Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Στο στόχαστρο» τώρα και η Γεν. Γρ. ΑΔΑ Χρ. Καλογήρου Κύριο

Σειρά είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΓΓ ΑΔΑ) κα. Χριστιάνα Καλογήρου (φωτο). Ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημ. Διακομιχάλης της έστειλε το μήνυμα ότι με την απόφαση που πήρε, αρνητική για τη δημ. Αρχή, μπήκε στο στόχαστρο του.
Η έκπτωση της εταιρίας  & η δικαίωση της
Τι συνέβη; Το δημ. σ/λιο Καλύμνου, πριν τρεις μήνες με εισήγηση της δημ. Αρχής, κήρυξε έκπτωτη την εταιρία ΑΦΟΙ ΚΡΟΥΣΚΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. (αρ. απόφ. 137/ 8.8.2012), σε ένα μειοδοτικό διαγωνισμό που αφορούσε στην αγορά (α) φωτοτυπικού, (β) ηλεκτρονικού υπολογιστή, και (γ) ειδών καθαρισμού. Να υπογραμμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρία κηρύχτηκε έκπτωτη για την αγορά του φωτοτυπικού, αξίας €500,00. Για ένα τέτοιο ποσό το δημ. σ/λιο της Καλύμνου πήρε την πιο βαριά απόφαση για μια εταιρία (λέγεται ότι πρώτη φορά κηρύχθηκε έκπτωτος ένας εργολάβος με απόφαση του δημ. σ/λίου). Οι δ.σ. της πλειοψηφίας πήραν την απόφαση αυτή μάλλον «ελαφρά τη καρδία», χωρίς να υπολογίζουν ότι υπάρχουν και οι ενστάσεις… με τα συμπαρομαρτούντα.
Εκτός κι αν πίστεψαν ότι θα «καθαρίσει» ο αρχηγός…
Όμως τη μειωτική αυτή… εκδίωξη  δεν ήταν δυνατόν να την ανεχθεί μια μεγάλη η εταιρία πανελλήνιας εμβέλειας και, όπως ήταν φυσικό, υπέβαλε ένταση κατά της απόφασης του δημ. σ/λίου. Την ένταση υπέβαλε, όπως προβλέπει ο νόμος, στη Γεν. Γραμματέα ΑΔΑ, που είναι η διορισμένη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων που παίρνουν οι αιρετοί του λαού – καθότι δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν του κεφαλιού τους και ποδοπατούν τους νόμους.  Η Γ. Γραμματέας, η κα. Χρ. Καλογήρου (που αντικατέστησε τον κ. Φώτη Χατζημιχάλη, κομματικό «σύντροφο» του κ. Διακομιχάλη), δικαίωσε την εταιρία και συνεπώς, εξέθεσε τη δημ. Αρχή.
Στο «στόχαστρο» του δημάρχου
Για την απόφαση αυτή ο κ. Διακομιχάλης, με τηλεφωνική του παρέμβαση (8.11.12) σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι «η Γραμματέας μπήκε στο στόχαστρο» του. Και δεν ήταν φράση που… ξέφυγε «από το φράκτη των δοντιών» («έρκος οδόντων») του κ. δημάρχου και εν τη ρύμη του λόγου του. Ο κ. Διακομιχάλης την επανέλαβε, προφανώς για να την εμπεδώσουν οι ακροατές-τηλεθεατές και το «εκλογικό σώμα», που περιμένει να ακούσει κάτι καλό… από τον κ. Διακομιχάλη.
Τι σημαίνει «στο στόχαστρο»; Ο κ. Διακομιχάλης λέει ότι την έχει «κλειδώσει ως στόχο» και, προφανώς, οργανώνει ή προτίθεται… (;) να οργανώσει επιθέσεις εναντίον της. Το φοβερό στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Διακομιχάλης αισθανόταν ισχυρός πολιτικός άνδρας με το «στόχαστρό» του ανά χείρας. θεωρεί ότι και αυτό το «όπλο»  είναι ένα από τα μέσα άσκησης της πολιτικής – ελπίζουμε να μην το χρησιμοποιεί και εναντίον «αντιφρονούντων» προς αυτόν πολιτών.
