Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Με εντολή δημάρχου» μοιράζονται καύσιμα - ερωτήσεις πολιτών Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης βρέθηκε μπροστά σε δημόσια αποκάλυψη (από το ΑΙΓΑΙΟ TV - 25.10.12) σοβαρής παρανομίας του, την οποία παραδέχτηκε δημοσίως, αλλά και κατάγγειλε ότι και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν!

 

Η είδηση

Ο δημοσιογράφος του σταθμού, κ. Μ. Χαραμαντάς, αποκάλυψε (προφανώς μετά από «καρφωτή» που του έκαναν) ότι ένας εθελοντής του Δήμου γεμίζει το ρεζερβουάρ του αμαξιού του με δωρεάν βενζίνη από το δικό του πρατήριο που έστησε ο Δήμος στις Τεχνικές Υπηρεσίες του.

Η είδηση έκανε αίσθηση, αλλά δεν ήταν και να πέσει κανείς από τα σύννεφα, όταν γνωρίζει το πώς λειτουργεί αυτή η δημοτική Αρχή στα θέματα.

Εκείνο όμως που «τρέλανε» την κοινή γνώμη ήταν η απάντηση του κ. δημάρχου. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι « είναι εθελοντής του Δήμου και πήρε τη βενζίνη με εντολή δημάρχου».

Ακολούθησε δεύτερο «κουφό» πολιτικής απάντησης: προκάλεσε το δημοσιογράφο: «αν έχεις τα κότσια, πέρνα από το Δήμο να σου δείξω με στοιχεία πώς διέθεταν τα καύσιμα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Πίστευε ό κ. Διακομιχάλης ότι κόλλησε στον τοίχο το δημοσιογράφο, γιατί ΘΑ του αποδείξει ότι και οι προηγούμενοι έκαναν το ίδιο. Άρα; Αθώος ο δήμαρχος. Τέτοια φοβερά και ανήκουστα ακούμε και εμείς και οι εισαγγελείς της Κω.

Ρωτάνε οι πολίτες 

Και αμέσως έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις από τους πολίτες προς τους δημοσιογράφους (ενώ θα έπρεπε να τι θέσουν οι ίδιοι, είτε απευθείας στον κ. δήμαρχο είτε τηλεφωνικώς στις τοπικές τηλεοράσεις:

1) Ο δήμαρχος, τα στελέχη του και οι εθελοντές του Δήμου (άλλο έκτρωμα κι αυτό, ο εθελοντισμός στο Δήμο της Καλύμνου!) έχουν κι αυτοί δωρεάν βενζίνη;

2) Έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να μοιράζει βενζίνες; Γι’ αυτό τον εξέλεξε ο Καλυμνιακός λαός. Τέτοιο αχούρι είναι ο Δήμος της Καλύμνου; Με εντολή δημάρχου διατίθενται καύσιμα σε ιδιώτες;

3)  Με την πρακτική του αυτή δεν εκθέτει τον υπεύθυνο αντιδ/ρχο στις Τεχνικές Υπηρεσίες κ. Π. Ζωίδη και τον αντιδ/ρχο επί των οικονομικών κ. Ηλ. Τσέρο, οποίος είναι και πολύ τυπικός στον έλεγχο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος;

4) Αφού είχε στα χέρια του στοιχεία για την κακοδιαχείριση των καυσίμων από την προηγούμενη Δημαρχία, (α) γιατί δεν τα δημοσιοποιούσε δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, μονο τα χρησιμοποιεί ως «όπλο» για να αποστομώσει το δημοσιογράφο; (β) γιατί δεν τα έστελνε στον εισαγγελέα, μόνο απειλεί τώρα με εισαγγελέα.

5) Στον εισαγγελέα θα καταγγείλει και τον εαυτό του (Ι) για κακοδιαχείριση καυσίμων, και (ΙΙ) για υπόθαλψη «εγκληματία»;

Η πολιτική πρακτική του «καπάτσου» 

Είναι άδικο να την πληρώνει ένας πολίτης, όταν ο δήμαρχος με τις δήθεν καπατσοσύνες του τον πετάει στο μάτι του κυκλώνα. Αλλά το τραγικό για την Κάλυμνο είναι ότι αυτή η πολιτική πρακτική θεωρείται διοικητική ικανότητα του δημάρχου. Και στο παρελθόν, για παρόμοια «αποτελεσματικότητα» του κ. Διακομιχάλη (διάθεση υλικών για μικροέργα εκτός προγράμματος), μου μίλησε με θαυμασμό υψηλόβαθμο στέλεχος της διοικητικής ιεραρχίας στο Δήμο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «συμβάν» δεν ήταν προϊόν μιας κάποιας συγκυρίας. Δυστυχώς, είναι βαθιά μια ριζωμένη νοοτροπία για το πώς πρέπει να ασκείται η εξουσία. Ο νόμιμος θεωρείται βλάκας ή ανίκανος. Με την καλύμνικη καπατσοσύνη μας, γράφουμε «στα παλιά μας τα παπούτσια» τους νόμους, τους Καλλικράτηδες, τη διαφάνεια και οτιδήποτε «δεσμεύει» έναν καπάτσο δήμαρχο.

Να κλείσει το δημοτικό βενζινάδικο

Προτείνουμε λύση για την περιστολή… και τον έλεγχο των καυσίμων.

Να προκηρύξει ο Δήμος μειοδοτικό διαγωνισμό και το βενζινάδικο που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα έχει ειδική κάρτα για κάθε όχημα, στην οποία θα καταγράφονται σε κάθε τροφοδοσία και θα επιβεβαιώνονται με δύο υπογραφές, οδηγού και βενζινά, τα εξής απλά  (1) ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και η υπηρεσία του Δήμου, (2) τα λίτρα που πήρε, (3) ημερομηνία τροφοδοσίας, και (4) η σούμα του μήνα κατά όχημα.

Η συγκεντρωτική κατάσταση θα παρουσιάζεται κάθε μήνα στο δημ. σ/λιο και όλα τα στοιχεία θα είναι στη διάθεση των αντιπολιτεύσεων και των δημοσιογράφων. Να μια απλή λύση, διαφανέστατη, χωρίς να εκτίθεται ο δήμαρχος.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Στην δευτερη μου πατριδα υπαρχει μια σοφη ρηση: "Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν".
    Το ερωτημα ειναι εαν μια παραταξη προεκλογικα μας ελεγε οτι δωστε μας τα ηνια του νησιου και εμεις θα εφαρμοσουμε την αξιοκρατια, θα σταματησουμε τα ρουσφετια, θα εφαρμοσουμε δημοκρατικες διαδικασιες, θα σταματησουμε τις προσληψεις ημετερων, θα ειχε πιθανοτητα εκλογης;
    Επι δεκαετιες κλειναμε ολοι τα ματια και σφυριζαμε αδιαφορα σε σωρεια παρανομιων φτανει να ειμασταν εμεις αποδεκτες αυτων των ενεργειων. Οι εκαστοτε δε αρχοντες, οπως και η σημερινη αρχη, ηταν υπερηφανοι για την "καπατσοσυνη" τους και αφοριζαν/ουν οποιον τολμουσε να υποδειξει τις σωστες διαδικασιες αποκαλοντας τον τυπολατρη.
    Ελπιζω στο μελλον οι πολιτες να τιμωρησουν οποιον τους εμπαιζει και να δωσουν την ευκαιρια σε αυτους που πιστευουν στην Δημοκρατια και τις ορθες διαδικασιες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version