  Νομίζω δε ότι και πάλι μπορείς κατά την κρίση σου να πάρεις κάποια αποσπάσματα από την παρούσα παρέμβαση και να τα αναρτήσεις ως άρθο μας ή ανακοίνωση μας ή πρόταση - απάντηση μας προς τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Αν τα ερωτήματά μου απαντήθηκαν στην κλειστή σύγκεψη από την οποία απουσίαζα τότε προς τι το κλειστόν της σύσκεψης? Τα ερωτήματά μου αποτελούν απλά ερωτήματα δημοκρατικού διαλόγου και δεν είχαν ανάγκη καμιά κλειστή σύσκεψη , αντίθετα μάλιστα. Αμφιβάλω βέβαια παντελώς αν απασχόλησαν καν την συζήτηση στην κλειστή σύσκεψη. Βλέπετε τα κακά της νοοτροπίας του βερμπαλισμού που αρέσκεται σε ηχηρά παρόμοια όπως "κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη". Η παρατήρηση μου δε αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι ήδη αναγκάστηκε ο κ. Διακομιχάλης εξαιτίας των ερωτημάτων μου να δεσμευτεί ότι
  "Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο" . Μετά από αυτή την αναγκαστική (ορθή) προσαρμογή του με ποιά νομιμοποίηση συνεχίζουν να προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες και πως πήρε ο Δήμος προγραμματικές δεσμεύεσεις τόσο με τον κ. Γερούκαλη όσο και με την κα. Μαλιώρη αλλά και τον κ. Κρεμαστινό? Και αν το Δ.Σ. αποφασίσει αλλιώς? Ρητορικό υποθέτω κατά 99% το ερώτημά μου που απλώς καταδυκνύει την απαξίωση όλων των θεσμών του Δήμου και βέβαια του Δ.Σ.
  Πως λοιπόν την ίδια στιγμή ανακοινώνονται τελικές αποφάσεις? και παραθέτω ευθύς μετά και σε χωριστό σχόλιο κάποια αποσπάσματα από τα σχετικά Δ.Τ. του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version