Αλλά δεν τελείωσε εκεί. Άφησε να του φύγει και μια άλλη απροσεξία: είπε ότι την απόφαση τη γνώριζε πριν φτάσει στην εταιρία. Και το ερώτημα ήταν αναμενόμενο: Έχει τέτοιες διασυνδέσεις ο κ. Διακομιχάλης, ώστε να πληροφορείται τις αποφάσεις πριν αυτές καθαρογραφτούν και εκδοθούν; Μα ο ίδιος δε μίλησε πέρσι για «παραδικαστικό», όταν ο δικηγόρος της 3Κ (των ΑΦΩΝ Κρούσκου) είπε δημοσίως ότι γνώριζε κάποια απόφαση; Τώρα εκείνος μέσα από ποια κανάλια είχε την ενημέρωση;
Κατηφορικός & ολισθηρός δρόμος
Τι θα γίνει από δω και πέρα; Ό,τι και να σχεδιάζει ο κ. Διακομιχάλης, το βέβαιο είναι ότι πήρε ολισθηρό και επικίνδυνα κατηφορικό δρόμο. Και στον κατήφορο αυτό προεξοφλεί ότι θα τον ακολουθήσει η δημοτική του παράταξη. Όμως το «παιχνίδι» που διαλέγει δεν είναι «δίκαιο», γιατί ο δήμαρχος δεν ψηφίζει. Εισηγείται και βάζει τους δημ. σ/λους να ψηφίζουν. Μετά αν κάποιοι κληθούν να περάσουν από τον «πάγκο» της δικαιοσύνης, αυτοί θα είναι μόνο οι δ.σ. που ψήφισαν. Αλλά το πρόβλημα είναι όλη αυτή η υπόθεση βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της Καλύμνου. Η Κάλυμνος αναπνέει αέρα μολυσμένης παραπολιτικής.
Τώρα ποιοι θα «τρέχουν»;
Αυτή την παραπολιτική πρώτοι και άμεσα καλούνται να την πληρώσουν οι δ.σ. της πλειοψηφίας. Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, ο κ. Δ. Καρδούλιας, γνωστοποίησε (με τηλεφωνική του παρέμβαση και αυτός, στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι και στην ίδια εκπομπή που προειδοποίησε ο κ. Διακομιχάλης τη ΓΓ ΑΔΑ για το «στόχαστρο») ότι η εταιρία ξεκινά άμεσα αγωγές εναντίον των δ.σ. που ψήφισαν την έκπτωση της εταιρίας, γιατί διέσυραν πανελληνίως τη φήμη της, την αξιοπιστία της και τη φερεγγυότητα της.
Ο κ. Διακομιχάλης, σύμφωνα με το… νόμο, θα μείνει απέξω, γιατί εκείνος δεν ψήφισε. Θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά πραγματικοί «μάρτυρες» που θα περάσουν την πυρά της δικαστικής αίθουσας θα είναι οι δ.σ. της πλειοψηφίας.
Σίγουρο το «στουκάρισμα»
Και με το «στόχαστρο» τι θα γίνει τελικά; Αν ο κ. Διακομιχάλης κάμει ένα τέτοιο «πήδημα θανάτου» (salto mortale) και εφορμήσει σ’ αυτό τον απότομα κατηφορικό και πολύ ολισθηρό δρόμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «στουκάρει». Οι λόγοι βασικά είναι δύο:
1) Απέναντι του αυτή τη φορά, ως ΓΓ ΑΔΑ, δεν έχει το «σύντροφο» Φ. Χατζημιχάλη, στον οποίο περνούσε η «μπογιά» του - τον έβαζε να εξετάζει (που λέει ο λόγος…) επί μήνες μια υπόθεση, π.χ. ΧΥΤΑ-απαλλοτρίωση, χωρίς όμως να παίρνει απόφαση. Τώρα έπεσε πάνω στη νεοδημοκράτισσα κα. Καλογήρου (από τα φοιτητικά της χρόνια και σήμερα στέλεχος της κομματικής μηχανής της ΝΔ). Δεν βλέπουμε να έχει την ελάχιστη πιθανότητα να την φέρει στα μέτρα του και να την οδηγήσει στη «νομιμοποίηση της ανομίας». Η εταιρία των αδελφών Κρούσκου υπέβαλε την ένσταση της, δικαιώθηκε με βάση τους νόμους, και εκεί τέλειωσε η υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιηθεί τόσο πολύ το κράτος αλλάζοντας απόφαση.
