Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Νοέμβριος 2002

        - Νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε με τις δημοτικές εκλογές της 13ης/10/2002. Θριαμβευτής αναδείχθηκε ο Γιώργος Ρούσσος, που συνέτριψε τον μέχρι χθες πανίσχυρο και ακλόνητο  Δημ. Διακομιχάλη και οδήγησε την παράταξη του 57% στο βατερλώ του 27%.  

-      -  Μη υπάρχοντος αντιπάλου επανεξελέγησαν δήμαρχοι με ποσοστό 99%  στο Δήμο Λειψών ο κ. Σπύρου Μπενέτος και στο Δήμο Δικαίου στην Κω ο κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής. Και οι δυο δεν βρήκαν αντίπαλο, γιατί η θητεία τους υπήρξε πολύ επιτυχής.


      - Οι γυναίκες έδωσαν ένα δυναμικό παρόν σ’ αυτές τις εκλογές. Η γυναίκα στην πολιτική θεωρείται γενικά πιο αξιόπιστη από τον άνδρα, κι έτσι στη Δωδεκάνησο για πρώτη φορά βγήκαν μπροστά τρεις γυναίκες: η έπαρχος Κω κ. Κυπραίου, η έπαρχος Καλύμνου κ. Συφουνιού και η δήμαρχος Χάλκης κ. Παναγή. Έγινε μια καλή αρχή.    


      - Το δημοτικό ελαιοτριβείο είναι από τις πιο αξιόλογες επενδύσεις. Είναι σωτηρία για τους ελαιοπαραγωγούς και την Κάλυμνο γενικότερα, αλλά χρειάζεται αναβάθμιση. Βγάζει λάδι άριστης ποιότητας, δουλεύει νύχτα – μέρα και δεν προλαβαίνει. Οι δυνατότητες των μηχανημάτων είναι περιορισμένες. Περίπου 25 εκ. δρχ. είναι η δαπάνη για την αγορά μεγαλύτερου φυγοκεντρικού μηχανήματος,  υποβάλλονται σχετικές αναφορές εδώ και τρία χρόνια, αλλά ο Δήμος ακόμα δεν αποφάσισε.          

                                                                                                                                                                                                       Ματάκι

 


Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version