Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλο θριάμβους ακούμε δεκαετίες τώρα αλλά η Κάλυμνος βουλιάζει Κύριο

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου (φωτο), με το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ. Μας έστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ).

 

Γιατί δίνουμε έμφαση σ’ αυτό το δ.τ. που αναφέρεται στην Κάρπαθο; Μα είναι απλό: Πρώτον, δεν έχουμε κάτι σημαντικό για την Κάλυμνο…, εκτός από λόγια φουντωτά, και δεύτερον, για να δούμε ότι και άλλοι δήμοι στο νομό μας έχουν κατακτήσεις σημαντικές και μάλιστα χωρίς να γίνεται θόρυβος.

Επίσης δημοσιεύουμε και μια ανακοίνωση του δημάρχου Καρπάθου, πριν 8 μήνες, για το ίδιο θέμα και υπογραμμίζουμε ότι ο δήμαρχος του νησιού δε βγήκε να θριαμβολογήσει. Έβγαλε μια ανακοίνωση τεσσάρων γραμμών και πήγε για δουλειά.

Στην Κάλυμνο έχουμε 35 χρόνια θριάμβων, αλλά αυτό το νησί δε λέει να σωθεί. Συνεχώς βουλιάζει. Κάτι δεν πάει καλά… Οι καυχησιάρηδες της πολιτικής μήπως πρέπει να βάλουν  γλώσσα μέσα και να σηκώσουν μανίκια για πραγματική δουλειά;

Πολιτικό δίδαγμα:   Όπου ακούς πολλές δάφνες, δεν υπάρχει ούτε φύλλο. Έλα όμως που η αεριτζίδικη φλυαρία (θα μου απαντήσει ένας πεπειραμένος) έχει πιο μεγάλη πέραση;

*

Το δ.τ. της ΑΔΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ακτή Μιαούλη 83 & 

Μ. Μπότσαρη 2-8 

Τ.Κ. 18538, Πειραιάς 

Τηλέφωνο:   213-2026812 

26 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γ.Γ. της Α.Δ.Α κα Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την απόφαση έγκρισης κατά παρέκκλιση όρων δόμησης προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την απόφαση έγκρισης κατά παρέκκλιση όρων δόμησης προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, στην περιοχή «Διάζιοι-Κάμποι Παναγίας». Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, ενδεικτικού προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα για το θέμα αυτό με τον Υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κο Χαράλαμπο Πλάτση, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες του, καθώς το έργο μπαίνει πια στην τελική φάση δημοπράτησης.

*

Ανακοίνωση Δήμου Καρπάθου, 28.3.2012

Υπέγραψε ο Υπ. Υγείας την έγκριση εκτέλεσης του έργου του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου δυναμικότητας 22 κλινών.

Σας ανακοινώνουμε ότι αποφασίστηκε  από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και τον Υπ. κ. Ανδρέα Λοβέρδο η  έγκριση της  εκτέλεσης   του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου» δυναμικότητας 22 κλινών με ανάθεση   στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α. Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Δημ. Ροδίτης δημοσιεύθηκε από Δημ. Ροδίτης

  @Σωτήρη Τσορβαντζή: Είναι και η αβυσσαλέα απόσταση από την -δυστυχώς- πολιτισμική έννοια του Κοινού Συμφέροντος... Χωριατισμοί και διαχωριστικές πολιτικές των περασμένων δεκαετιών, Λουδιτισμός και πλήρης ανικανότητα προσαρμογής στο Είναι. Ατολμία και ανικανότητα διαχωρισμού του Εγώ. Εξαιρετική ικανότητα πάντως στην παραγωγή θορύβου, εξ ιδίων ή δια αντιπροσώπων. Μια χάβρα που προσβάλλει κάθε αναλυτική σκέψη και αναιρεί την ελπίδα για ορθολογιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μιά πλήρης εικόνα δηλαδή και των πολιτικών σε Εθνικό επίπεδο...

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Το ένα καί σπουδαιότερο αναπτυξιακό ατού που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί η Κάλυμνος, τα υδροπλάνα, επέλεξε διά χειρός των πολιτικών της, να το πετάξει στα σκουπίδια....Τώρα ψάχνουν να το ανασύρουν...σε λίγο θα δούμε καί προσπάθειες επίδειξης πολιτικού θάρους...σε λίγο, όχι ακόμα...

 • Σύνδεσμος σχολίου Σωτήρης Ι. Τσορβαντζής δημοσιεύθηκε από Σωτήρης Ι. Τσορβαντζής

  Πράγματι πολλοί δήμοι του νομού και μάλιστα μικρότεροι της Καλύμνου, δουλεύουν μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, αναβαθμίζοντας την εικόνα και τις υπηρεσίες τους αντίστοιχα (Λειψοί, Λέρος, Αστυπάλαια, κ.α). Η Κάλυμνος οφείλω να παραδεχτώ ότι τα τελευταία 10 χρόνια είναι «πρωτοπόρος» στην εκπόνηση μελετών που περιλαμβάνουν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ «πλακοστρώσεις» οδών. Φαίνεται ότι μέχρι εκεί φτάνουν οι επιδιώξεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής ή τελικά μέχρι αυτό ΜΠΟΡΕΙ να υλοποιήσει πραγματικά. Μοναδική εξαίρεση, το πρόσφατο φεστιβάλ αναρρίχησης, που πέτυχε λόγω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οργάνωσης. Βέβαια, σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και δικαιολογημένα το budget πενιχρό. Όμως είδαμε τι καταφέραμε σαν νησί και την εποχή των παχιών αγελάδων.
  Η Κάλυμνος κύριοι του πολιτικού χώρου έχει μείνει στάσιμη. Και δεν ευθύνεται ούτε ο κόσμος (αν και αυτός σας ψηφίζει) , ούτε η οικονομική κρίση. Είναι το φτωχό γνωστικό σας επίπεδο σε θέματα διοίκησης, και η προχειρότητα που αντιμετωπίζετε τα τις καθημερινές προκλήσεις. Ειδικά στα χρόνια της κρίσης, οι πολιτικές παρατάξεις αντί να ενεργήσουν με σκοπό τον εξόρθολογισμό και την τόνωση της τοπικής αγοράς, άρχισαν να επιδίδονται σε διαγωνισμό δελτίων τύπου, δικαστικών μαχών και φτηνών εντυπώσεων. Όμως στο τέλος θα μείνουμε με τις εντυπώσεις δυστυχώς.

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Πρώτος και καλύτερος στους "θριαμβολογούντες" ο Γιώργος Ρούσσος. Ας θυμηθούμε τα αλήστου μνήμης πανυγήρια στα καταστρώματα των κάθε είδους πλοίων που θα έλυναν συγκοινωνιακά και άλλα προβλήματα...
  Ήταν αστείο το θέαμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version