2) Επί «συντρόφου» Χατζημιχάλη ο κ. Διακομιχάλης δεν είχε «δικό» του μόνο το ΓΓ. Είχε και τις πλάτες του τότε υπουργού και ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, του κ. Ε. Βενιζέλου. Παράλληλα διέθετε και υπουργούς της ΝΔ οι οποίοι στα πλαίσια μιας «αγαστής» γαλαζοπράσινης συνεργασίας έτρεχαν υπέρ της «προστασίας» των Θεσμών και της Διαφάνειας κ.λπ. Τότε ο κ. Διακομιχάλης «καθάριζε» με ένα και μόνο «ψέκασμα», άντε δύο ψεκάσματα - αναλόγως ποιο κόμμα ήταν στην εξουσία. Σήμερα, αφενός μεν, η σχέση Διακομιχάλη-Βενιζέλου πάσχει από «υπερκόπωση» και, συνάμα, το ΠΑΣΟΚ είναι «πτώμα»…. Αφετέρου, οι πρώην γαλάζιοι κομματικοί-κυβερητικοί αξιωματούχοι, με προϋπηρεσία ναυαγοσώστη πράσινων ναυαγών, «ξεμπάρκαραν» κι
αυτοί, τους πήρε ο λαός και τα «φυλλάδια», ενώ ένας εξ αυτών απήλθε εις τας αιωνίους μονάς των Αθηνών…
Ηρεμία, εργασία και μη φλυαρία
Κάποιοι ψυχραιμότεροι μες στην παράταξη του κ. Διακομιχάλη έχουν χρέος απέναντι στηνΚάλυμνο να πούνε στον αρχηγό τους να ηρεμήσει, για να ηρεμήσει και η παράταξη του, αλλά και όλο το δημ. σ/λιο. Εκλέχτηκε όχι για να στήνει «στόχαστρο» και να κλειδώνει στόχους, αλλά για να προσφέρει στο νησί.  Εργασία χωρίς φλυαρίες.
Και ο κ. Διακομιχάλης να θυμηθεί το προηγούμενο του πάθημα με την πρώην εισαγγελέας Κω, την κα Ανθούλα Μπούμπα (σήμερα εισαγγελέα Πάτρας).  Είναι τόσο δύσκολο για τον κ. Διακομιχάλη να «λειτουργήσει» πολιτικά, χωρίς «όπλα», «πολέμαρχο» και «οπλαρχηγούς»;
Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    "Είναι τόσο δύσκολο για τον κ. Διακομιχάλη να «λειτουργήσει» πολιτικά, χωρίς «όπλα», «πολέμαρχο» και «οπλαρχηγούς»;"
    ΑΔΥΝΑΤΟ!!! Παρα την μακροχρονη ενασχοληση με την πολιτικη και την παραδοσιακη Ελληνικη δημοσια διοικηση(τα αποτελεσματα της οποιας βλεπουμε σημερα, η χωρα βυθιζεται)δεν μπορει να ακολουθησει τον "ισιο" δρομο. Δεν μπορει να ακολουθησει τις δημοκρατικες διαδικασιες χρησιμοποιωντας τους νομους και τις αρχες μιας κοινωνιας που σεβεται τον εαυτο της και τον πολιτη, σεβεται την αξιοκρατια και αποδεχεται την κριτικη σαν μεσο για καλυτερευση.
    Χρησιμοποιει παμπαλαιες μεθοδους επιθετικης τακτικης για αμυνα και ελεγχο των ΜΜΕ, με επιτυχια δυστυχως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version