Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

ΔΑΝ.Α. ΖΕΡΒΟΣ: Μια είδηση πριν 143 χρόνια

Ψάχνοντας σε ένα αρχείο παλιών εφημερίδων για δημοσιεύματα σχετικά με την Κάλυμνο, έπεσε το μάτι μου σε μια είδηση, που δεν έχει μεν σχέση με την Κάλυμνο, αλλά νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.

 

Πρόκειται ίσως για την παλιότερη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο και εντυπωσιάζουν τόσο η αιτιολογία της απαγόρευσης, όσο και οι αντιδράσεις των ‘‘θιγομένων’’ και  η μεθοδολογία της αστυνομίας για τον εντοπισμό των παραβατών.

Η φωτογραφία είναι συρραφή του τίτλου της εφημερίδας σε σμίκρυνση και της είδησης, από εσωτερική σελίδα, σε μεγέθυνση.

Για πιο άνετη ανάγνωση την αντιγράφω. (Δυστυχώς μονοτονικά διότι δεν είναι πλέον δυνατή η πολυτονική εμφάνιση των κειμένων.)

 

ΕΤΟΣ Η΄. 1869          ( 2335 )          ΑΡΙΘ. 682

Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Ο Σ    Α Σ Τ Η Ρ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ  ΕΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ

ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΝ.

18 Ιουνίου (π) Τετάρτη, 30 Ιουνίου (ν).  11 Ρεμπιούλ-εβέλ, 1286

 

    – Η αστυνομία προ τινος απηγόρευσε το καπνίζειν εν τη μεγάλη αγορά, διότι πολλαί πυρκαϊαί εκ των σιγάρων συνέβησαν· χρυσοχόος δε τις, συλληφθείς επ᾿αυτοφόρω, απήχθη υπό των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά πάντες οι ομότεχνοι έδραμον εις την αστυνομίαν και απήτησαν την ανάκλησιν της διαταγής, αλλά προσκληθέντων των κεχαγιάδων και διχονοησάντων περί τούτου, το μέτρον δεν κατηργήθη· και πολλοί μετημφιεσμένοι κατάσκοποι της αστυνομίας σημειούσι τον αριθμόν του εργαστηρίου του καπνίζοντος.

(για την αντιγραφή: ΔΑΝΙΗΛ Α. ΖΕΡΒΟΣ)

Τελευταία τροποποίηση στις
Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version