Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ανεξαρτητοποίηση χωρίς εξηγήσεις και σωρεία ερμηνειών Κύριο

Το μεσημέρι της 1/11/12 ο δημ. σ/λος κύριος Γεώργιος Μαύρος κάλεσε τα ΜΜΕ, στην αίθουσα του δημ. σ/λίου, και με μια λιτή δήλωση του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη Κάλυμνος Ενότητα-Αναγέννηση, της οποίας ηγείται (μετά την παραίτηση του κυρίου Γ. Ρούσσου) ο κύριος Γιάννης Μαστροκούκος.
Την κίνηση αυτή του κ. Μαύρου ακολούθησαν ποικίλες όσες ερμηνείες, οι οποίες έφθασαν μέχρι τον καταλογισμό ευθυνών στον κύριο… Γεώργιο Ρούσσο. Όμως, κόντρα στο κλίμα σύγχυσης που δημιουργήθηκε και σε μερικές περιπτώσεις καλλιεργήθηκε, ο κ. Μαστροκούκος αντέδρασε με πολιτική νηφαλιότητα και αρχηγική αυτοπεποίθηση: εξέδωσε γαλήνιο δελτίο τύπου (2/11/12) και ευχήθηκε στον κύριο Γ. Μαύρο «καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων του», κλείνοντας εκεί το θέμα, χωρίς να καταλογίσει ευθύνες σε τρίτους…
 Έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον η υπόθεση αυτή έτσι όπως εξελίχθηκε και θα την σχολιάσουμε στα εξής τρία κέντρα πολιτικού αναβρασμού: 1) Ανεξαρτητοποίηση Μαύρου. 2) Παράταξη κ. Μαστροκούκου.  3)  Ο στόχος-Ρούσσος. Πρώτα όμως να δούμε τα δ.τ.
*
Γιώργος Μαύρος
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Σας δηλώνω , σύμφωνα με το άρθρο 66 , παρ 4 του ν. Καλλικράτης ,ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη Κάλυμνος Ενότητα -Αναγέννηση για λόγους προσωπικούς, πολιτικούς και για λόγους ειλικρινούς στάσης απέναντι στον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννη Μαστροκούκο. Ταυτόχρονα , όπως οφείλω, παραιτούμαι από μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής και από τα δ.σ. των παιδικών σταθμών και της επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος η ανεξαρτητοποίηση αύτη σημαίνει και παραίτηση και από απλό μέλος της παράταξης Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση.
Μετά τιμής ,
                                                                                                   Μαύρος Γεώργιος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
*
Γιάννης Μαστροκούκος
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΑΝΝΗΣΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                      2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. της αποχώρησης του κ. Μαύρου Γ. από την Παράταξή μας, καθώς και την ανεξαρτητοποίησή του ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλυμνίων, ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων του.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
*
Σχολιασμοί
Γ.  Μαύρος: 1) Ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη της παράταξης Ρούσσου-Μαστροκούκου. Οι τοποθετήσεις του «έβγαζαν φωτιές». Ξαφνικά όμως λέει «φεύγω» και αφήνει πολλά ερωτηματικά.
2)  Κάλεσε τα ΜΜΕ για μια ανακοίνωση 1΄λεπτού χωρίς να δεχτεί στη συνέχεια καμιά ερώτηση. Γιατί δεν έστελνε τη δήλωση του στα ΜΜΕ με e-mail και να μην τα κρατάει στην πλατεία μέχρι τις 12: 30’;
3)  Δεν εξήγησε τα αίτια της αποχώρησής του, για να κρίνει και ο λαός αν είναι λογικά και στέκουν. Γιατί τον ψήφισε ως προσωπικότητα μεν αλλά και ως μέλος μιας συγκεκριμένης παράταξης. Επομένως έχει χρέος να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του καθώς και στους μη ψηφοφόρους του γιατί έφυγε από την παράταξη.
4)  Δεν είπε τι θα κάνει από ‘δω και πέρα, π.χ.  (α) αν θα ιδρύσει δική του παράταξη, (β) αν θα προσχωρήσει σε άλλη παράταξη, (γ) αν θα αποχωρήσει από την πολιτική, και έστω το απλό (δ) ότι θα σκεφτεί και θα πράξει.
Γ. Μαστροκούκος: 1) Διακρίνεται για την ψυχραιμία του, την αποφυγή παρορμητικών αντιδράσεων, αντέχει στις εσωτερικές αναταράξεις που δημιουργούν στελέχη της παράταξης του, και διαχειρίζεται την κρίση με ευελιξία και ικανότητα, αφήνοντας πάντα ελεύθερο το «καπάκι τη χύτρας» να ξεθυμαίνει το «κακό» κι ας «σφυρίζει η χύτρα». Ηγείται μιας παράταξης που με τις εσωτερικές μιζέριες της «φιλοδοξεί να στρώσει το χαλί στον κ. Διακομιχάλη.
2)  Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του αντιμετωπίζει την ενδοπαραταξιακή επιφύλαξη και τα μουρμουρητά, χωρίς κανένας να βγαίνει να μιλήσει ανοικτά:
Α)  Στην αρχή ο κ. Ρούσσος είπε ότι ο νέος αρχηγός της παράταξης εκλέχτηκε ομόφωνα, με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να χρειαστεί να γίνουν εκλογές. Β)  Μετά βγήκε ο κ. Μ. Μπούκης στην
TV για να τονίσει ότι δεν έγινε ψηφοφορία. Τι ήθελε να πει; 
Γ) Και πρόσθεσε ο κ. Μπούκης το περίεργο εκείνο ότι θα δει πρώτα ποιους θα επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του ο κ. Μαστροκούκος και μετά θα τον κρίνει ως αρχηγό. Δηλαδή, τότε θα αποφασίσει αν θα κατέβει μαζί του;
3)  ο κ. Μαστροκούκος την αποχώρηση του κ. κυρίου Μαύρου (η οποία βέβαια ήταν προαγγελθείσα από την ημέρα της ανάδειξης του νέου αρχηγού της παράταξης) την αντιμετώπισε σαν μια ήρεμη πολιτική δύναμη.
Γ. Ρούσσος: 1) Δεν τον αφήνουν οι «κολλητοί» του να ησυχάσει από την πολιτική. Αλλά και ο ίδιος ο κ. Ρούσσος δεν εννοεί να «παραιτηθεί».
2) Βρίσκονται σε αμηχανία οι πάσης φύσεως και προέλευσης αντίπαλοι του, (α) η δημ. Αρχή, (β) η ευρύτερη παράταξη Διακομιχάλη (δηλωμένη και αδήλωτη…), (γ) δημοσιογράφοι και (ε) λοιπές δυνάμεις.
Όλοι αυτοί που «ασκήθηκαν» να μιλάνε πολιτικά-πολεμικά με στόχο το Ρούσσο.  Και όταν δεν τον έχουν μπροστά τους, τον βλέπουν μες στο σκοτάδι κρυμμένο και τον εξορκίζουν σαν το κακό πνεύμα που κρύβεται πίσω από κάθε κακό σ’ αυτό το νησί.
3) Πίσω από την αποσκίρτηση του κ. Μαύρου είπανε πολλοί ότι «κρύβεται ο Ρούσσος». Αλλά δεν προσέχουν ότι λέγοντας αυτά θίγουν τον κ. Μαύρο, έναν νέο πολύ ώριμη πολιτική σκέψη. Έδωσε τέτοια δείγματα ο κ. Μαύρος ότι μπορεί να λειτουργεί ως ενεργούμενο του κ. Ρούσσου;
Δε θα προχωρήσω περισσότερο σ’ αυτό το σκιώδες θέμα που το γιγάντωσαν με… αφορμή την αποχώρηση του κ. Μαύρου. Κλείνοντας θα πρέπει να θυμίσουμε ότι (α) ο κ. Γ. Μαύρος οφείλει εξηγήσεις,  (β) ο κ. Ρούσσος οφείλει να παραιτηθεί και… εν τοις πράγμασι, ώστε να ηρεμήσει (και να μη γίνεται στήριγμα κανενός).
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version